boon-sportoldal

2008.03.18. 14:53

A diósgyőri ultimátumról

<p>A DVTK játékosai a klub vezetője által adott ultimátumot nem teljesítették, de két, bajnoki éremért harcoló csapat ellen egyaránt pontot szereztek. Hogy jön-e a pénzbüntetés, azt még nem tudni. De vélemények már vannak, azokat már lehet olvasni. Legyen Önnek is, szavazzon, írja meg a fórumba!</p>

Dlusztus Imre, a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója, a csapat Siófokon, március 1-jén elszenvedett 4-0-s veresége után négy nappal, a Diósgyőrben  megtartott szurkolói ankéton jelentette be: amennyiben a következő két bajnoki fordulóban nem szerez 4 pontot a csapat, akkor pénzbüntetést kapnak a játékos a Balaton-parti kudarc miatt. A megcélzott 4 pontból 2 lett, a Zalaegerszeg ellen hazai környezetben-, és az MTK ellen idegenben is a 90. percben elért góllal ért el 1-1-es döntetlent a piros-fehér együttes. A kérdés, az, hogy jön-e szankció. Mivel Dlusztus Imre délutánra ígért választ kérdésünkre, így ma délelőtt néhány véleményt kértünk ezzel kapcsolatban.

Megdolgoztak érte

- Azért mondanám azt, hogy eltörölném, - és nem, azért, amit Vágó Attila, a DVTK edzője mond, hogy tavaly négy forduló után nem szerzett ennyit pontot a csapat, mint most – mert a listavezető otthonában úgy fociztak, hogy ez elismerésre méltó – jelentette ki Juhász István, a Miskolci Városi TV sportszerkesztője. - Mentek előre, próbálkoztak, pezsegtek, látszott az arcokon, hogy zavarja őket ha nem sikerül úgy egy-egy megoldás, ahogy azt szerették volna. Szóval nagyon hajtottak, megdolgoztak azért, hogy olyan eredményt érjenek el, amire felfigyel a közvélemény. Nem szabad elfelejteni, hogy ez a csapat most van kialakulóban, a sok új játékos miatt még nem állt össze, de a hozzáállással, az akarati tényezőket nem volt gond az ultimátum alá eső két meccs idején. Remélem, hogy szombaton, a Kaposvár ellen játékminőségben is előbbre lép, és győzelemnek örülhet a csapat.

Tudsz úszni?

- Elnézést kérek, de egy vicc jut eszembe erről, ami így szól: Tudsz úszni? Nem. És ha megfizetlek? Akkor sem. – mondta Fuhrmann Géza, a Miskolci Városi Sportiskola igazgatója. – Erről az ultimátumról az a véleményem, hogy ezzel nem lehet rendet tenni a fejekben, legfeljebb sakkban lehet tartani a sportolókat. Az ultimátum az én szememben nem más, mint a kétségbeesés jele a vezető részéről. Arról pedig annyit, hogy ha valaki azt életbe lépteti, akkor legyen következetes és tartsa be, mert fordított esetben sem tehetne mást. Ha teszem azt sikerült volna a DVTK játékosainak 4 pontot szerezniük a két meccsen, akkor nem merülhetne fel, hogy esetleg mégis pénzbüntetéssel sújtsák a csapatot.

Felfüggesztené

- Jogosnak tartottam az ultimátum bevezetését, mert Siófok elleni szégyenteljes eredmény mellett nem lehetett szó nélkül elmenni – mondta Siegel János, a vállalkozó. - Annyival ugyanis nem jobb a Siófok, hogy kiüsse a Diósgyőrt. A legutóbbi két meccs, a ZTE és az MTK elleni bajnokik viszont az igazolták, hogy több van a csapatban. Mentek, hajtottak, küzdöttek a játékosok, ezért azt mondom, hogy talán fel kellene függeszteni ezt a pénzbüntetést, nem kellene életbe léptetni. Már csak azért sem, mert végig partiban voltunk első helyezett ellen, nekünk is voltak gólhelyzeteink, és egy élcsapat otthonából hoztuk el az egyik pontot, ami biztató a Kaposvár elleni hazai bajnoki előtt.

Felér négy ponttal

- Nem kellene megbüntetni a csapatot – sommázta véleményét dr. Szűcs Zsolt, megyei bíró. – Szerintem a két meccsen szerzett két pont felér négy ponttal. A Zalaegerszeg ellen egy kifejezetten jó szerkezetű csapat ellen ért el döntetlen a csapat, ráadásul vesztett állásból, és nem volt ez másképp a bajnokesélyes otthonában sem. A két meccs egyikén sem szakadtak össze a fiúk, és én győzelemnek értékelem mind a két döntetlent. A hozzáállással elégedett vagyok, de azért játékban van még mit fejelődni, elsősorban a támadójátékra gondolok. Ha ez nem javul tovább, akkor nehéz lesz meccset nyerni.

Kapcsolódó cikkek:

  • Honma, aki egy szótárból tanult meg magyarul
    Az MTK elleni meccs hőse az utolsó percben gólt szerző japán légiós, Honma Kazuo volt, aki meglepően jól beszél magyarul. Nézze meg Ön is a videót! 
  • Ön szerint ki volt a meccs embere?
    Idei harmadik idegenbeli bajnokiján megszerezte első pontját a DVTK. Kinek köszönhető ez leginkább? Szavazzon!
  • Vágó Attila: van tartása a csapatnak
    Az MTK - DVTK mérkőzés után Vágó Attila a mérkőzés után a következőket emelte ki: az utolsó percben szerzett gólunk többet jelent az egy pontnál.
  • MTK - DVTK - percről percre, jegyzőkönyv
    Hétfő délután Budapesten, az MTK otthonában szerepelt a Diósgyőri VTK együttese a labdarúgó NB I 19. fordulójában. A piros-fehérek nagy küzdelemben 1-1-es döntetlent értek el. A mérkőzésről élőben tudósítottunk.
  • A DVTK házi góllövőlistája
    Honma Kazuo megszerezte diósgyőri mezben első gólját tétmeccsen, amivel rögötn pontot is szerzett a DVTK.
  • Sárga és piros lapok
    Mogyorósi József negyedik idei bajnokiján második sárgáját kapta, Pintér Zoltán pedig a SIófok elleni piros lap (majd eltiltás) után ezúttal sárgát szedett össze az MTK ellen.
  • A labdarúgó Soproni Liga sorsolása
    A korábbi mérkőzések eredményei, a tabella változása és a további fordulók órarendje.
  • Képek, videók
    Nézze vissza, mi minden történt a 2007-2008-as szezonban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!