BOON - Sport - MVSC

2016.07.20. 13:42

Stadionrekonstrukció Miskolcon - Menekülési útvonala is van az MVSC-nek

Miskolc - A Miskolci VSC megyei I-es labdarúgócsapata több sporttelep pályáján is „kiköthet”.

Miskolc - A Miskolci VSC megyei I-es labdarúgócsapata több sporttelep pályáján is „kiköthet”.

Beszámoltunk róla, hogy amikor és amennyiben megkezdődnek a stadionrekonstrukciós munkálatok a Miskolci VSC sporttelepén (azzal összefüggésben, hogy a Diósgyőri Stadion helyére újat építenek, és a tervek szerint a 12–14 hónapon át tartó munkálatok idején néhány meccset a Csokonai utcában játszana a DVTK NB I-es labdarúgócsapata), akkor onnan a Miskolci Atlétikai Centrumba költözik majd a zöld-fehérek megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapata. Abba a centrumba, amelyet mintegy 350 millió forintból építettek meg, és ahol rekortán futókört is létrehoztak – ennek állagát pedig óvni szeretnék.

Fotó: Ádám János, további képek itt >>>

Feladatok

– Az atlétikai centrum labdarúgásra „nehezedő” problémáival már szembesültünk – mondta Deák László, az MVSC ügyvezetője. – A 105×60 méteres pályát kialakíthatjuk, az viszont gondot okoz, hogy néhány atlétikai műtárgy közvetlenül a majdani vonalak mentén helyezkedik el. Ilyen a célfotó állvány, a dobók ketrece, a hármas- és a magasugrók dombja, továbbá a locsoló berendezés egyik aknafedlapja. Van, ami mozgatható és van, ami burkolható, de van olyan tárgy is, amely kikerülhetetlen. A dobók által keltett lyukakat folyamatosan feltöltik, hengerelik, füvesítik, így ezek tűnnek a legkisebb problémának. A bajnokság rajtjához már vitathatatlanul közel vagyunk, ezért saját klubunk atlétikai szakosztályával, a Miskolci Atlétikai Centrummal és a Miskolci Sportcentrum Kft.-vel közösen azon dolgozunk, hogy megoldást találjunk a vitás kérdésekre. Úgy gondolom, hogy szeptember közepéig – mert szóban azt az utasítást kaptuk, vagyis ekkor kell(ene) átadnunk az MVSC sporttelepét a kivitelezőnek – minden bajunkat orvosolhatjuk.

Köztes megálló

Lát kiutat az MVSC első számú vezetője is.

– Nem olyan bonyolult a helyzet, mint amilyennek tűnik – fogalmazott Illyés Miklós, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője, aki ráadásul az MVSC elnöki tisztét is betölti. – Mivel a projekt néhány hetes csúszásban van, nem biztos, hogy szeptemberben át kell adnunk a Kubikot. Ha így lesz, a költözésünkig versenyképes állapotba kerülhet a Honvéd-pálya, ahol három hónap alatt megfelelő körülményeket teremthetnek az építők a megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapatunk számára. A Szentpéteri kapui pályát augusztusi kezdéssel és októberi befejezéssel megcsinálhatják, így menekülési útvonalhoz jutnánk. A Miskolci Atlétikai Centrum ebben az esetben – szükség esetén, néhány forduló erejéig – csak egy köztes megálló lenne. A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke egyébként korábban már áldását adta az atlétikai centrum használatára, a MASZ-szal tehát már nem kell egyezkednünk. Marad az MLSZ megyei igazgatósága és a pályalicenc kérdése, ha pedig minden kötél szakad, akkor más sporttelepek bérlése – gondolok Diósgyőrre, vagy akár Felsőzsolcára – jöhet szóba.

Balesetveszély esetén nem

– A pályahitelesítésekkel kapcsolatban általánosságban azt mondhatom, hogy ezekre a bajnokságok rajtját megelőző két-három hétben kerül sor – mondta Sajti Viktor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának igazgatója. – Minden bizonnyal kivételt teszünk azokkal a létesítményekkel kapcsolatban, amelyek most kerülnek a „rendszerbe”. Ilyen a Miskolci Atlétikai Centrum pályája is, hiszen ezen hosszú esztendők óta nem játszottak megyei bajnoki összecsapást. Amennyiben a Miskolci VSC együttese ezt a pályát nevezi meg hazai mérkőzéseinek helyszínéül, akkor tehát várható, hogy a technikai bizottságunk előzetes bejárást is végez, mielőtt hivatalosan hozzákezdene a hitelesítési eljáráshoz. Már ekkor a felszínre kerülhetnek azok az elvégzendő feladatok, amelyek nélkülözhetetlenek a pályalicenchez. Ilyenek lehetnek a belógó faágak, a vonalakhoz közeli műtárgyak, amelyek balesetveszélyt okoznak, de ebbe a kategóriába tartoznak a gyepen lévő esetleges gödrök, lyukak vagy tárgyak – például a locsolóberendezések – is.


Miskolc - Egyelőre még nem a Diósgyőri stadiont bontják, csak az építésére pályázók anyagait.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!