BOON - Sport - NB III.

2016.07.07. 15:34

Megint erős mezőnyre számítanak a tállyaiak

Tállya - Megkezdte a felkészülést a Tállya Községi SE NB III-as labdarúgócsapata.

Tállya - Megkezdte a felkészülést a Tállya Községi SE NB III-as labdarúgócsapata.

A hegyaljaiak az elmúlt bajnokságban újoncként harcolták ki a bennmaradást és a soron következő pontvadászaton is ez a céljuk, közölte Réti István, az NB III-as Keleti csoportban szereplő Tállya Községi SE együttesének technikai vezetője.

Védőt, középpályást és támadót is kívánunk igazolni. Réti István

Molnár Zsolttal

Az alapozást hazai környezetben hétfőn kezdték meg, a tréningeket átmenetileg Molnár Zsolt pályaedző irányítja, ugyanis a szabadságát töltő Pachinger János a jövő héttől veszi vissza „hivatalát”.

– Itthon dolgozunk végig – jegyezte meg Réti István, majd így folytatta: – Ugyan semmiben sem dúskálunk, de azért minden feltétel adott nálunk, így zavartalanul alapozunk. Már a felkészülési mérkőzéseink programját is összeállítottuk, nyolcszor lépünk pályára. A Cigánd ellen kezdtünk, majd tesztmeccset vívunk még többek között a szintén harmadosztályú Kazincbarcikával, Putnokkal, Tiszaújvárossal és a Diósgyőri tartalékkal is. Ezeken az összecsapásokon kell felvennünk azt a fordulatszámot, amelyet majd a pontvadászat megkövetel tőlünk.

Minden posztra

Tállyáról eddig csak egy játékos távozott, Horváth Bence intett búcsút a klubnak, az NB II-es ceglédiek kedvéért.

– Az biztos, hogy erősítenünk kell – szögezte le a technikai vezető. – Három-négy játékosban gondolkozunk, védőt, középpályást és támadót is kívánunk igazolni. Kiszemeltjeink vannak, de csak a jövő héten válik ismertté, hogy kik mondanak igent hívószavunkra. Pachinger János ütőképes alakulatot szeretne formálni, ennek megfelelően nézünk szét a „piacon”. Ebben a csoportban egyébként nehéz képzett labdarúgókat szerezni, hiszen a fiúk döntő többsége dolgozik és csak munka mellett focizik. Nálunk is ez a helyzet, ennek megfelelően a napi egy alapozó foglalkozásunkat az esti órákban tartjuk.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint gyengült vagy erősödött a Keleti csoport mezőnye, Réti István így felelt:

– Ez megítélés kérdése. A putnoki Koszta Péter úgy fogalmazott, hogy elvileg gyengült a mezőny, hiszen az első három – a Nyíregyháza, a Cegléd és a Cigánd – feljutott az NB II-be. Nekem az a meggyőződésem, hogy a Keleti csoport hagyományosan mindig erős, az itt szereplő csapatok játékereje meghaladja az átlagost, ezért személy szerint most is arra számítok, hogy minden pontért ádáz csatát vívnak majd együttesek. Az első helynek nem lesz olyan „tuti” várományosa, mint a Nyíregyháza volt és ugyanezt mondhatom el az alsóházra is. Egy szó mint száz, érdekes, izgalmas bajnokság elé nézünk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!