BOON - Sport - MVSC

2018.08.29. 08:32

MVSC: A Kubik ismét benépesül

Miskolc - A cselgáncsozók térnek vissza a leghamarabb az MVSC Csokonai utcai létesítményébe.

Miskolc - A cselgáncsozók térnek vissza a leghamarabb az MVSC Csokonai utcai létesítményébe.

Huszonkét hónap után ismét sportolók használják majd a Miskolci VSC Csokonai utcai sporttelepét, ami felújításon esett át. 2016. november 2-án vette át az ingatlan tulajdonosától, a Nemzeti Sportközpontoktól a területet a Market Építő Zrt., hogy 900 millió forint értékben felújítási, építési munkálatokat hajtson végre itt. Ennek keretében megújult a labdarúgó pálya, és a lelátók, valamint a klubház egy része.

Visszakapta

Az ingatlant a múlt héten kedden, 2018. augusztus 21-én kapta vissza használatra, a korábbi bérlő, a Miskolc VSC sportegyesület.

– Bérlőként, üzemeltetőként használhatjuk a létesítményt, a megkötött szerződés szerint 88 napon át – válaszolta megkeresésünkre Illyés Miklós, az MVSC elnöke. – Ennek letelte előtt a terület tulajdonosa, a Nemzeti Sportközpontok a tervek szerint közbeszerzési hirdetmény keretében szeretné megtalálni azt a szervezet, amelyik hosszú távon vállalja a létesítmény üzemeltetést. Hogy ez ki lesz, ki lehet, hogy az MVSC sportegyesület vállalná-e ezt, arról még korai beszélni, hiszen a feltételek egyelőre nem ismertek, ráadásul nekünk most van feladatunk bőven, hiszen a szakosztályaink visszaköltöztetésével vagyunk elfoglalva.

A klub első emberétől megtudtuk, hogy az általuk birtokba vett ingatlanon, néhány más, korábban elnyert pályázat eredményeként további munkálatokat végeznek, miközben elkezdték a visszaköltözést.

Már van időpont

– Két szakosztály visszatérésének már van dátuma, a tervek szerint a cselgáncsozók a jövő héten hétfőtől már itt edzenek, és a megyei II. osztályban szereplő labdarúgócsapatról is tudható, hogy a felújított stadionban a jövő héten szombaton, szeptember 8-án, 16.30-tól, a Szendrő ellen játsszák az első bajnokijukat – mondta Illyés Miklós. – A kajak­ozók még vízen vannak, de a thai-bokszolók, a teniszezők és a röplabdázók hamarosan visszatérnek.


Átadóünnepség

A tervek szerint hivatalos átadó­ünnepségre is sor kerül majd, ez jelenleg még szervezés alatt áll, így az időpontja nem ismert. Valószínűleg szeptemberben lesz, azok után, hogy minden szakosztály visszaköltözik az MVSC ingatlanra.


[related-post post_id="3964997"]

[related-post post_id="3961090"]

[related-post post_id="3940799"]

[related-post post_id="3939637"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!