Hármasugrás előtt a Vegyész RC

Kazincbarcika - A Vegyész RC Kazincbarcika férfi-röplabdacsapata pénteken, szombaton és vasárnap is pályára lép.

Kazincbarcika - A Vegyész RC Kazincbarcika férfi-röplabdacsapata pénteken, szombaton és vasárnap is pályára lép.

Sűrű programja lesz a hétvégén a Vegyész RC Kazincbarcika férfi-röplabdacsapatának. Pénteken 17.00-tól Pécsett, az NB I 17. fordulójának keretében a Pécsi TE-PEAC vendégei lesznek, szombaton és vasárnap 19.00-tól pedig Közép-európai Liga meccseket játszanak az ausztriai Bleiburgban, előbb a szlovén Calcit Volley Kamnik-, vasárnap pedig a házigazdák, az SK Posojilnica Aich/Dob gárdája ellen.

A három összecsapásból az első ígérkezik a legkönnyebbnek, a hazai porondon ebben az évadban még veretlen barcikai együttesnek a pécsi meccset elvileg hoznia kell, hiszen jobb erőkből állnak.

– Pécsett mi leszünk a favoritok, nem lehet más célunk, mint a győzelem, és olyan nyugodtan kell játszanunk, ahogy eddig is tettük. Tudjuk, hogy a pécsiek odahaza okozhatnak meglepetést, készültünk is erre, de szeretnénk a tizenötödik mérkőzésünket is megnyerni a bajnokságban – mondta a bajnokiról Daniel Oravec, a VRCK szakvezetője.

A nehezebb

Viszont a nemzetközi kupasorozatban nehezebb dolguk lesz a sárga-kékeknek, akik a Közép-európia Ligában elméletileg még bejuthatnak a négyes döntőbe. Ugyanis 5 pontra vannak a negyedik helytől, és ha a hétvégi mindkét meccsüket megnyernék, akkor akár helyet is cserélhetnének az SK Posojilnica Aich/DOB együttesével, abban az esetben, ha az osztrák csapat kétszer kikap. Ehhez a szlovén Calcit Volley Kamnik sikere is kellene a bleiburgiak ellen. Az biztos, hogy amikor a Vegyész kiáll a szombati összecsapására, már tudni fogja, hogy van-e még matematikai esély, vagy elszállt, ugyanis pénteken este az Aich/DOB a Kamnik ellen meccsel.

– Más szintet képvisel a szlovén Calcit Volley Kamnik és az osztrák Aich/DOB Posojilnica, mint a Pécs, vagy mondhatnám a magyar mezőny többségét, nem megbántva a csapatokat – jelentette ki Daniel Oravec. – A Közép-európai Liga számunkra nagyon hasznos, mert olyan képességű csapatok ellen játszhatunk, amilyenekkel idehaza az alapszakasz során csak néhány alkalommal. A nemzetközi mérkőzések sokkal jobban segítenek rávilágítani a hiányosságainkra, ugyanakkor meg is erősítenek abban, amit jól csinálunk. Felemás arcunkat mutattuk a sorozatban, mert bár kétszer annyi meccset nyertünk, mint az előző kiírásban, a szlovák Spartak Myjava és a szlovén OK Triglav Kranj ellen csak 1 pontot tudtunk szerezni, pedig többre voltunk hivatottak. Igyekeztünk tanulni azokból a hibákból, és reméljük, sikerül pontot, pontokat szereznünk. A Kamnik és az Aich/DOB is közel azonos játékerőt képvisel, tudjuk, kik a jó játékosaik. Tavaly legyőztük a Kamnikot, az azonban egy másik csapat volt, most viszont ismét régi önmaguk, tele önbizalommal. A négyes döntőről még nem mondtunk le, annak ellenére, hogy nem a saját kezünkben van a sorsunk.

Kisebb csoda

Reálisan nézve: a VRCK-nak a négy közé kerülésre nem sok esélye van, kisebb csoda lenne, ha hazai környezetben nem tudná kiharcolni a négy közé jutást az Aich/Dob.

– Aki ismeri ezeket a csapatokat és a kialakult helyzetet, tudja, hogy nem sok esélyünk van a négy közé jutni, de a sportban bármi megtörténhet – fejtegette Szabó Dávid, a VRCK játékosa a Közép-európai Liga-sorozat esélyeit. – Én azonban inkább úgy tekintek erre a két mérkőzésre, mint egy felkészülésre, hiszen februárban játszunk a Pénzügyőrrel, a Kecskeméttel és háromszor a Kaposvárral, ugyanis a bajnoki mellett két Magyar Kupa meccsünk is lesz ellenük. Ami pedig engem illet: a vállsérülésem nem volt komoly, de inkább kezeltettem, erősítettem az elmúlt időszakban, így új felállásokat is kipróbálhattunk, melyek szerintem jól sültek el, ez is mutatja a csapat erejét.

ÉM-BCS, TM


A férfi röplabda Közép-európai Liga állása:

1. ACH Volley Ljubljana (szlovén) 8 6 - 1 1 - - 23:5 21

2. Mladost Zagreb (horvát) 9 5 - 2 1 - 1 23:10 20

3. Calcit Volley Kamnik (szlovén) 8 5 1 - 1 - 1 20:7 19

4. Posojilnica Aich/DOB (osztrák) 8 3 1 2 - - 2 18:11 16

5. Vegyész RC Kazincbarcika 8 1 2 1 - 1 3 13:16 11

6. MR Kastela (horvát) 9 1 2 1 - 1 4 13:19 11

7. VKP BSPU Nitra (szlovák) 8 2 - 1 2 1 2 14:17 10

8. UR Waldviertel (osztrák) 8 2 1 - 1 1 3 12:16 10

9. OK Triglav Kranj (szlovén) 8 - 1 1 2 3 1 13:21 7

10. KDS-sport Kosice (szlovák) 8 - 1 1 - 2 4 8:21 5

11. Spartak Myjava (szlovák) 8 1 - - 2 - 5 7:21 5


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!