BOON - Sport - NB III.

2018.07.07. 17:31

Megvan az NB III 48 csapatos mezőnye

Cigánd, Miskolc, Putnok, Sajóbábony, Tiszaújváros Tállya - Hat borsodi együttes és három diósgyőri érdekeltségű csapat a harmadik vonalban.

Cigánd, Miskolc, Putnok, Sajóbábony, Tiszaújváros Tállya - Hat borsodi együttes és három diósgyőri érdekeltségű csapat a harmadik vonalban.

A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága határozatokat hozott az NB III-ban indulni szándékozó csapatok nevezésével kapcsolatban, ami után kialakult a 48 csapatos mezőny. A tavalyi évadban is a harmadik vonalban szerepelt, és a 2018/19-es évadra indulási jogot szerzett együttesek közül 34 klub nevezését fogadták el. Az indulási joggal rendelkező tavalyi NB III-as gárdák közül egy csapat, az MTK Budapest tartalék nem nevezett, hasonlóan az NB II-ből búcsúzó, Soproni VSE-hez (a másodosztályból kipottyanó Szeged 2011 és a Szolnoki MÁV FC viszont igen). A megyei I-es bajnokok közül az NB III-as indulásért rendezett osztályozó 7 nyertese (Eger, Sárvár, Sajóbábony, Nagykanizsa, Kecskemét, Ménfőcsanak, Komárom) ugyancsak zöld utat kapott a harmadik vonalban való szereplésre, hasonlóan két olyan megyei bajnokhoz, akiknek nem kellett osztályozót játszaniuk (Taksony, Sényő), mert a sorolásnak köszönhetően – mivel nem mindegyik megyei bajnok jelentkezett az osztályozóra – szintén NB III-as indulási joghoz jutottak. A Méhkeréki SE is hasonló módon lehetett volna harmad­osztályú, de az ő nevezésüket nem fogadta el a szövetség versenybizottsága.

A három helyett

Az indulási jogot szerzett, de mégsem induló MTK tartalék, Sopron és Méhkerék csapatainak megüresedett helyére a Közép csoport legjobb kiesőjének, a Hódmezővásárhelynek és a Nyugati csoport legjobb kiesőjének, a Szabadkikötőnek a nevezését fogadták el, valamint a megyei bajnokságok 2018/19-es évadjában és az osztályozón legeredményesebben szerepelt Salgótarjáni BTC-ét.

Ez utóbbi egyben azt is jelenti, hogy a harmadik vonalban – ahol hat megyei csapat szerepel – összesen három olyan sportszervezet indul majd, amely szervezeti, szakmai értelemben a DVTK-hoz tartozik, a DVTK tartalék, az Eger SE és a Salgótarjáni BTC.

BCS


Az NB III mezőnye

II. ker. TVE, Andráshida SC, BKV Előre, Cigándi SE, Csepel FC, Diósgyőri VTK tartalék, Debreceni EAC, Dunaharaszti MTK, Dunaújváros PASE, Eger SE, ES Győr Ménfőcsanak, Érd VSE, Erzsébetvárosi SMTK, FC Ajka, Dabas SE, FC Tiszaújváros, MOL Vidi tartalék, Füzesgyarmati SK, Kozármisleny SE, Gyöngyösi AK, Budapest Honvéd tartalék, Jászberényi FC, Kecskeméti LC, Komárom VSE, KSE Iváncsa, Makó FC, Nagykanizsa ULE, Nyírbátori FC, Paksi FC tartalék, Pápai Perutz SE, Pécsi MFC, Pénzügyőr SE, Puskás AFC tartalék, Putnok FC, Rákosmente KSK, Sajóbábony VSE, Sárvár FC, Sényő-Carnifex SE, Szeged 2011, Szekszárdi UFC, Szentlőrinci SE, Szegedi EOL, Szolnoki MÁV FC, Taksony SE, Tállya KSE, Salgótarjáni BTC, Szabadkikötő SE, Hódmezővásárhelyi FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!