BOON - Sport - Triatlon

2017.08.09. 17:44

Augusztus a triatlon hónapja

Budapest - A sportág legjobbjai és vállalkozó kedvű amatőrök hazai rendezésű versenyen mérhetik össze tudásukat.

Budapest - A sportág legjobbjai és vállalkozó kedvű amatőrök hazai rendezésű versenyen mérhetik össze tudásukat.

Két jelentős nemzetközi triatloneseményre is sor kerül(t) Magyarországon. Hazánk első alkalommal adott otthont az U23 rövidtávú és mixváltó Európa-bajnokságának, amelyre a kontinens legjobb 23 év alatti triatlonversenyzői érkeztek a Velencei-tóhoz augusztus első hétvégéjén.

BudapestMan

A másik jelentős esemény az augusztus 27-én megrendezendő BudapestMan olimpiai távú országos bajnokság, amely a Lupa-tótól indulva a Hősök terén megtervezett befutóval és kapcsolódó rendezvényeivel a Magyar Triatlon Szövetség legújabb kezdeményezése. E megmérettetés keretein belül pedig helyet kap a Visegrádi Négyek magyar elnökségéhez kapcsolódó Visegrádi Négyek triatlon-próbafutam is, amely az MTSZ saját fejlesztése és megalapozhatja a jövő évben elinduló V4-es, négy országban szervezett triatlonkörversenyt.

Még lehet jelentkezni az augusztus 27-én BudapestMan néven sorra kerülő fővárosi, prémiumkategóriás, olimpiai távú Országos Triatlon Bajnokságra. A versenyzőknek először egy 1,5 kilométeres úszókört kell megtenniük a kristálytiszta vizű Lupa-tóban, Budapest tengerpartjáról elrajtolva. Ezt követően a Budapesten kijelölt 40 kilométeres kerékpárszakaszt pazar környezetben, a budai és a pesti rakpart nyújtotta panorámával – az Alagút, a Lánchíd, a Vár és a Parlament mentén – tehetik meg. Az utolsó etap a Városligeten vezet keresztül, ahol a mezőny – elhaladva a Vajdahunyad vára és a Széchenyi Gyógyfürdő mellett – összesen 10 kilométert teljesít. A befutó stílszerűen a Hősök terén lesz, Gábriel arkangyal előtt. A versenyen több hazai híresség is elindul, például Kovács Kokó István, valamint a Rádió 1 Reggeli Show-jának három műsorvezetője, akik váltóban teszik meg a távot (Rákóczi Ferenc úszik, Sebestyén Balázs kerékpározik, Vadon János fut), s akiket háromfős csapatba verődve bárki kihívhat. Ha a hallgatók győznek, akkor különdíjban részesülhetnek.

Megalapozhatja

A BudapestMan futama után indul a Visegrádi Négyek magyar elnökségéhez kapcsolódó V4-es triatlon-próbafutam is. Közel hetven magyar rendvédelmi és csaknem nyolcvan honvédségi sportoló jelentkezett, akikhez cseh, lengyel és szlovák társszervek által delegált versenyzők csatlakoznak, így meghaladja a kétszázat az egyéni versenyzők és a váltóban indulók száma. Ez a sportesemény megalapozhatja a jövő évben elinduló V4-es, négy országban szervezett triatlonkörversenyt.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!