BOON - Sport - NB II.

2017.06.28. 13:47

Minél hamarabb elérné a bennmaradást a KBSC Vitelkivel

Kazincbarcika - Kedden elkezdte a nyári felkészülést a Kazincbarcikai SC NB II-es labdarúgócsapata.

Kazincbarcika - Kedden elkezdte a nyári felkészülést a Kazincbarcikai SC NB II-es labdarúgócsapata.

Nem idegen környezetbe csöppent Vitelki Zoltán, a másodosztályba frissen feljutott Kazincbarcikai SC nemrégiben kinevezett vezetőedzője.

Köszöni az akkori támogatást

A legutóbb a DVTK U19-es csapatát irányító (de a szezonban két meccs erejéig az NB I-es felnőttekhez is beugró) tréner szűk két évtizede, az 1997/1998-as évadban ugyanis a barcikaiak futballistája volt:

– Éppen térdszalag-szakadás után voltam, és Barcikán kaptam meg a lehetőséget az újbóli játékba lendülésre – emlékezett vissza az akkori időkre Vitelki Zoltán. – Kellemes időszak volt a pályafutásomban, jó társaság tagja lehettem, jó edzőkkel dolgozhattam, akkor éppen Koleszár Gyuri bácsi támogatta a pályafutásomat, most is hálás vagyok neki, hogy később ennek köszönhetően tovább tudtam lépni.

A vezetőedző az észak-borsodi együtteshez való kerülésről elmondta, sokáig úgy készült, Diósgyőrben dolgozik tovább az utánpótlásban, ám miután tárgyalásba kezdett a KBSC képviselőivel, hamar, mindössze egy hét alatt megegyeztek.

Lépcsőfokként tekint

Vitelki Zoltán már 7 élvonalbeli összecsapáson ült a kispadon, hogy ennek tükrében miként tekint a barcikai szerepvállalására, azzal kapcsolatban ezeket fogalmazta meg.

– Azért még sok a tanulni valóm, ha 70 vagy 700 mérkőzés lenne a nevem mögött, az már egy kicsit másként hangzana, de hétnél nem lehet kijelenteni, hogy „nagy edző” lennék… – szögezte le Vitelki Zoltán. – A mostani munkára úgy tekintek, hogy egy lépcsőfok az életemben, a karrieremben, és szeretném jól, lelkiismeretesen csinálni. Mint sok más területen, a futballban is meg kell járni a szamárlétrát, folyamatosan tapasztalatokat kell szerezni, gyűjteni, amikkel aztán több leszek, lehetek, de nemcsak én, hanem azok a játékosok is, akikkel dolgozom.

Mivel Vitelki Zoltánt felvették az augusztusban induló és jövő nyárig tartó pro-licences edzőképzésre (ezért is dolgozhat a KBSC-nél), havonta 3 napos elfoglaltság ezzel kapcsolatos lesz.

Nem fogja nyomasztani

A játékról, a helyezésről ezeket nyilatkozta lapunknak az egykori futballista:

– Akik ismernek, azok tudják, hogy milyen labdarúgást játszanak, játszottak a csapataim, milyen stílusban, felfogásban – tette hozzá a KBSC vezetőedzője. – Mivel itt felnőttekről van szó, jobban át kell gondolni bizonyos dolgokat, de közösen a stábbal egy olyan csapatot akarunk csinálni, amely sorozatosan gyűjti a pontokat, és egy idő után már nem fogja nyomasztani a kiesés, annak terhe. A vezetők meghatározták a célt, amely a biztos bennmaradás elérése, szeretnénk, ha ezt a lehető leghamarabb el tudnánk érni. Lehet ezzel kellett volna kezdenem: gratulálok azoknak a játékosoknak, akik kivívták az NB III-ból az NB II-be való kerülést. Nagy munka volt, és ha ez nincs, akkor én sem vagyok itt, és most nem tudnék ilyen minőségemben nyilatkozni…

A KBSC labdarúgói (közte nyilván a próbázók) kedden 17.30-kor vonultak a fenti pályára, és egy kis bemutatkozás után kezdetét vette a tréning. Vitelki Zoltán azt reméli, a 3. héttől már azzal a 22+3 fővel dolgozhat, akikkel „nekimegy” a bajnokságnak.

Hárman Diósgyőrből

A kazincbarcikaiak kedden induló felkészüléséhez három labdarúgó csatlakozott a DVTK-ból. Boros Gábor, Mahalek Marcell és Lőrincz Patrik után a későbbiekben újabb játékosok érkezhetnek Diósgyőrből.

ÉM-MI



A KBSC keretéről

Akik maradtak a tavalyi keretből: Somodi Bence, Fülöp Gergő, Elek István (kapusok), Fekete Tamás, Belényesi Csaba, Süttő Attila, Szemere Balázs (védők), Molnár Máté (ma csatlakozik), Burics András, Sigér Ákos, Engel Alex (középpályások), Marius Constantinescu (később csatlakozik), Faggyas Milán, Farkas János, Bene Attila (csatárok).

Távoztak a tavalyi keretből: Lipusz Norbert, Illés Gábor, Kovács Péter, Kis Szabolcs, Kardos Norbert.

Akik csatlakoztak: Mahalek Marcell (sérülés miatt nem edzett) Boros Gábor, Lőrincz Patrik (a DVTK-val való együttműködés révén), Mócsány Erik (Debrecen), Kozák Achilles (Debrecen), Papp Nándor (Debrecen), Szalka Dominik (Ferencváros), Kertai Dániel (Puskás Akadémia), De Oliveira Ayrton (Puskás Akadémia), Tóth Szabolcs (Tállya), Mikló Roland (Sajóvölgye Focisuli), Láposi Sándor (Bánhorváti), Sergiu Moga (Luceafarul Oradea, romániai), Toni Kanalos (Olimpiai Satu Mare, romániai), Kristófi Sándor (FC Tiszaújváros, ma csatlakozik).

Szakmai stáb: Vitelki Zoltán (vezetőedző), Kovács Roland (pályaedző), Egry Attila (erőnléti edző), Botló Ádám (kapusedző), Gál Zsolt, Tatár Péter (masszőrök), Lugos-Jotek József (videóelemző).


Edzőmérkőzések

Július 1., szombat, 17.00 (Balmazújváros): Kazincbarcikai SC – Békéscsaba 1912 Előre

Július 7., péntek (Kazincbarcika): Kazincbarcikai SC – Putnok FC

Július 8., szombat (Balmazújváros): Balmazújvárosi FC – Kazincbarcikai SC

Július 12., szerda (Kazincbarcika): Kazincbarcikai SC – Nyírbátor

Július 15., szombat (Kazincbarcika): Kazincbarcikai SC – FC Tiszaújváros

Július 19., szerda (Kazincbarcika): Kazincbarcikai SC – Tállya KSE

Július 22., szombat (Kazincbarcika): Kazincbarcikai SC – DVTK tartalék


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!