Vegyész: magabiztosan, ahogy kell

Kazincbarcika - A Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata a fehérváriakat győzte le bajnoki meccsen.

Kazincbarcika - A Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata a fehérváriakat győzte le bajnoki meccsen.

A csütörtöki öt szettes CEV Kupa találkozót követően nehezen pörgött fel az újabb hazai bajnokira a Vegyész RC együttese. A bajnoki címvédő az előzetes várakozásoknak megfelelően ezúttal is némelyest felforgatott kezdővel állt fel. Ezt a fehérváriak igyekeztek meglovagolni, a nyitó játszma elején 2-3 pontos előnyben játszottak a vendégek. Szabó D. pontos ütésével azonban 9–9-nél sikerült a MÁV Előrét utolérni, 12–11-nél pedig már a sárga-kékek álltak jobban. Macko néhány váratlan nyitása, és a jól működő barcikai sáncmunka után nyílt ki jobban az olló. 18–14-nél már megnyugtatónak tűnt a hazai vezetés. A második fehérvári időkérésnél már csak a Vegyészt szerették volna lefékezni, de végül lendületes és pontos támadásokkal a Barcika simán nyerte meg az első játszmát.

A közepéig szoros

A MÁV Előre a folytatásban is bekezdett: a fehérváriak igyekeztek az elejét ismét megnyomni. 1–3 után azonban hamar jött a barcikai egyenlítés. Néhány rossz hazai nyitásfogadás azonban elég volt ahhoz, hogy a vendégek 7–4-re ellépjenek. A sárga-kékeknek tehát gyorsan kapaszkodni kellett, amit meg is tettek Marek Kardos legényei.

Bár a nemzetközi meccsekhez képest nem volt annyira pontos, feszes a hazaiak játéka, viszont ha megrázták magukat Juhász P.-ék, akkor pillanatok alatt közétették a szükséges különbséget. Megnyugodni azonban még szett felénél sem lehetett, a fehérváriak ugyanis szívósan tapadtak a Vegyészre, 16–15. Aztán pillanatok alatt változott a helyzet, Milev pontos bombái és a jó sáncmunka eredményezte a négypontos hazai fórt. A hajrában a MÁV Előre már nem tudott újítani, Gebhardték kézben tartották az irányítást, és biztosan hozták a második felvonást is.

Komoly roham

A harmadik szettre a Vegyészbe megérkezett Németh Szabolcs is, aki rögtön ponttal tette le a névjegyét a mérkőzésen. Marek Kardos tehát frissített, de egyébként sem szeretett volna semmit a véletlenre bízni. A VRCK sokkal jobban kezdte a játszmát, mint az előző kettőt: 6–0-s rohamra a túloldalon időkérés volt a válasz. A féket ezután sem húzták be a borsodiak, a Fehérvár csak tíz után tudta az első egységét megszerezni.

Ekkor már nagy kedvvel röplabdáztak Toronyaiék, futószalagon jöttek az ászok, 13–1-nél következett a második vendég pauza. Ekkorra minden nyitott kérdés eldőlt, mert a MÁV Előre a hajrában is csak tisztes távolból kö­vette a Vegyészt. A bajnokcsapat tehát nagyon simán, alig több, mint egy óra leforgása alatt győzött a Fehérvár ellen.

ÉM-ME


Jegyzőkönyv:

Vegyész RC-Kazincbarcika – MÁV Előre SC 3:0 (18, 21, 11)

Kazincbarcika, 150 néző. V.: Csizmarik J., Suba I.

Vegyész RC Kazincbarcika: PÁEZ 1, JUHÁSZ P. 9, Szabó D. 3, MILEV 7, Árva 12, Macko 5. Csere: Dudás T. (liberó). Toronyai 1, Gebhardt N. 8, Németh Sz. 6. Edző: Marek Kardos.

MÁV Előre SC: Németh Zs. 8, Kaposi 5, Guzmics, Kholmann, SALAZAR 17, Stefanovics 1. Csere: Takács (liberó), Sziládi D. Edző: Németh Edmond.

Marek Kardos: – A célt elértük ezzel a mérkőzéssel. Sikerült ismét forgatni a csapatot. A harmadik szettben nagyszerűen röplabdáztunk.

Németh Edmond: – Az első két játszmában tartottuk magunkat a bajnok otthonában, azzal a teljesítménnyel elégedett lehetek. A harmadikkal azonban egyáltalán nem.


[related-post post_id="4074194"]

[related-post post_id="4073983"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!