BOON - Sport - NB III.

2018.01.16. 15:37

Finomhangolást végeznek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Csak két távozója van a tiszaújvárosi labdarúgó­csapatnak, mert a jelenlegi keretben bízik a szakvezető.

Tiszaújváros - Csak két távozója van a tiszaújvárosi labdarúgó­csapatnak, mert a jelenlegi keretben bízik a szakvezető.

A Termálfürdő Tiszaújváros labdarúgó-együttese hétfőn megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Az NB III Keleti csoport 16 csapatos mezőnyében jelenleg a 11. helyen álló Tisza-parti együttes villanyfényes foglalkozással nyitott, mivel a gárda tagjai közül többen tanulmányi okok és munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudna természetes fény melletti időpontban edzésre jelentkezni, így ahogy az ősz folyamán végig, úgy a felkészülés és a tavaszi időszak alatt is 17 órától vezényli a gyakorlatokat Gerliczki Máté vezetőedző. A sárga-kékek végig hazai környezetben készülnek, a szakvezető szerint a zavartalan munkához Újvárosban minden feltétel adott.

Akár az uszodát is

– A műfüves nagy pályán mindent meg tudunk csinálni, amit elterveztünk, ha szükséges, akkor az uszodát is igénybe vehetjük, de például a rekortán futópályát biztosan nem fogjuk használni, mert azt az atlétikai fejlesztést, amire szükségünk van, a labdarúgó-játéktéren is el tudjuk végezni, és kondiba sem megyünk, mert a közelmúltban beszereztük azokat az eszközöket – gondolok itt többek között TRX-re, a bosura –, ami az erőállapot javításához kell – tudtuk meg Gerliczki Mátétól.

A szakvezető az őszről és a tavaszról is szót ejtett, előbbiről azt mondta, hogy nem minden úgy alakult, ahogy szerették volna.

– Az őszi meccsekkel kapcsolatban elsősorban az eredményesség terén van hiányérzet, játékban megvoltunk, sikerült helyzetekig építkeznünk, és most szeretnénk finomhangolást végezni, hogy ha már helyzetekig eljutunk, akkor azokat sikerüljön gólokkal befejezni – jelentette ki a tiszaújvárosi edző, majd így folytatta: – További feladat, hogy a védekező részt egy picit jobban összerakjuk, mert az ősszel kapott gólok számát sokallom. Ha ezekben sikerült előrelépni, akkor ez az eredményességünkben is megmutatkozik majd. Az őszi erőviszonyokból kiindulva, nincs a mezőnyben olyan csapat, aki ne győzhetné le a másikat, úgyhogy egy jó felkészüléssel lehet felfelé haladni a tabellán.

Gólerős támadót

A Termálfürdő Tiszaújváros csapatának keretében minimális változások várhatók. Az már biztos, hogy az őszi keret tagjai közül Lukács Bence és Nagy Róbert nem náluk folytatja a pályafutását. És ha távozók vannak, akkor érkezők is lesznek.

– Minimum annyi új játékost szeretnénk szerződtetni, mint amennyien távoztak. Nem titok, mint minden csapat, így mi is szívesen látnánk gólerős támadót. Az erősítésekkel kapcsolatban folynak is a tárgyalások, hamarosan kiderül, hogy mi realizálódik ezekből – jelentette ki Gerliczki Máté, aki arra a felvetésre, hogy anyagi vagy szakmai oka van annak, hogy a keretet csak minimális mértékben frissítik, így felelt: – Tavaly hat játékost igazoltunk, mert úgy láttuk, hogy ennyire van szükség, most nem ez a helyzet, bízom a keretet alkotó játékosokban, abban, hogy az igazi erősítés egy jó felkészülés lehet.

ÉM-BCS


A játékoskeretről

Kapusok: Tóth Csaba, Herceg Péter

Mezőnyjátékosok: Horváth Tamás, Dajka László, Balogh Gábor, Fodor Péter, Márton András, Nagy Péter, Hussein Shadi, Turcsik Tamás, Bussy Dávid, Kovács Péter, Illés Gábor, Lipusz Norbert, Bucz Bence, Nagy Dávid.

A Termálfürdő Tiszaújváros edzőmérkőzései

Január 27. (szombat), 11.00: Termálfürdő Tiszaújváros – Hajdúböszörményi TE (megyei I.)

Február 3. (szombat), 13.00: Érdi VSE (NB III) – Termálfürdő Tiszaújváros

Február 7. (szerda), 17.30: Termálfürdő Tiszaújváros – Tarpa SC (megyei I.)

Február 10. (szombat), 11.00: Termálfürdő Tiszaújváros – Diósgyőri VTK tartalék (NB III)

Február 17. (szombat), 11.00: Termálfürdő Tiszaújváros – Mádi FC (megyei I.)

Február 24. (szombat), 11.00: Termálfürdő Tiszaújváros – Putnok FC (NB III)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!