Vegyész RC: Három szettben, ahogy kell

Kazincbarcika - A férfi röplabda NB I-ben magabiztos győzelmet aratott a Vegyész RC-Kazincbarcika a Pécs ellen.

Kazincbarcika - A férfi röplabda NB I-ben magabiztos győzelmet aratott a Vegyész RC-Kazincbarcika a Pécs ellen.

Az erőviszonyoknak és a két csapat tudásszintjének megfelelően alakult a Vegyész RC legutóbbi bajnoki találkozója, amit a barcikaiak hazai környezetben játszottak le a Péccsel szemben. A táblázat második helyén álló sárga-kékek abszolút favoritnak számítottak, hiszen az aktuális ellenfelük kimondva kimondatlanul a kiesés elkerüléséért harcol.

A találkozón egyértelműen meglátszott a felek közti tudáskülönbség. A Vegyész RC komolyan vette a mérkőzést, már az első technikai időnél négy pontos előnye volt a Toma-csapatnak, ami a folytatásban csak tovább duzzadt. Bár a borsodiak sem nyújtottak hibátlan teljesítményt, de a Pécs így sem tudott faragni a hátrányon. Sőt, a második kötelező szünet után, a nyitó szett hajrájában a vendégeknek már csak három pontot engedélyezett a hazai gárda, megerőltetés nélkül söpörték be az első részsikert.

Nagy fölény, sorcsere

Gyanítható volt, hogy a játék képe a folytatásban sem változik meg, így is történt. Még annak ellenére sem, hogy Toma Sándor gyökeres változtatásra, teljes sorcserére szánta rá magát, a játékrész közepénél pedig Kovács Zoltán érkezett liberóba. Az eredmény alakulásán nem látszott meg a változtatás, hiába kért 10-5-nél időt a pécsiek mestere, a vendégek nem tudták megfékezni a robogó barcikai gárdát. A nyugtató pihenő, valamint a lelki tanácsok annyit mégis értek, hogy ne alakuljon ki az első játszmához hasonló nagy különbség. Ebben a szakaszban a Pécsnek is voltak jó momentumai, de így is csupán tisztes távolból követték a hazai csapatot.

Már ekkor is érezhető volt a Vegyész röplabdázóin, hogy szeretnék minél hamarabb lezárni a találkozót. A harmadik szettben ezért villámrajtot vettek Toma Sándor fiai, 8-2-nél nem volt kérdés, hogy a pécsieket minden szempontból sikerült megtörni. A másik oldalon viszont jó volt hangulat, mindenki élvezte a találkozót, bátran vállalkoztak a játékosok, és a megoldások többsége ült is a túloldalon. 16-6-nál és 20-7-nél még megpróbáltak kapaszkodni a vendégek, de a lendületben lévő sárga-kékek úgy fejezték be a bajnokit, hogy az ellenfél még a tíz pontot sem érte el a harmadik szettben.

- ÉM-ME -


Jegyzőkönyv

Férfi röplabda NB I., 11. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika – PTE-PEAC 3-0 (12,17,9)

Kazincbarcika, 250 néző. V.: Jámbor, Suba.

Vegyész RC: Borovicsanin, Gulyás, Januzovics, Toronyai, Banai, Surányi. Csere: Dudás (liberó), Kovács (liberó), Kecskeméti, Bokor, Budai, Kozsla, Juhász, Árva. Edző: Toma Sándor.

PTE-PEAC: Szabó T., Fodor, Portik, Demeter, Soós, Bánhalmi. Csere: Balla (liberó), Basi, Várhalmi. Edző: Gyöngyösi Zoltán.

Toma Sándor: - Magabiztosan, fegyelmezett játékkal hoztuk ezt a mérkőzést, ami elvárható volt a csapattal szemben. Örülök, hogy a korábban kevesebb lehetőséghez jutott játékosok ezúttal több időt tölthettek a pályán, a bizalmat pedig meg is hálálták.

Gyöngyösi Zoltán: - Összességében nem vallottunk szégyent, de tény, hogy a harmadik szett gyengébb teljesítményét nagyon sajnálom. A Barcika szintje nem a miénk. Sem taktikailag, sem fizikálisan nem vagyunk felkészülve az élcsapatok elleni mérkőzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!