Vegyész RC: Pontot vesztettek, de mérkőzést nem

Kazincbarcika - Idegenben játszott vasárnap bajnoki mérkőzést a Vegyész RC férfi röplabda csapata.

Kazincbarcika - Idegenben játszott vasárnap bajnoki mérkőzést a Vegyész RC férfi röplabda csapata.

Szabó D. pontjával indult az NB I-es rangadó, amely remek hangulatot és igazán parázs összecsapást hozott, már az elején is. ­Habár igazán komoly tétje a találkozónak inkább hazai szempontból volt, ugyanakkor a VRCK nem szerette volna elveszíteni a veretlenségét. 2-6-tal nyitott a Barcika, majd fordult a kocka, gyorsan 7-6 lett az állás a hazaiak javára. Nedeljkovic edző majd felrobbant, sárga lap lett a jutalma, mégis az ő csapata szerezte meg először a 20. pontot. Szabóék azonban megrázták magukat a szett hajrájában, jobban koncentráltak, és végül 22-25-re megnyerték az első felvonást.

Kecskeméti lendület

Szorosan, és jó hazai blokkokkal indult a második szett, így már az elején sikerült hárompontos előnyt kiharcolnia a KRC-nek, amit az egész szettben meg tudott tartani. Juhászék is hoztak pár szép sáncot, de kevesebb alkalommal tudták megállítani a kecskemétieket, mint fordítva. Oravec időkérésekkel, cserékkel próbálkozott, Toronyai és Blázsovics is jött egy kis vérfrissítésre, de 22-16-nál a borsodiak trénerének ismét időt kellett kérnie. Mészáros kapott egy sárgát, amolyan intő jelleggel (szerinte Kovács belépett, Halász bíró szerint nem), majd Török R. szemfüles megoldásai meghozták az egyenlítést a hazaiaknak (25-17).

A csapatok küzdöttek, a szurkolók drukkoltak, egyedül a hazai ,,szpíker” lógott ki a sorból, aki sportszerűtlen magatartásával hívta fel magára a figyelmet. Habár ezzel a játékosok egyáltalán nem foglalkoztak, de a játék képe nem változott: megmaradt a kecskemétiek lendülete (8-3). Nyitásfogadásban Milevék bizonytalanok voltak, a macedón válogatott pedig a nyitásokkal állt hadilábon: ugrásból és földről sem találta a pályát. Oravec mester ezúttal azonban nem változtatott csapatán, amely a hajrára ugyan felzárkózott (22-20), de ezúttal nem tudta saját javára fordítani az eredményt (25-20).

Örömjáték a végén

Marad a „szokásos” kezdő, és bár a KRC megint jött a hatalmas blokkokkal, Mészárosék is kezdtek ismét játékba lendülni, és bombaütéseik ezúttal megtalálták a lyukat a kecskeméti kezek között – és Kovácsék nem várt helyzetekben hibázgattak (10-11). Dávid Z. megállíthatatlannak tűnt néhány labdamenetig, majd ziccerben rontott (11-13). Páez minden tudását bevetette, amikor Szabónak csinált nulla blokkot (16-18), de Nedeljkovics csapata is kapaszkodott, Milev vonalütésére azonban senki nem mozdult (18-22), jött is az időkérés. Az utolsó labdamenetek voltak a leglátványosabbak, melyek alatt Oravec mindkét idejét kikérte (22-24), majd Milev 6-os helyről érkezett, s egalizált (22-25).

Az ötödik szettben a VRCK szerezte az első pontot, majd rendre jobban jött ki a párharcokból, így megérdemelten cseréltek térfelet a csapatok 8-4-es vendég vezetésnél. Szabó jó nyitásai sakkban tartották az ellenfelet, amely innentől már csak három pontot tudott szerezni, a kazincbarcikaiak pedig örömjátékkal simán behúzták a záró felvonást (7-15). Több, mint kétórás küzdelemben két pontot szerzett a Vegyész és együtt ünnepelhetett a helyszínen mintegy 20 szurkolójával.

ÉM-TM, MI


Jegyzőkönyv

HÉP Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika 2:3 (-22, 17, 20, -22, -7)

Kecskemét, 700 néző. V.: Halász, Ujházi.

KRC: Török, Krupánszki, Szabó M., Kovács Z., Dávid, Gacs. Csere: Deák (liberó), Kunert. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

VRCK: Páez, Milev, Banai, Szabó D., Mészáros, Juhász. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kozsla, Toronyai, Gebhardt N., Blázsovics, Dudás (liberó). Vezetőedző: Daniel Oravec.

Sasa Nedeljkovic: – Úgy tűnhetett, hogy közel vagyunk a mérkőzés megnyeréséhez, de ez közel sem volt így, ezt jól tudtuk. A rutinos kazincbarcikaiak végül fordítottak, de remek összecsapást láthattak a szurkolók. Köszönjük a biztatást, ilyen röplabdameccsekre van szüksége a magyar bajnokságnak.

Daniel Oravec: – A második és a harmadik játszmában idegesen, kapkodva játszottunk, majd lassan sikerült megnyugodnunk, és a negyedik illetve az ötödik szettben már a jobbik arcunkat mutattunk. Gratulálok a Kecskemétnek, remekül játszottak. Szeretném megköszönni szurkolóinknak a buzdítást, sokat segítettek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!