Vegyész RC: Két aranyérem és a Final Four

Kazincbarcika - Hét új játékos van a kazincbarcikai férfi-röplabdacsapat keretében. Jól rárakták a terhet az együttesre: két aranyérem és Final Four az elvárás.

Kazincbarcika - Hét új játékos van a kazincbarcikai férfi-röplabdacsapat keretében. Jól rárakták a terhet az együttesre: két aranyérem és Final Four az elvárás.

A felnőttegyüttest a nemrégiben megalakult VRCK Volleyball Kft. üzemelteti, amelynek egyik ügyvezetője Kárpáti Zoltán, a klub korábbi röplabdázója – hangzott el mindez azon az évadnyitó sajtótájékoztatón, amelyet kedden tartott a Vegyész RC Kazincbarcika férfi-röplabdacsapata. A klub­irányító hozzátette: magasra teszik a lécet a rövidesen induló szezonban, hiszen a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában is az első hely elérése a cél, míg a Közép-Európa Ligában a Final Fourba, a legjobb négybe való bekerülés. „Az elmúlt 10-15 évben ilyen erősségű keret kialakítására nem került sor Magyarországon. A klubnál lévők azt mondták, ne rakjunk terhet a játékosokra, de én ezzel nem értettem egyet, hiszen sok áldozatot hoztunk azért, hogy ez a szintű keret összeálljon. Úgy kell építkezni, hogy komoly PR-értékkel bírjon a Vegyész RC, hogy egy komoly brand alakuljon ki.”

Regionális központ

Kiderült az is, hogy a helyi röplabdára mintegy 30-40 százalékkal nagyobb összeg jut, mint a korábbiakban. Amennyiben megszerzi a bajnoki címet az észak-borsodi együttes, úgy jövőre biztos, hogy elindul a Bajnokok Ligájában, ígérték a jelenlévők.

A másik ügyvezető, Kárpáti László örömét fejezte ki amiatt, hogy a sportág is bekerült a látványcsapatsportágak, a TAO-kedvezményezettek körébe, s hozzátette azt is: pályáznak regionális központ létrehozására, az elképzelések szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Heves, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a VRCK fogná össze a férfi szakágat, az utánpótlás- és edzőképzést.

Hosszú ideje

Klimon István alpolgármester szerint a város hosszú ideje kiveszi a részét a röplabdacsapat támogatásából, de úgy érzik, hogy a szponzorációs támogatás méltó helyre kerül. A város képviselője bízik abban, hogy erős bajnokság lesz a következő férfiélvonalban és hogy Magyarországon nemcsak a Vegyész, hanem a többi „fellegvár” is a régi fényében fog tündökölni a közeljövőben.

Az eseményen bemutatták a VRCK új igazolásait, közülük Szabó Dávid – akinek voltak külföldi ajánlatai – így fogalmazott: „Mindig örülök, ha itthon játszhatok. Ez most egy szinte teljesen új csapat, a lehetőség megvan a keretben a jó eredmények eléréséhez, de sok munka vár ránk. Ígérgetni nem szeretnék, a többi majd szezon közben kiderül.”

Komoly tervekkel

A magyar-angol kettős állampolgár, a 18 esztendős Zachary Palánkai-Omoshebi azt mondta, komoly tervekkel érkezett Kazincbarcikára, és hogy 206 centiméteres magassága blokkban sokat jelenthet új klubjának. A 80-szoros macedón válogatott, Vlado Milev azt nyilatkozta, hogy sok európai országban megfordult, legutóbb Cipruson. Úgy ígérte, mindent megtesz azért, hogy a klub elérje a meghatározott célokat. A magyar röplabdában már-már fogalomnak számító, rutinos Mészáros Dömötör előbb szabadsága alatt Toronyai Miklóssal találkozott, aztán beszélt Kárpáti Zoltánnal is. „Úgy gondolom, még van erőm, hogy a maximumot adjam… Barcikán minden adott ahhoz, hogy a legjobbamat hozzam ki magamból, kiváló a keret, s bár sosem könnyű egyik ellenfél ellen sem, azon leszek, leszünk, hogy minél jobban összekovácsolódjunk” – jelentette ki, amihez Kárpáti László annyit tett hozzá: „Döme jelentkezett nálunk, mert úgy gondolta: lassan a pályafutása vége felé közeledik, de még egyszer szeretne magyar bajnok lenni, s bennünk látja azt, hogy ez elérhető számára. Ez nagyon szimpatikus volt…”

Rendeznek tornát

A vezetőedző a szlovák Daniel Oravec maradt, a felkészülés augusztus 1-jén kezdődött, a bajnokság szeptember utolsó hétvégéjén indul. A VRCK Kassán és Eperjesen lép pályára, tornán, illetve maga is megrendezi a II. Don Bosco Kupát szeptember 9–10-én. A Közép-Európa Kupában (MEVZA) november 24. és 26. között házigazda lesz a VRCK, a két ellenfél pedig – a Don Bosco sportközpontban – a szlovén OK Triglav Kranj és az osztrák Union Raiffeisen Waldviertel lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!