VRCK: Pontok tükörsima három szettben

Kazincbarcika - Szűk egy órára volt szüksége a Vegyész RC-nek ahhoz, hogy legyőzze a Győrt az NB I-ben.

Kazincbarcika - Szűk egy órára volt szüksége a Vegyész RC-nek ahhoz, hogy legyőzze a Győrt az NB I-ben.

A pihentetés és a kísérletezés jegyében jelentős változások történtek a Vegyész RC kezdő hatosában a Győr elleni, hazai bajnokin. A két CEV-kupa összecsapás között a kötelező kategóriába tartozó összecsapáson azok a játékosok is több lehetőséghez jutottak, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán. A vendégek három gyors ponttal kezdték a barcikai mérkőzést, de a borsodiak ezután hamar átvették az irányítást, 9-5-nél a vendégek kénytelenek voltak időt kérni. Ettől azonban semmit nem változott a meccs képe, a SZESE tisztes távolból, négy-öt, olykor hat pont lemaradással követte a Vegyészt. A játszma második felében tovább nyílt az olló, a barcikai nyitásokat nem tudták hatástalanítani a győriek. Ez pedig magával hozta, hogy a támadás építkezésre sem futotta az erejükből, ami tovább növelte a különbséget a felek között. Árváék nagyon könnyedén, bő negyedóra leforgása alatt hozták az első játszmát.

Másolták az elsőt

Barcikai oldalon két saját fia­tal, Bibók Balázs és Pálfi Gellért is szóhoz jutott, akik egyáltalán nem mozogtak megilletődötten a felnőtt gárdában. Nemcsak ők, hanem a többiek is szépen tették a dolgukat, aminek az lett az eredménye, hogy a sárga-kékek gyakorlatilag lemásolták a nyitó szettet. Az eleje még némelyest szorosan alakult, utána azonban fokozatosan elléptek Toronyaiék.

A kilátogató szurkolók már a csütörtöki CEV-Kupa visszavágóra hangoltak, mert a Győrrel szembeni meccs csak néhány szép megmozdulás után hozta lázba a publikumot. A dunántúliak 12-5-nél kértek időt a második szettben, de komoly „felfordulást” nem okozott a meccs menetében. A Vegyész szépen kihasználta a vendégek bizonytalanságait, megingásait, és a várakozásoknak megfelelően simán hozta az összecsapás második szakaszát is.

Más szinten

2-0, 4-1, 7-2. Így kezdődött a harmadik felvonás. Toronyai remek labdákat osztott, amivel a szélső ütők élni is tudtak. A győri támadások visszaverése nem okozott gondot a barcikai sáncnak, ezért a vendégek általában minden harmadik-negyedik borsodi pontra tudtak csupán válaszolni. Árva és Gebhardt jó százalékkal értékesítette a kínálkozó lehetőségeit, így a végén már csak az volt a kérdés, hogy a Barcika hány pontot engedélyez a Győrnek. 25-9-re hozta a harmadik felvonást Marek Kardos átalakított együttese, a Vegyész sikeréhez egy pillanatig sem férhetett kétség.

ÉM-ME


Jegyzőkönyv

Férfi röplabda NB I., 9. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika – SZESE Győr 3:0 (13, 13, 9)

Kazincbarcika, 300 néző. V.: Pőcze, Tillmann.

Vegyész RC: Toronyai 4, Juhász P. 7, Pálfi G. 3, Blázsovics, Árva 21, Gebhardt N. 14. Csere: Dudás T. (liberó), Bibók B. 5. Edző: Marek Kardos.

SZESE Győr: Horváth B. 8, Leiner P. 1, Mészáros B. 1, Földes T. 1, Falvay B. 7, Bíró B. 7. Csere: Csanik B. 1, Bicskó. Edző: Fehér Tibor.

Marek Kardos: – Annak örülök, hogy a felnőtt csapatban bemutatkozott fiatalok jó teljesítményt nyújtottak. Sokat kell még fejlődniük, de az már most látszik, hogy ilyen helyzetekben is lehet rájuk számítani.

Fehér Tibor: – Több játékosunk is hiányzott sérülés és betegség miatt, a pályára küldött csapat pedig még nem áll készen arra, hogy egy ilyen ellenfél dolgát megnehezítse. Nekünk a 7-12. hely között kell a legelőkelőbb pozícióban végezni. A Vegyésznek sok sikert kívánunk a hazai bajnokságban és a nemzetközi porondon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!