boon-sportoldal

2007.12.09. 18:21

Szenzációs győzelem Románia ellen

<p>Dijon - Nagyszerű mérkőzésen győzött Magyarország Románia ellen a Franciaországban zajló női kézilabda világbajnokság középdöntőjében, vasárnap.</p>

Németh András szövetségi kapitány csapata ezzel biztosan bejutott a negyeddöntőbe, függetlenül az utolsó, Dél-Korea elleni mérkőzéstől. A magyar válogatott rendkívül rosszul kezdte a mérkőzést, húsz perc játék után már 13-8-ra vezettek az eddig száz százalékos románok.

Az első félidő hajrájára azonban a magyar lányok visszahozták a meccset és 14-16-es eredménnyel mehettek a szünetre. A második félidőben szenzációs teljesítményt nyújtott a válogatott, mind védekezésben, mind támadásban remekelt, aminek köszönhetően előbb kiegyenlített, majd meg is fordította a mérkőzést.

A magyar csapat végül három góllal, 34-31-re verte Romániát, köszönhetően Görbicz Anita, Tóth Tímea és Pálinger Katalin nagyszerű teljesítményének is.
Női kézilabda VB, középdöntő:
Magyarország - Románia 34-31 (14-16)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!