BOON-Sport-MKC

2019.02.12. 14:23

MKC: Kirándulni mennek Szegedre

Mezőkövesd – Kedd délután kupaforduló vár a mezőkövesdiek élvonalbeli férfi kézilabdázóira.

Mezőkövesd – Kedd délután kupaforduló vár a mezőkövesdiek élvonalbeli férfi kézilabdázóira.

A sorozat keretében az ötödik forduló mérkőzésén játszanak a piros-fehérek, a győztes pedig bekerül a négyesdöntőbe. Nem kétséges, hogy ez az alakulat a Mol-Pick Szeged lesz, az alakulatok között ugyanis szakadéknyi különbség van. A hazaiak Bajnokok Ligája-szereplők, az NB I-ben az élen állnak, számukra edzés lesz a 17 órakor kezdődő összecsapás. Ugyanezt írhatjuk a matyóvárosiakról is, akik a kirándulás keretében ta­nulni és gyakorolni mennek a csongrádi megyeszékhelyre.

Az egyik legjobb

– Ezen mérkőzés nem a majdani eredményről és a továbbjutásról szól – közölte Buday Dániel, a Mezőkövesdi KC vezetőedzője. – A forduló nekünk a végállomást jelenti a kupában, de erről ko­rántsem lehet szó a bajnokságban. Köztudottan kevesen vagyunk, ütőképes játékost, vagy játékosokat kell igazolnunk ahhoz, hogy az NB I hajrájában kiharcoljuk a célunkat. Tárgyalunk, több jelöltünk is van, de konkrétumról még nem tudok beszámolni. Most szűk két hetünk van arra, hogy összerakjuk ezt a garnitúrát.

Nekünk a Budakalász ellen kell helytállnunk, nem a Szeged ellen, hiszen a hazaiak „személyében” kontinensünk egyik legjobb gárdájának vendégszeretetét élvezzük.” Buday Dániel

Az egymás közötti

A Csurgó ellen az elmúlt szombaton este mindössze tizenhárman voltak a kövesdiek, akik Szegedre csak tizenketten mennek. A magyarázatot Tóbiás Szabolcs technikai vezető adta meg:

– Jóga, Radnic és Zelei sérült, ők nem utaznak. Győrinek és Horváth L.-nek a junior válogatottnál van „dolga”, ők igazoltan maradnak távol. Második számú kapusunk a szalámisok ellen ezúttal Pelyhe lesz. Mi most nem a létszámunkkal és a kupaszereplésünkkel vagyunk elfoglalva, sokkal inkább előre tekintünk és a bajnokságra koncentrálunk. Úgy számolunk, hogy ha senki nem csinál váratlan bravúrt – mint például a DVTK NB I-es labdarúgói, akik a Vidi FC vendégeként arattak meglepetésszerű sikert – akkor az egymás közötti eredmények rangsorolnak majd a végelszámoláskor. A hasonszőrű alakulatok közül senki nem szökött meg és nem szakadt le, az utolsó Vecsést ugyanis már nem számoljuk, hiszen a Pest megyeiek pont nélküliek. Ennek következtében Szegeden is már a Budakalász ellen sorra kerülő összecsapásunkra fogunk készülni.

ÉM-KT


[related-post post_id="4138960"]

[related-post post_id="4129990"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!