boon-sportoldal

2008.03.15. 11:24

Ultimátum, 2. rész: MTK

<p>A labdarúgó NB I 19. fordulójának zárómeccsét az MTK és a DVTK játssza a Hungária körúton.</p>

A piros-fehérek hétfőn 18 órakor (tv.: Sport2) kezdenek a fővárosi együttes otthonában, a Hidegkuti-stadionban. Érdekesség, hogy a Diósgyőrnek legutóbb 1997 őszén sikerült nyernie az MTK ellen, ráadásul azt a győzelmet idegenben érte el a miskolci gárda. A borsodiak gólját egy pesti, Lőrincz Emil ,,jegyezte", öngólként, a 22. percben. Egyébként annak és a mostani összecsapásnak egy ,,közös nevezője" van, a vezetőedző Garami József. Különben az volt a két csapat 59. bajnokija a legjobbak között, azóta tizenkét meccset játszott anélkül a DVTK, hogy kétvállra tudta volna fektetni az MTK-t.

A feladat ezúttal sem egyszerű, hiszen amíg Véghék a bajnoki címért hajtanak, addig Sebőkék azért, hogy megpróbáljanak elmozdulni a tizennegyedik pozícióból, illetve elkerüljék a vezetőség által korábban kilátásba helyezett pénzbüntetést (a Siófokon elszenvedett fiaskót követően négy egység megszerzését tűzték ki feladatul a klub irányítói, ebből a múlt héten egyet sikerült realizálni, miután a ZTE-vel vívott mérkőzés 1-1-gyel zárult). További adalék a ,,nehéz lesz ponttal hazatérni" történethez , hogy a kékek a hét közben a Ligakupában ,,lealázták" a REAC-ot (6-0), s így 10-0-s összesítéssel kerültek be a legjobb négy közé.

Pelecaci bemutatkozhat

A szurkolók számára jó hír, hogy Vágó Attila minden bizonnyal lehetőséget ad a még az egyik előkészületi találkozón megsérült Florin Pelecacinak - a román irányító jó benyomást tett mindenkire, ezt most élesben is bizonyíthatja. De nem csak ez lesz, lehet az egyetlen változás a középpályán, ugyanis a rangidős Vitelki Zoltán szombaton begyűjtötte harmadik sárga lapját, így a Hungária körúton maximum a lelátóról drukkolhat a többieknek. A Siófokon kiállított, s emiatt a Zalaegerszeg ellen nem játszó Pintér Zoltán viszont visszatérhet ebbe a csapatrészbe, amennyiben trénere is úgy akarja.

Aki úgy dönt, hogy ezt a találkozót élőben tekinti meg, annak a vendégszektorba szóló tikettért 1600 forintot kell fizetnie, aki azonban otthon marad, és rendelkezik internetes kapcsolattal, az a Borsod Online-on végigkövetheti a meccs alakulását.
 

MTK - DVTK statisztika (az MTK szemszögéből)

 - 35 mérkőzés

 -  25 győzelem

 - 7 döntetlen

 - 3 vereség

 - gólkülönbség: 83-27
5: 1-0

4: 0-0

3: 4-0, 4-2, 3-1, 2-0, 1-1

2: 4-1, 3-0

1: 7-1, 5-1, 5-2, 3-2, 0-1, 1-2, 1-4

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!