Vegyész: hétfői BL Nyíregyházán

Kazincbarcika, Nyíregyháza - Október 8-án játssza történelme első Bajnokok Ligája meccsét a VRCK.

Kazincbarcika, Nyíregyháza - Október 8-án játssza történelme első Bajnokok Ligája meccsét a VRCK.

Eldőlt, hogy a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata történelmének első Bajnokok Ligája meccsét október 8-án, hétfőn játssza Nyíregyházán, a Continental Arénában. A sárga-kékek a selejtező 1. fordulójában a görög PAOK együttesét fogadják, 19.00-tól.

– Picit szokatlan időpontban kerül sor a mérkőzésre – mondta Tóth Milán, a VRCK csapatmenedzsere. – Az Európai Röplabda Szövetség ennek a hétnek a keddjét és szerdáját jelölte meg korábban hivatalos időpontként, de a Bajnokok Ligája televíziós közvetítési jogával rendelkező cég kérésére ezt a meccset a hét első napján játsszuk le, ez az időpont megfelelt a görög csapatnak is.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy azért Nyíregyházán rendezik meg az összecsapást, mert sem Kazincbarcikán, sem Miskolcon nincs olyan csarnok, amely megfelel az európai szövetség Bajnokok Ligája-sorozatra kiírt infrastrukturális feltételeinek (a barcikai csarnok a befogadóképessége, a miskolci a belmagassága miatt nem alkalmas BL-találkozók rendezésére).

A folytatásról

A VRCK-nak nem csak a BL-ben lejátszandó első meccsének időpontja vált ismertté, a PAOK elleni oda-visszavágós csata második felvonása is, ezt október 17-én, 19.00-tól játsszák a csapatok Szalonikiben. Ez utóbbi csatának a győztese a 2. fordulóban a finn Levoranta Sastamala és a török Istanbul BBSK párharc továbbjutójával mérkőzik meg október 23/24-én valamint október 30/31-én, és az erről az ágról érkező csapatok egyike a BL-főtáblára jutásért az Abiant Lycurgus Gronongen (holland), a Posojilnica Aich/DOB (osztrák), a Shakhtior Soligorsk (fehérorosz), UV Frankfurt (német) négyes egyikével csap össze a selejtező utolsó körében, november 6/7-én és 13-án.

A Bajnokok Ligája-selejtezőben résztvevő 16 csapat közül csak kettő jut be a csoportkörbe, a többi 14 együttes a második számú nemzetközi kupasorozatban, a CEV Kupában folytatja a szereplést, mindannyian a 16 közé jutásért zajló párharcokba kapcsolódnak be. Amennyiben a VRCK nem jut a BL-főtáblára, ez esetben a CEV Kupában a Montana (bolgár) – Kladno (cseh) selejtező győztesével találkozik, november 27/28/29-én idegenben, december 4/5/6-án pedig pályaválasztóként.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!