Vegyész RC: Vendégségben a szettrablónál

Kazincbarcika - Vasárnap Kecskeméten játszik a Vegyész RC Kazincbarcika csapata.

Kazincbarcika - Vasárnap Kecskeméten játszik a Vegyész RC Kazincbarcika csapata.

Lassan végéhez közeledik az élvonalbeli férfi röplabda-bajnokság alapszakasza, ugyanis március 4-én rendezik majd ezen körben az utolsó fordulót. A listavezető kazincbarcikai együttes még két találkozót vív meg idegenben, egyet pedig hazai környezetben, a feladatok között a soron következő meccs a vasárnapi, kecskeméti fellépés lesz, amely 17 órakor kezdődik a ,,Hírös” városban.

A győzelemért

– Szerencsére mindenki egészséges, úgyhogy a lehető legerősebb kerettel tudunk nekivágni a számunkra oly’ fontos három és fél hétnek – jelentette ki Daniel Oravec, a VRCK vezetőedzője. – Jól állunk a bajnokságban, veretlenül vezetjük azt, de most ahhoz a Kecskeméthez látogatunk, amely egy szettet el tudott rabolni a Don Bosco Sportközpontban, amikor nálunk vendégeskedtek. Nem lehet más a célunk, mint a győzelem, hiszen mi állunk az élen. Jó, látványos mérkőzés lehet a vasárnapi: ehhez a feltételek adottak, mivel mindkét csapat jó erőkből áll, plusz a hazai szurkolók mellett kazincbarcikai drukkerek is érkeznek, tehát a hangulatra sem lehet majd panasz. Erőt tudunk meríteni a korábbi meccseinkből, a legutóbbi, Pénzügyőr elleni bajnokiból is. Szerencsére azt a rangadót szettveszteség nélkül hoztuk. Egy újabb 0:3 óriási bravúrnak számítana, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mi vonuljunk le győztesen a pályáról. Egy biztos, a KRC az utolsó pontig harcolni fog, hiszen neki nem mindegy, hol végez az alapszakaszban, mivel a 3. és a 6., illetve a 4. és az 5. helyezett is játszik még előbb egy mini elődöntőt, és addig az első két csapat pihenhet.

A jobbik arcot

Juhász Péter, a VRCK centere így nyilatkozott:

– Nem hoztunk sok blokkot a MAFC ellen legutóbb, a statisztikában csak négy szerepelt, így az elmúlt napokban erre a játékelemre ismét több hangsúlyt fektettünk. Mivel azonban most fontos mérkőzéseink lesznek, a komoly fizikai megterhelés ilyenkor háttérbe szorul: csak délelőtt vannak edzéseink a konditeremben, délutánonként azonban a labda játszik főszerepet. Nyitásban és fogadásban a jobbik arcunkat kell mutatnunk, emellett blokkban és mezőnyben is kellenek az extrák, és akkor elérhetünk egy számunkra megfelelő eredményt. ­Persze a győzelemmel lennénk igazán elégedettek, és akkor biztos, hogy még­ nagyobb önbizalommal mennénk neki a Kaposvár elleni Magyar Kupa-elődöntőnek.

- ÉM-MI,TM -


Röplabda: Olaszországban járt

A magyar bajnok és kupagyőztes Békéscsabai Röplabda Sportegyesülettel tartott Olaszországba Balázs István, a Vegyész RCK gyúrója. Szerdán a BRSE női csapata CEV Kupa-visszavágót játszott a 2016-os Bajnokok Ligája-győztes, olasz Pomi Casalmaggiore vendégeként (a hazaiak kettős győzelemmel jutottak tovább). Mivel a Békés megyeiek gyúrója nem tudott csapatával tartani Cremonába, Balázs Istvánt, a VRC Kazincbarcika szakemberét kérték fel a feladatra, a megkeresésre pedig a Vegyész és Balázs István is igent mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!