boon-sportoldal

2008.04.15. 14:25

Az ellenőr nem látta

<p>A szombati Nyíregyháza – Diósgyőr NB I-es focimeccs szövetségi ellenőre nem látta, hogy mi történt a lelátóról történő elvonulás után. <A href="http://www.boon.hu/hirek/sport/dvtk/cikk/dvtk-kepek-2007-2008/cn/news-20070720-11232650"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/SPORT/DVTK/cikk/nyiregyhaza-dvtk-video/cn/news-20080414-09244791"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

- Ami a stadionban, a mérkőzés közben történt, és amit mindenki láthatott az szerepel a jelentésemben – válaszolta érdeklődésünkre Boros Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség megbízásából ellenőri feladatot látott el a keleti rangadón, múlt szombaton. – Így a petárdázás, a menekülőkapu megrongálása, pirotechnikai eszközök alkalmazása, a meg nem engedett szurkolói rigmusok használata egyaránt szerepelnek a felsorolásomban. Tudom az előzményeket, nem most voltam először ellenőrként jelen a két csapat mérkőzésén, tudom, hogy milyen forró hangulata van ezeknek a meccseknek, hogy a két szurkolótábor génjeiben benne van, hogy nem szeretik egymást. A pályán lévők azonban függetleníteni tudták magukat a lelátón történt rendbontásoktól, így a meccs lejátszása nem forgott veszélyben.

A mérkőzés ellenőrétől azt is megkérdeztük, hogy mit írt a jelentésébe a diósgyőri szurkolók lelátóról távozása utáni történtekről.

- Én magam csak addig tudtam követni szemmel az eseményeket, amíg a stadion ki nem ürült – mondta Boros Tibor. – Vagyis, hogy mi történt a lelátó mögött, arról csak közvetett módon szereztem tudomást. A jelentésembe erről csak 3 mondat került be, az alapján, amit a nyíregyházi klub főrendezőjétől megtudtam.

Boros Tibort arra a kérdésünkre, hogy a meccs előtti bejárása során megfelelőnek találta-e vendégszektorba való bejutást, a következő választ adta:

- Elviekben elég lehetett volna az egy kapu, bár a meccs előtt azt nem lehetett tudni, hogy pontosan mennyi diósgyőri szurkoló fog érkezni, és milyen ütemben. Úgy értesültem, hogy nem túl szerencsés módon egyszerre nem sokkal a kezdés előtt érkezett meg a vendégszurkolók egy nagy csoportja, és ezt így utólag tudva, talán jobb lett volna, ha legalább két-, vagy szélesebb kapun történik a beengedés, már csak azért is, mert én a jelentésemben úgy becsültem, hogy kb. 1500 DVTK drukker volt jelen a vendégszektorban, annak ellenére, hogy nem volt meccsidő, esett az eső. Az egy másik kérdés, hogy a nagy tömegtől függetlenül ki kellett volna szűrni azokat, akik pirotechnikai eszközöket jutattak be, és azt a jelentésemben is leírtam, hogy a tüzes szurkolói koreográfiák megelőzhetőek lettek volna alaposabb ruha átvizsgálással.

  • Videók a Nyíregyháza - DVTK párharcokról 
    Forró hangulatú találkozók a pályán és a pályán kívül. Nézze vissza!
  • Olvasói képek a Nyíregyháza - DVTK-ról
    Egy olvasónk töltött fel képeket a foto.boon.hu-ra a Nyíregyháza DVTK mérkőzésről. Ha fotózott, ossza meg Ön is képeit!
  • Varga László a meccs miatt kérdezi a minisztert
    Dr. Varga László országgyűlési képviselő a szombati nyíregyházi meccsel kapcsolatban jutatott el közleményt szerkesztőségünkbe.
  • Gyorsított eljárás: bíróság elé állnak a Nyíregyházán rendet bontó szurkolók Gyorsított eljárásban, már kedden állnak a nyíregyházi városi bíróság elé azok a személyek, akiket garázdaság alapos gyanúja miatt vett őrizetbe a városi rendőrkapitányság a szombat este rendezett futball mérkőzést követően.
  • Nyíregyháza - DVTK: percről percre, jegyzőkönyv
    A Nyíregyháza Spartacus - DVTK mérkőzésen a DVTK-nak volt több helyzete, mégis a Szpari nyert 2-1-re.
  • Ki volt a Nyíregyháza - DVTK meccs embere?
    Több, mint egy félidőn keresztül emberhátrányban játszott a DVTK, mégis valós esélye volt a pontszerzésre. Ön szerint ki volt a legjobb?
  • Vágó Attila: "Megérdemeltünk volna egy pontot"
    A Nyíregyháza - DVTK mérkőzés képe alapján Vágó Attila szerint a DVTK megérdemelt volna egy pontot.
  • Sérültek mindkét oldalon
    Nyíregyháza - Jelentős rendőri biztosítás mellett zajlott a szombat esti Nyíregyháza Spartacus – DVTK labdarúgó mérkőzés.
  • "Játsszatok a tűzzel!"
    Helyszíni tudósítás a DVTK nyíregyházi vendégjátékáról és a körítésről.
  • A DVTK házi góllövőlistája
    Homma Kazuo már negyedik gólját szerezte tavasszal.
  • Sárga és piros lapok
    Djordje Kamber
    már a nyolcadik diósgyőri játékos ebben a szezonban, aki a kiállítás sorsára jutott.
  • A DVTK játékosainak statisztikája
    Mérkőzések, pályán töltött percek, gólok, sárga lapok játékosra és bajnokságra, kupákra lebontva.
  • A labdarúgó Soproni Liga sorsolása
    A korábbi mérkőzések eredményei, a tabella változása és a további fordulók órarendje.
  • Kereszttáblázat
    A Labdarúgó Soproni Liga összes eddig lejátszott mérkőzése kereszttáblázatban.
  • Képek, videók
    Nézze vissza, mi minden történt a 2007-2008-as szezonban!
    • Ezek is érdekelhetik

      Hírlevél feliratkozás
      Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!