Cél kitűzve: a döntőbe akar jutni a Vegyész RC a Magyar Kupában

Kazincbarcika - A Magyar Kupában is elkezdi a szereplést a kazincbarcikai röplabda­csapat.

Kazincbarcika - A Magyar Kupában is elkezdi a szereplést a kazincbarcikai röplabda­csapat.

Az előző hétvégén letudta első két mérkőzését a nemzetközi sorozatban, a Közép Európa Ligában (MEVZA) a Vegyész RC Kazincbarcika alakulata, amely a házigazda szlovák Spartak Myjavától és a szlovén ACH Volley Ljubljanától is egyaránt 3:0-ra kapott ki.

Azt szeretném, ha egy pillanatra sem lankadna a figyelmünk." Daniel Oravec

– Az első találkozón nagyon akart a csapat, túlzottan is, és talán ez volt a gond, mert emiatt jó pár hiba becsúszott a játékunkba – tekintett vissza a VRCK vezetőedzője, Daniel Oravec. – A fogadás gyengébb volt attól, mint amit én szeretnék, tehát az egyik fel­adat az, hogy ebben javuljunk. A szlovének ellen nyugodtabban röplabdáztunk, a Ljubljana más szintet képvisel, de az összkép jobb volt, mint egy nappal előtte.

Tisztelettel, alázattal

A VRCK csütörtökön – a bajnokság és a MEVZA után – bemutatkozik a harmadik sorozatban, a Magyar Kupában is. A nyolcaddöntő első felvonásán (a visszavágót október 12-én, 19 órától rendezik), a Don Bosco Sportközpontban 17.30-tól a Székesfehérvári MÁV Előre lesz az ellenfél.

– Ismét itthon meccselünk, hazai ellenféllel, azt szeretném, ha a megfelelő ritmusban játszanánk, ha egy pillanatra sem lankadna a figyelmünk – fogalmazta meg ezen reményét Daniel Oravec. – Meg kell mutatnunk az erőnket, biztos, hogy nem csak 6-7 ember fog játszani, folyamatosan mindenki foglalkoztatva lesz. A fehérváriak újoncok, nem ismerjük őket, de ettől függetlenül tisztelettel és alázattal kell röplabdáznunk. Megvan a célunk a kupában, mégpedig az, hogy eljussunk a döntőig, s bárki jön velünk szembe ezen az úton, teljesíteni akarjuk ezen elvárást.

A kupameccsre ingyenes a belépés a nézőknek.

ÉM-MI


November 9.

Megyénkből az NB II-es Miskolci EAFC együttese is nevezett a Magyar Kupa sorozatra. Az egyetemisták már az első körre „nagy halat” kaptak a sorsoláson, ugyanis a címvédő Fino Kaposvárral csapnak össze Csizmadiáék, a meccset (egy mérkőzés dönt, mivel osztálykülönbség van a felek között) november 9-én, csütörtökön, 18.00-tól rendezik meg az E/4-es tornateremben. A belépés díjtalan.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!