Vegyész RC: Mackóval együtt, Nyíregyházán

Kazincbarcika - Új játékos szerződte­tését jelentette be a Bajnokok Ligájában induló barcikai férfi röplabdacsapat.

Kazincbarcika - Új játékos szerződte­tését jelentette be a Bajnokok Ligájában induló barcikai férfi röplabdacsapat.

A szlovák válogatott Lubos Macko a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapatának játékosa lesz a 2018/19-es évadban. A magyar bajnok és kupagyőztes sárga-kék együttes 1+1 éves szerződést kötött a 29 esztendős, kereken 2 méter magas röplabdázóval. A center eddigi pályafutása során mind­össze két klubban játszott, 18 éves korától szülővárosa csapatában, a VK Slávia Svidník együttesében, hat évadon át, 2013-tól mostanáig pedig a VK Mirad PU Presov gárdájában. A barcikai klub tájékoztatása szerint a szlovák játékosnak – aki kétszeres szlovák bajnoki ezüstérmes, négyszeres Szlovák Kupa ezüstérmes – a VRCK-hoz szerződésében az is szerepet játszott, hogy a sárga-kékek a Közép-európai Ligában, és Bajnokok Ligájában is elindulnak.

Lubos Macko a nyári második új szerzeménye a ­Vegyésznek, korábban a román Steaua Bucurestitől érkező ütő, Németh Szabolcs szerződtetését jelentették be, valamint azt, hogy a tavalyi csapatból a venezuelai feladó, Carlos Páez és a horvát ütő, Vlado Milev is marad a klubnál. Azt, hogy ki irányítja a 2018/19-es évadban a csapatot, egyelőre még nem tudni, ahogy azt sem, hogy a bajnoki címet nyert együttesből kik maradnak még, az említett két játékoson kívül.

Rövid időn belül

– Ha minden jól megy, rövid időn belül bejelentésre kerül, hogy ki lesz a csapat vezetőedzője – válaszolta megkeresésünkre Tóth Milán, a VRCK csapatmenedzsere. – Ami pedig a játékosokat illeti: a legtöbbjükkel 1+1 éves szerződést kötöttünk tavaly nyáron, és amikor véget ért a bajnokság, sokukkal szóban megegyeztünk a folytatásról. Mivel szinte kivétel nélkül szabadságukat töltik, nyaralnak, így a szerződéseik aláírására csak később kerül sor.

BL: Nyíregyházán

A csapatmenedzsertől azt is megtudtuk, hogy a görög PAOK Thessaloniki elleni Bajnokok Ligája mérkőzésüket, amelyet a selejtező 1. fordulójának első meccseként játszanak, Nyíregyházán, a városi sportcsarnokban rendezik meg a barcikaiak, október 9-én.

– Sajnos, sem a kazincbarcikai Don Bosco sportközpontban, sem pedig a miskolci városi sportcsarnokban nem lehet Bajnokok Ligája-mérkőzést rendezni – mondta Tóth Milán. – Az Európai Röplabda Szövetség vezetői a mostani évad előtt szigorították a létesítményekre vonatkozó előírásokat, és ebben az ­szerepel, azoknak a csarnokoknak, amelyben BL-­meccseket rendeznek, a tiszta belmagasságnak 9 méternek kell lennie, és legalább 2000 ülőhellyel kell rendelkezniük. A nevezésünkben egyébként a barcikai és miskolci helyszínt is megjelöltük, abban reménykedve, hogy esetleg ezeket is elfogadják, de nem így történt. Bízunk benne, hogy annak ellenére, hogy a Bajnokok Ligájában a hazai pályánk Nyíregyházán lesz, szurkolóink elkísérnek bennünket az összecsapásra és hazai hangulatot teremtenek.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!