BOON - Sport - NB III.

2018.04.10. 15:46

Putnok FC: a kis DVTK lesz az első vendégük a felújított stadionban

Putnok, Kazincbarcika - Bő egy év után hazatér otthonába a harmadosztályú putnoki labdarúgócsapat.

Putnok, Kazincbarcika - Bő egy év után hazatér otthonába a harmadosztályú putnoki labdarúgócsapat.

Március elején írtunk arról, hogy bejárás volt a felújított putnoki futball stadionban és már csak kisebb megoldandó feladatok vannak hátra. Azt is jeleztük, hogy amennyiben ezeket elvégzik, bő egy év után hazaérhet az NB III-as labdarúgócsapat, amely ezen idő alatt, pályaválasztóként Mucsonyban játszotta összecsapásait.

Knopp Richárd, a Putnok FC Kft. ügyvezetője lapunknak hétfőn elmondta: minden akadály elhárult, így a hétvégén, április 15-én, vasárnap 16 órától Koszta Péter vezetőedző gárdája már a Várady Béla Sportközpontban játszik, ellenfelük a Diósgyőri VTK tartalék együttese lesz.

Valamikor nyáron

A hivatalos átadót eredetileg március 24-én, szombaton tartották volna, ám ezen aktus elmaradt a rossz időjárási-, illetve pályakörülmények miatt. A helyiek – a stadion névadója miatt – az NB I-es Vasassal játszottak volna (a gömörszőlősi származású, 36-szoros válogatott, pályafutását 1970-ben Putnokon kezdő Várady Béla ugyanis bajnok, gólkirály, MNK-győztes, ezüstcipős volt a fővárosi piros-kékek színeiben), és a klubnál nem is tettek le arról a tervükről, hogy a budapestiek legyenek az ünnepélyes átadó vendégei. Knopp Richárd minderről úgy nyilatkozott, hogy pontos dátum egyelőre nincs, de az eseményt várhatóan a nyáron tartják meg.

Jön a KBSC is

Mivel Kazincbarcikán nincs NB II-es labdarúgó mérkőzés megrendezésére alkalmas pálya, a másodosztályú együttes a hazai összecsapásait Tiszaújvárosban rendezte. Eddig. A dolgok állása szerint ugyanis komoly esély van arra, hogy rövidesen (miután szükséges még egy biztonsági bejárás) a barcikaiak is Putnokra teszik át a székhelyüket, és április 22-én, vasárnap 17 órától már a Várady Béla Sportközpontban fogadják a Soproni VSE együttesét.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!