VRCK: A pillanatnyi forma dönt

Kazincbarcika - Az elődöntő első csatáját péntek 18 órától vívja a Vegyész RC Kazinc­barcika.

Kazincbarcika - Az elődöntő első csatáját péntek 18 órától vívja a Vegyész RC Kazinc­barcika.

Miután az Extra­liga alapszakaszát megnyerte, az elődöntőbe kerülésért nem kellett pályára lépnie a Vegyész RC Kazincbarcika férfiröplabda-csapatának. Az észak-borsodiak várhatták azt, hogy a Fino Kaposvár – MAFC-BME párharcból ki kerekedik ki győztesen, a csatát végül a somogyiak nyerték, így ők találkoznak a címvédővel a fináléba kerülésért, amihez három összecsapást kell hozni (a másik ágon az LV Sport Pénzügyőr, illetve a Kecskeméti RC meccsel egymással). Az első felvonást pénteken 18 órától rendezik a Don Bosco Sportközpontban.

Újat itt már nem fognak tudni mutatni egymásnak a felek, igazából a pillanatnyi formán fog múlni minden.” Marek Kardos

Készen állnak

– Hasznosan telt az elmúlt időszak, hiszen volt időnk pihenni, edzeni – közölte Marek Kardos, a Vegyész RC szlovák vezetőedzője. – Remélem, hogy az edzésen látottak vissza fognak köszönni a mérkőzéseken is. A fiúk remekül dolgoztak, ha kellett, jöttek kora reggel, délelőtt kondiban voltunk, délután pedig igyekeztünk kihasználni az edzésidőt. Sérülés nincs – Banai Mátén kívül –, mindenki egészséges, ami pozitívum, reméljük, hogy a hátralévő időszakban ez így is marad. Mentálisan, fizikálisan készen állunk a folytatásra, de csak mérkőzésről mérkőzésre haladunk előre. Most pénteken kell nyerni, ez a legfontosabb, újat itt már nem fognak tudni mutatni egymásnak a felek, igazából a pillanatnyi formán fog múlni minden. Jó csapata van a Finónak, annak ellenére, hogy háromszor is nyertünk már ellenük, nem lehet őket lebecsülni, mert többnyire csak szoros végjátékokban tudtunk nyerni. Számítunk a szurkolókra, hogy minél többen legyünk, hiszen nagy lökést tud jelenteni az ő támogatásuk is.

Talán kijöttek

A kaposváriakon való túljutáshoz minden csapatrészben, és minden játékelemben kiemelkedőt kell majd nyújtania a Vegyésznek, melynek egyik centere, Lubos Macko így nyilatkozott:

– Jól jött ez a kis szünet, mert volt például szabad hétvégénk, közös vacsoránk, amelyek segítettek abban, hogy kikapcsolódjunk, feltöltődjünk. Igazából mindjárt vége a szezonnak, nincs sok hátra, néhány hetet kell már csak maximális koncentrációval tölteni. Úgy érzem, feltöltődtünk, felkészültünk, nekünk ez nem okozhat problémát. Pluszt ad az utóbbi egy-másfél hónapban mutatott teljesítményünk, az, hogy hazai pályán, remélem, telt ház előtt kezdhetjük meg a rájátszást. Az esélyekről nem tudok újat mondani, de egy biztos, a Kaposvárt nem lehet félvállról venni. Vannak jó játékosai, most már talán kijöttek a gödörből, de ha mi óvatosak, okosak vagyunk, szerintem három meccsen meg tudjuk őket verni. Idén éppen három mérkőzést nyertünk velük szemben, most ezt kellene megismételni. Nem lesz könnyű, de készen állunk.

A mostani mérkőzés után, szombaton átmozgatás és kondi szerepel a programban. Vasárnap délelőtt edzés az Irinyi tornacsarnokban, mert a kaposvári kisebb csarnok. Aztán pedig közös ebéd és indulás Dombóvárra, ahol hétfő délelőtt átmozgató edzés lesz, majd 18.30-tól következik a második felvonás.

ÉM- MI,TM


Egymás ellen eddig az idén

2019. február 16. (Magyar Kupa, a 3. helyért)

Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-21, -19, -23)

2019. február 27. (Férfi Extraliga alapszakasz, 3. forduló)

Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika 1:3 (-24, -22, 13, -19)

2019. március 14. (Férfi Extraliga alapszakasz, 8. forduló)

Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3:0 (19, 28, 23)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!