boon-sportoldal

2008.03.07. 14:32

Biztató játék, optimista edzők

<p>A 17. fordulót rendezik meg a labdarúgó NB II Keleti csoportjának küzdelmeiben. Szombaton a Kazincbarcikai SC a Ferencváros otthonában, az Üllői úton lép pályára.</p>

- Nagyon várjuk már a találkozót, azt gondolom ez teljesen érthető - jelentette ki Kócsi József, a KBSC edzője. - A múlt héten a nem éppen ideális időjárási körülmények között nem sikerült olyan eredményt elérni, melyet elterveztünk, de voltak biztató momentumok a játékunkban. Úgy érzem végig mi irányítottunk, csak éppen a gólszerzés nem sikerült, adott tehát a feladat, a helyzetkihasználásban javulnunk kell. Ezt már most a Ferencváros ellen is meg akarjuk valósítani, és azt szeretném, hogy olyan jó meccset játszunk, mint ősszel Barcikán. Ezt csak fegyelmezetten érhetjük el, de képesnek tartom rá a csapatot, így pontgyarapításban gondolkodunk idegenben is.

Mérleg nyelve

A Bőcs KSC ugyancsak idegenben szerepel, a második helyen tanyázó Kecskemét vendégei lesznek.
- Az élcsapatok közül az őszi szezonban mostani ellenfelünk tette rám a legjobb benyomást, de nemcsak azért mert 3-0-ra le tudtuk őket győzni - mondta Tóth László, a Bőcs edzője. - Ellenfelünk stílusa fekszik nekünk, ők is - hozzák hasonlóan - mennek, nem állnak be védekezni, játsszák a labdarúgást. Ha ,,topon" vannak, akkor igen nehéz dolgunk lesz ellenük, de jellemző rájuk, hogy a tavaszt általában nehezen kezdik, ez most is így volt, hiszen az elmúlt körben kikaptak. A céljuk a feljutás, de rajtuk kívül többen is így vannak az élcsoportban, mi pedig a mérleg nyelve lehetünk, például most azzal, hogy nem vernek minket, ami a célunk.

Az Előre ellen előre

A Mezőkövesd-Zsóry vasárnap a BKV Előrét fogadja.
- Rajtuk keresztül kell megindulnunk előre - mondta Vojtekovszki Csaba, a Mezőkövesd edzője. - A Bőcs ellen a vereség ellenére a mutatott játékunk bizakodásra ad okot, voltak lehetőségeink. A játék képe alapján akár a három pontot is megszerezhettük volna, de sajnos a helyzeteink kimaradtak, az pedig örök igazság, hogy gól nélkül nem lehet jó eredményt elérni... Most hazai pályán nagyon kell a siker, egyértelműen a három pont megszerzéséért lépünk pályára, mert közelebb kell kerülnünk az előttünk állókhoz.

Csapatok, tippek
Ferencváros - Kazincbarcikai SC (szombat, 18.00)
A KBSC várható kezdőcsapata: Botló (Tajti) - Hanász, Bányai, Nagy T., Zimányi (Sebők) - Romhányi, Kovács P., Elek, Sebők (Kerekes) - Binder, Stevica.
Az edző tippje: 0-1.
Kecskemét - Bőcs KSC (szombat, 17.00)
A Bőcs várható kezdőcsapata: Erdélyi - Menyhért, Mező, Molnár, Pop - Irhás, Kóka, Szakszon - Jeremiás, Urbin, Gaál.
Az edző tippje: 1-2.
Mezőkövesd-Zsóry - BKV Előre (vasárnap, 14.30)
A Mezőkövesd várható kezdőcsapata: Gábor (Szabó Á.) - Toplenszki, Udvari, Vágó, Ristic (Pénzváltó) - Borsos, Sivák, Ragó, Vígh - Varga, Salatic (Bogdány).
Az edző tippje: 2-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!