Két szett után elment a Vegyész RC továbbjutása a Magyar Kupában

Kazincbarcika - A Vegyész a bajnokságban biztosan nyert, a Magyar Kupából viszont kiesett.

Kazincbarcika - A Vegyész a bajnokságban biztosan nyert, a Magyar Kupából viszont kiesett.

Két napon belül két hazai sorozatban is pályára lépett a Vegyész RC röplabdacsapata. A barcikai gárdára szombaton várt könnyebb feladat, hiszen az NB I-es bajnokságban a forduló előtt nyeretlen Magyar Junior Válogatottal találkoztak a sárga-kékek, vasárnap viszont a Magyar Kupában a Szolnok ellen szerették volna kiharcolni az elődöntőbe jutást.

Alig egy óra alatt

Az Izsákon megrendezett bajnoki találkozó a várakozásoknak megfelelően alakult. A fiatalok ugyan igyekeztek megnehezíteni a nagyobb játékerőt képviselő Vegyész dolgát, de Toma Sándor csapata végül három szettben hozta a kötelező győzelmet. A hosszú utazás fáradalma az első két játszmában érezhető volt a borsodiak játékán, ettől függetlenül egyik részsikert sem fenyegette veszély. A mérkőzés harmadik szettje még simább volt, a sereghajtó ellen a Barcikának alig egy órára volt szüksége ahhoz, hogy behúzza a győzelemért járó három pontot. Azért is volt lényeges a tükörsima győzelem, mert vasárnap újabb fellépés várt a csapatra, méghozzá a Magyar Kupában.

A negyeddöntő visszavágó pikantériáját a hétközi események szolgáltatták. Mint ismert, szerdán játék nélkül nyert 3:0-ra a Szolnok, miután a szükséges játékengedélyeket otthon felejtette a Vegyész. Ennek ellenére a továbbjutás nem dőlt el, hiszen a borsodi csapat 3:0-s vagy 3:1-es sikerrel, majd aranyszettel kivívhatta volna a legjobb négy közé jutást.

A meccs első szakasza azonban egyáltalán nem úgy alakult, mint ahogyan a hazaiak elképzelték. A Vegyész támadójátéka akadozott, a ziccereket ugyan kialakították, de ezeket nem tudták pontokra váltani. Bár 9-14-ről visszajöttek a vendéglátók és 16-16-nál ismét együtt voltak a felek, de ezután a szolnokiak akarata érvényesült. A három-négy pontos előnyt meg is tartották, ezzel nagy lépést tettek a továbbjutás felé. Az elveszített első játszma megfogta a borsodi gárdát, amire a Szolnok a folytatásban is építeni tudott. 8-10-ről elléptek a vendégek, 11-17-nél pedig látszott, hogy nagyon nehéz lesz visszajönni a szettbe. Nem is sikerült, a vendégek megnyerték a második felvonást is, ezzel eldőlt, hogy ők jutnak tovább a Magyar Kupában.

Felálltak

A Vegyész RC becsületére legyen mondva, hogy ettől függetlenül meg akarta nyerni a találkozót, amit 0:2-ről fordítva meg is tettek. Igaz, ekkor már tét nélküli volt a találkozó, de a Barcika fölállt a padlóról, a helyenként már kevésbé koncentráló Szolnokkal szemben. A harmadik és a negyedik játszmát is végig vezetve hozta Toma Sándor csapata, majd az ötödikben is irányították a mérkőzést. 9-9 után elléptek a sárga-kékek, és végül némi szépségtapaszt jelentett, hogy a kiesés ellenére győzelemmel zárták a negyeddöntő visszavágót.

ÉM-ME


Jegyzőkönyv

Férfi NB I, 16. forduló

Magyar Junior válogatott – Vegyész RC

0:3 (-18, -20, -12)

Izsák, 100 néző. V.: Szabó Zs., Kiss Z.

Junior válogatott: Török Sz., Móri Á., Flachner D., Szabó B., Kiss M., Peiner P. Csere: Hartyáni G. (liberó), Fülöp P. (liberó), Csizmadia T. Edző: Demeter András.

Vegyész RC: Toronyai, Borovicsanin, Kozsla, Árva, Januzovics, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Kecskeméti, Gulyás, Budai. Edző: Toma Sándor.

Demeter András: – Megpróbáltuk megnehezíteni a Vegyész dolgát.

Toma Sándor: – A meccset végig kézben tartva, megérdemelten nyertünk.


Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó

Vegyész RC – Szolnoki RKSI

3:2 (-22, -15, 20, 19, 12)

Kazincbarcika, 350 néző. V.: Adler L., Tillmann Gy.

Vegyész RC: Toronyai, Borovicsanin, Juhász P., Árva, Januzovics, Banai. Csere: Dudás T. (liberó), Kecskeméti, Kovács Z., Surányi, Gulyás Á. Edző: Toma Sándor.

Szolnoki RKSI: Rása, Török, Hummes, Varga, Gönczi, Krupánszki. Csere: Bene (liberó), Farkas (liberó), Szabó, Tóth, Fülöp. Edző: Gulyás Ferenc.

Toma Sándor: – Nagyon akart a csapat, az első két szettben viszont görcsössé váltunk. Olyan ziccerlabdákat hibáztunk el, amit máskor meg szoktunk oldani. Egy ilyen „bakiparádé” nem fér bele, gratulálunk a Szolnoknak a továbbjutáshoz.

Gulyás Ferenc: – Az első két szettben megcsináltuk, amiért jöttünk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!