boon-sportoldal

2008.03.27. 14:32

Hej! Szép lenne a 13. hely!

<p>Budapest – Pénteken és szombaton, Budapesten, a Papp László Sportarénában kerül megrendezésre az idei Szinkronkorcsolyázó Világbajnokság.</p>

A huszonegy tagú magyar válogatottnak több, mint a fele a Miskolci Jégvirágok Korcsolya Klub versenyzője, így aztán duplán is szoríthatunk a mieinknek. A tizenhét ország, huszonkét csapatát felvonultató világesemény előtt Gulyásné Sinka Erikát, a miskolci klub elnök asszonyát kérdeztük:

Sokat fejlődtek

- Nagyüzem van; gőzerővel tréningeznek a csapatok az arénában és a gyakorló csarnokban - mondta csütörtökön délután érdeklődésünkre a helyszínen tartózkodó sportvezető. - Már minden nevező csapat Budapesten van. A pénteki verseny előtt a legnagyobb izgalmat a sorsolás okozhatja majd. Hogy milyen helyezéssel lennék elégedett? 2005-ben a 16. helyen végzett a magyar csapat, ezért ha ezt felül tudnánk múlni, akkor az óriási tett lenne. Úgy érzem, hogy ha minden jól sikerül talán a 13. hely környéke nem elérhetetlen a mieink számára. Mindenképpen mellettünk szól az a tény, hogy rövid idő alatt nagyon sokat fejlődött az együttes. Ez a szinkronkorcsolyás társdalomnak is meglepetés! A dobogós helyezéseken - reálisan - a finn, svéd, orosz, egyesült-államokbeli és kanadai ötös fogat osztozhat majd.

Nem árt tudni
A csapatok: Fire on Ice (Ausztrália), Sweet Mozart (Ausztria), Nexxice (Kanada), Les Supremes (Kanada), Olympia (Csehország), Zagreb Snowflakes (Horvátország), Rockettes (Finnország), Marigold (Finnország), Atlantides France (Franciaország), Team Berlin (Németország), Storm (Nagy-Británnia), Passion (Magyarország), Hot Shivers (Olaszország), Tokyo Woman’s College of P.E. Club (Japán), Tatarstan (Oroszország), Paradise (Oroszország), Ice Cubes Mladost (Szerbia), Boomerang (Svédország), Surprise (Svédország), Starlight (Svájc), Haydenettes (Amerikai Egyesült-Államok), Miami University (Amerikai Egyesült-Államok)
A válogatott miskolci tagjai: Büdi Lilla, Sarkó Zita, Gombos Zsuzsanna, Gulyás Erika, Gulyás Fanni, Gulyás Luca, Somogyi Borbála, Szabó Lilla, Szombati Lilla, Rohály Flóra, Turi Petra, Kiss Judit, Vantal Gábor.
A vb programja

Március 28.: 18.15: Verseny - rövid program.

Március 29.: 13.00-18.00: Verseny - Kűr. 17.55: Eredményhirdetés.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!