BOON - Sport - MVSC

2016.04.04. 14:44

Lelakatolta az MVSC-t a Pincelakat Röpke SE

Miskolc - A női röplabda NB I rájátszásos tornája keretében a 9–12. helyért folyik a csata.

Miskolc - A női röplabda NB I rájátszásos tornája keretében a 9–12. helyért folyik a csata.

A 2. forduló tétje nagy volt a betegségekkel küzdő hazai játékosok számára. Amennyiben kiharcolják a győzelmet, akkor még maradt volna esélyük a bennmaradásra, de mivel veszítettek, már csak matematikai esélyük van a megkapaszkodásra. Ez azonban inkább csak elméleti sansz (a Röpke SE 13, az MVSC pedig mindössze 1 ponttal rendelkezik), ehhez ugyanis a hátralévő négy meccsen 12 pontot kellene gyűjteniük, riválisuknak pedig semmit, s akkor még a játszmaarányokat nem is említettük. Így a zöld-fehéreknek meg kell barátkozniuk a kieséssel, a jövő építésével, fiataljaik további oktatásával.

Csak az első

A szombati összecsapás első szettje sokáig 3:0-s vendégsikert ígért, hiszen kölcsönös hibák, rossz nyitásfogadások és szervák, valamint látványos és gyermeteg elemek után 16-22-nél már szinte mindenki elkönyvelte, hogy az MVSC-nek nincs esélye. Szajkóék azonban másképpen gondolták és előbb 19-23-ra zárkóztak fel, majd zsinórban 6 pontot hoztak és megnyerték a szakaszt. Ezzel azonban el is lőtték puskaporukat, bár a második, harmadik és negyedik szettben is derekasan tartották magukat, de látszott, hogy a holtpontokon nem tudnak átlendülni. Kerekes Attila vezetőedző mindent megpróbált: gyakran kért időt, bátran cserélt, mindenkinek bizalmat adott, ennek ellenére a harmadik játszmában 22 percre, a negyedikben pedig csak 20-ra volt szükségük ahhoz a kecskemétieknek, hogy behúzzák a „felvonásokat”. A miskolciak azt nyújtották, amit tudnak, jelenlegi helyzetükben azonban irreális volt sikert várni tőlük.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Pincelakat Röpke SE Kecskemét

1:3 (23, -17, -18, -15)

Miskolc, 90 néző. V.: Csizmarik, Suba.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Kiss V., Kiss E., Szajkó, Egri, Nagy Zs., Dömsödi. Csere: Sinai (liberó), Mészáros, Kovács G., Kocsis Zs., Zsofnyák. Vezetőedző: Kerekes Attila.

Pincelakat Röpke SE Kecskemét: Tóth B., Harmath, Kökény P., Vezsenyi, Páli, Fritz. Csere: Kökény N. (liberó), Nagy D., Kiss G. Vezetőedző: Szappanos Máté.

Kerekes Attila: – Fejben a Kecskemét jobban bírta a nyomást, amit ezen a mérkőzésen mindkét csapatnak el kellett viselnie. A csapat nevében is köszönöm szurkolóink lelkes biztatását, és abban bízunk, hogy továbbra is kitartanak mellettünk.

Szappanos Máté: – Gratulálok a lányoknak. Az első szett után összeszedték magukat és nagy küzdelemben kerekedtek felül.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!