Vegyész RC: Egy lépés az érem felé

Kazincbarcika - A bronzcsata első találkozóját hazai pályán simán nyerték meg a barcikai röplabdázók.

Kazincbarcika - A bronzcsata első találkozóját hazai pályán simán nyerték meg a barcikai röplabdázók.

Nem volt sok ideje a Vegyész RC-nek, hogy feldolgozza a Pénzügyőr ellen elveszített elődöntő sorozatot, hiszen néhány nappal a csalódást keltő párharc után már a bronzcsatában voltak érdekeltek. A Barcika igyekezett kiköszörülni a csorbát, a szurkolókkal valamelyest feledtetni, hogy idén nem jött össze a fináléba jutás.

Pontos ütésekkel, koncentráltan indította a hazai találkozót Daniel Oravec csapata: a Szolnok 5-0-s hazai vezetés után tudta megszerezni az első pontjait, de a nagyobb barcikai előny a folytatásban is megmaradt. Árva és Januzovic biztos kézzel ütötte be a lehetőségeit, ebben az időszakban nagyon magabiztos volt a Vegyész. 12-5 után azonban jól összeállt a szolnoki sánc, zsinórban négy pontot értek el, amivel belátható közelségbe kerültek. Nem sokkal ezután viszont Gulyás Ferenc kénytelen volt időt kérni, de ez sem segített, hiszen a második technikai szünetnél hat ponttal állt jobban a Vegyész. A vendégekben egyáltalán nem volt átütőerő, szinte csak akkor voltak eredmények, amikor a borsodi játékosok hibáztak. Így pedig a különbség sem csökkent. Sőt, Banai és Kecskeméti jól működi sáncára is építhetett a Barcika, 22-14-nél csupán a játszmagyőzelem aránya volt kérdés. Egy jó blokk után Borovicanin nem hibázott, alig húsz perc kellett a Vegyésznek az első részsiker megszerzéséhez.

Szorosabb volt

Az idei kupagyőztes Szolnok egy kicsit megrázta magát a folytatásban, két hazai hibának köszönhetően minimális előnyt harcoltak ki. 6-6-nál azonban már ismét együtt volt a két csapat, A nyitások pontosságával viszont mind a két oldalon akadtak problémák, ami gátja volt a folyamatos, jó röplabdának. Kecskeméti jól osztogatta a labdákat, majd néhány váratlan villanással, blokkal hívta fel magára a figyelmet. A második kötelező pihenőnél 16-14-re vezetett a Vegyész, de a Szolnok egyértelműen meccsben volt, hátra dőlni tehát egy pillanatig sem lehetett. A szerencsével sem álltak hadilábon a vendégek, 17-17-nél egyenlítettek, majd egy látványos labdamenet végén már ők álltak jobban. 20-21-es állásnál Daniel Oravec időt kért, ezután Árva fontos pontjai következetek, majd Borovicanin választott jó megoldást A kulcsmozzanatoknál Juhász és Kecskeméti is hozzátette a magáét, így a Barcika szoros csatában hozta a második felvonást is.

Daniel Oravec összességében elégedetett lehetett, mert a kezdő sorát a harmadik játszmában is fent hagyta a pályán. Nyoma sem volt a néhány nappal ezelőtt tapasztalt görcsösségnek, bátran vállalkoztak a Vegyész-játékosok. A két-hárompontos előny végig megvolt, Borovicanin bombaerős keresztütése után, 8-6-nál pihentek meg a felek. A főiskolások egyre nagyobb csatára késztették a borsodi gárdát, viszont nyitásban továbbra is rengeteg hibát vétettek, így a fordításra nem volt esélyük. A magas hazai sánc is többször kifogott Rásáékon, 16-13-nál nyugodtan beszélhették meg a hazai kispadnál a történteket. A változás már nem volt benne a meccsben, ezt Árva kiváló sánca is tudatosította a vendégcsapatban, akik 20-16-nál még megpróbáltak valamit előhúzni a cilinderből. A Vegyész azonban kézben tartotta a találkozót, simán nyertek, így lépéselőnybe kerülte a bronzcsatában, amely Szolnokon folytatódik.

ÉM-ME


Jegyzőkönyv

Férfi röplabda bronzcsata, 1. mérkőzés

Vegyész RC – Szolnoki RKSI 3:0 (16, 22, 20)

Kazincbarcika, 250 néző. V.: Szabó P., Mezőfi Zs.

Vegyész RC: KECSKEMÉTI, Borovicanin, Banai, ÁRVA, Januzovic, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Toronyai, Kozsla. Edző: Daniel Oravec.

Szolnok: Török R., Hummes Specht, Varga Z., Gönczi, KRUPÁNSZKI, Rása A. Csere: Bene (liberó), Tóth G. Edző: Gulyás Ferenc.

Daniel Oravec: - Nagyon csalódottak voltunk az elveszített elődöntő után, ezért nehéz volt motivációt találni. Szerencsére valamelyest sikerült felrázni a társaságot, ezért nem volt rossz a teljesítményünk. Nyitásban viszont még mindig sokat hibáztunk, ha ezen javítani tudunk, akkor jó esélyünk lesz az éremszerzésre.

Gulyás Ferenc: - Nem a vereséggel van bajom, hanem azzal, hogy nem tanúsítottunk komoly ellenállást. A Barcika végig irányított, mi pedig asszisztáltunk ehhez. Hosszú még ez a párharc, igyekszünk rendezni a sorokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!