boon-sportoldal

2007.12.23. 14:56

Mindkét magyar csapat nyert

<p>A Vasas és a Domino Honvéd is győzni tudott szombaton a férfi vízilabda Euroligában.</p>

A Vasas idegenben az Ethnikosz Pireuszt, míg a Honvéd a 2006-os győztes Jug Dubrovnikot verte hazai pályán.

A Vasas a kötelező győzelemért utazott Görögországba, a magyar csapatnak azonban keményen küzdenie kellett a három pontért. A Vasas az első negyedet könnyedén, 5-1-re nyerte, a másodikban és a harmadikban azonban már a görögök bizonyultak jobbnak és feljöttek egy gólra. A negyedik menetet azonban megint a magyarok nyerték és ezzel a mérkőzést is eldöntötték. A végeredmény 10-8 a Vasas javára.

A Honvédnak már sokkal nehezebb dolga akadt az Euroliga 2006-os győztesével, a Jug Dubrovnikkal. A mérkőzés első játékrészét a vendégek nyerték 2-1-re, a Domino azonban a harmadik és a negyedik negyedet is hozta, mindkettőt 4-3-al. Az utolsó felvonás döntetlent hozott, így a Honvéd örülhetett a végén.

Győzelmével a Honvéd átvette a vezetést a C-csoportban, míg a Vasas a Dubrovnik mögött továbbra is harmadik, de már csak két ponttal van lemaradva a horvát együttestől.

Euroliga, C-csoport, harmadik forduló:
Domino Honvéd - Jug Dubrovnik 11-10 (1-2, 4-3, 4-3, 2-2)
Ethnikosz Pireusz - TEVA-Vasas Plaket 8-10 (1-5, 2-1, 4-2, 1-2)

A csoport állása:
1. Domino Honvéd 3 mérkőzés / 7 pont
2. Jug Dubrovnik 3/6
3. TEVA-Vasas Plaket 3/4
4. Ethnikosz Pireusz 3/0
Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!