BOON-Sport-MKC

2019.04.04. 10:15

MKC: Tatabányán csak mínusz öt, ez a különbség biztató

Mezőkövesd - A papírformának megfelelően alulmaradt a szerda esti meccsén a kövesdiek férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - A papírformának megfelelően alulmaradt a szerda esti meccsén a kövesdiek férfi kézilabdacsapata.

Az NB I-es bajnokság 21. fordulója keretében Tatabányán lépett pályára szerda este a bennmaradásért küzdő borsodi alakulat, amely tisztes vereséget szenvedett.

Győri is betalált

Az 1. percben Stankovic két átlövéssel próbálkozott, de egyik sem ért célba, ezekre Grigoras ugyancsak két célzással válaszolt, ezek viszont bementek. Horváth L. szépített, majd Halilbegovic kiállítása alatt újabb két gólt gyűjtött a hazai gárda (4. perc: 4–1). Ekkor rájöttek az MKC tagjai, hogy minden helyzetből lőniük kell, máskülönben csúnyán kikapnak: ennek jegyében Kovács B. és Stankovic találataival felzárkóztak a vendégek (7. perc: 5–3). Székely M. négy labdát is megfogott, mert meg­érezte, hogy hová céloznak Jógáék. Dénes J. 7–4-re alakított, ekkor kért először időt Buday Dániel. A tanácskozási szünet után Jancsó kozmetikázott az eredményen (11. perc: 7–5). Aztán a Grundfos került gödörbe. Bozovic kapott kétperces büntetést, majd a matyóföldiek Menyhárt és Martins révén egy gólra zárkóztak fel (15. perc: 8–7). Ekkor Vladan Matic adta vissza a kölcsönt, szakította meg a mérkőzést időkéréssel és csapata jól járt, mert a 17. percben már 11–8-at mutatott az eredményjelző. Az egyaránt vállalkozó kedvében lévő Martins és Menyhárt nem hagyta ennyiben, így a 19. percben a 12–11 egészen jól mutatott. A 23. percben jött az első büntető, ezt Jancsó bevágta, majd Győri kapus vette észre, hogy üresen maradt a Tatabánya kapuja és saját ketrecétől vette be az otthoniakét. Kollégája, Székely M. továbbra is jól állta a „sarat”, amit csak tudott, mentett. Dávid M. leküldését átvészelték a borsodiak, sőt Jóga góljával magukat kihúzva tértek a szünetre.

Tisztes arány

A második félidő elejét nagyon megnyomta a dunántúli együttes, amely szűk négy perc alatt négy góllal meglépett (20–16), és mivel ez volt az eddigi legnagyobb különbség, Buday Dániel ismét megálljt parancsolt. Pásztor Á. továbbnövelte a TKC fórját, erre azonban Stankovic átlövésből felelt (36. perc: 21–17), sőt következett Győri újabb bravúrja. Ilyés kiállítását követően a Tatabánya mezőnyjátékosra cserélte kapusát, az MKC hálóőre pedig, miután hozzá került a játékszer, gyorsan eszmélt, és megint pontosan dobta át a pályát (38. perc: 21–18). Jóga kiállítását kettővel bosszulta meg a bajnokság harmadik helyén álló társaság, aztán ahogyan teltek a percek, úgy jött ki a tudásbeli különbség (41. perc: 24–18). Amikor 26–19-re fordult a tábla, megint időkéréssel próbált rendet teremteni a kövesdiek trénere, és ezután felváltva estek a gólok. Amikor a Tatabánya torpant meg (48. perc: 27–22), akkor Vladan Matic magyarázott hevesen a rendelkezésére álló egy perc alatt. Pásztorék 7 percen át nem tudták megrezegtetni a hálót, és a 44. után csak az 51. percben voltak ismét eredményesek (28–23). A hajrát Mikita gólja nyitotta meg (28–24), majd váltott „lovakkal” haladtak a csapatok a dudaszóig. Az igencsak elfogadható öt lett a különbség, ennek azonban nincs jelentősége.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv: Grundfos Tatabánya KC–Mezőkövesdi KC 31–26 (16–15)

Tatabánya, 700 néző. V.: Fekete, Tóth D.

Grundfos Tatabánya KC: Székely M. – Vujovic (5/1), Bozovic (3), Juhász Á. (1), Rosta M. (-), Grigoras (5), Pásztor Á. (10/1). Csere: Deményi (kapus), Sipos (-), Rozner (-), Sipos A. (-), Nagy B. (1), Borzas (1), Ilyés (3), Győri M. (1/1), Dénes J. (1), Vrankovic (-). Vezetőedző: Vladan Matic.

Mezőkövesdi KC: Győri (2) – Menyhárt (3), Halilbegovic (1), Jóga (2), Horváth L. (3), Stankovic (5), Jancsó (1/1). Csere: Pásztor I. (kapus), Kovács B. (2), Kovács P. (1), Martins (4), Mikita (2), Dávid M. (-). Vezetőedző: Buday Dániel.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.

Vladan Matic: – Egyáltalán nem vagyok elégedett a játékkal. A fiúk egy kicsit „repültek”, de le kell szállniuk a földre. Csak akkor tudunk jól teljesíteni, ha mindenki száz százalékot nyújt.

Buday Dániel: – Elégedett vagyok az elért eredménnyel. Amit megbeszéltünk, a csapat teljesítette, a mutatott játékból tudunk építkezni a hátralévő fordulókban.


[related-post post_id="4175350"]

[related-post post_id="4169132"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!