Nullára verte a bajnoki címvédőt a Vegyész RCK csapata

Kazincbarcika - A férfi röplabda NB I rangadóját szerdán este Kazincbarcikán játszották.

Kazincbarcika - A férfi röplabda NB I rangadóját szerdán este Kazincbarcikán játszották.

A veretlen és listavezető házigazda Vegyész RC a 18-szoros magyar bajnokot – és címvédőt –, a Fino Kaposvárt fogadta, így mindenképpen egy jó színvonalú meccsre volt kilátás. Ez a nézői létszámon is meglátszódott, hiszen kis híján megteltek a Don Bosco Sportközpont lelátói.

Egy széles hazai ütéssel, és egy rossz vendégszervával indult a csata, aztán két ponttal megugrott a Kaposvár (3-5). Banai és Milev blokkja egyenlítést hozott, de másodszorra Nagy P. elütött mellettük (5-6). Páez kiválóan szervált, a somogyiak nem tudtak rámozdulni sem (8-7), de aztán a Kaposvár is megmutatta tudását (9-9). Nagy P. használta a barcikai sáncot, Árva azonban csak bebombázta a labdát a vendégek közé (11-10).

Volt játék, hosszú labdamenet is, VRCK-ponttal, érthetően örült ennek a közönség. Rossz fogadás után Juhász volt résen, 15-11-nél Demeter György kért időt. Ritmusban volt a Vegyész (18-14), Páez ismét elementárisan szervált, amit nem nézhetett tétlenül a vendég szakvezető. A vendégeknél Horváth jött Bögöly helyett, aztán Mészáros ütött nagyot, eltalálta Nagy P.-t, majd odament elnézést kérni. Toronyai érkezett a szervahely­re, és tevékenyen részt vett a szettgyőzelem megszerzésében (25-17).

Nyitásban javított

A második menet elején 2-2 volt az állás, aztán Mészáros és Banai, majd Árva és Banai állt össze egy remek sáncra (4-2). Mészárosék olvasták, mit akar a Kaposvár, de a látogató azért bemutatott egy hármas blokkot (5-4). Nikolovot levették a barcikaiak (7-4), de a vendégek maradtak a „közelben” (8-7). Mészáros bődületesen erősen szervált, Árva a háló segítségét is igénybe vette, Milev azonban széleset „vágott” (11-11). A monte­negrói válogatott nyitásokban javított, ami elég volt a megugráshoz. Igaz, ez nem volt túl nagy, sőt, egyenlített a Kaposvár (17-17).

Milev löketét követően alakult 21-18-ra a szett állása, 21-20-nál Daniel Oravec kért időt. Ismét Toronyai érkezett a szervahelyre, de utána jött is a visszacsere Juhászra. Banai pillanatai voltak a pályán, aztán 24-23-nál hármas hazai sánc hozta az utolsó pontot (25-23).

Remek széria

A harmadik játszmát 3-0-val indította a Barcika, hiába mentett nagyon nagyot a harmadik poén előtt Keen. Árva és Banai sánca bénította a Kaposvárt (5-0), érthetően kellett a szünet a somogyiaknak. Jól röplabdázott a Vegyész, de a Kaposvár keményen kapaszkodott (6-3). Mészárosék tartották a különbséget, visszatornázták egy pár perccel korábbi különbségre (10-5). Ismét elkaptak egy remek szériát a házigazdák, kezdtek a Fino fordítási esélyei minimálisra csökkenni (12-5). A vendégek egymást is zavarták, majd Kulcsárt hozta be Demeter György. Hosszút ütött Nagy P. (16-7), minden a VRCK elképzelései szerint alakult. A Kaposvár jelentősen feljebb zárkózott a hajrában (20-14, 21-17), de többre már nem futotta, így a Barcika 77 perc alatt „hazavágta” a bajnokot.

- ÉM-MI -


Röplabda: jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3:0 (17, 23, 20)

Kazincbarcika, 600 néző. V.: Adler, Bátkai- Katona.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez, Juhász, Banai, Milev, Árva, Mészáros. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Toronyai, Gebhardt N., Blázsovics. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Fino Kaposvár: Keen, Nagy J., Nagy P., Bögöly, Vajda, Nikolov. Csere: Pápai (liberó), Horváth K., Szabó B., Kulcsár. Vezetőedző: Demeter György.

Daniel Oravec: – Karácsony után nehéz újra belelendülni, hullámzott is a játékunk, de néha már röplabdáztunk is.

Demeter György: – Az alapjátékot fegyelmezetten játszó Barcika ilyen arányban is megérdemelten győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!