BOON-Sport-MKC

2018.08.08. 08:02

MKC: A finomhangolás következik

Mezőkövesd - Már a formaidőzítésre helyezi a hangsúlyt a mezőkövesdi kézi­labdázók vezetőedzője.

Mezőkövesd - Már a formaidőzítésre helyezi a hangsúlyt a mezőkövesdi kézi­labdázók vezetőedzője.

Az MKC élvonalbeli férficsapata szerdán 18 órától az ugyancsak NB I-es Vecsési SE gárdájának vendégeként lép pályára, a fürdővárosiak második tesztmeccsére Monoron kerül sor.

Egy-két érkező

Az MKC játékosai július 12-én láttak munkához, azóta napi két-három foglalkozás szerepel a programjukban. Tóbiás Szabolcs operatív igazgató elmondta, hogy erőgyűjtésük zavartalanul folyik, komolyabb sérülés vagy betegség eddig nem szólt közbe. A rajtig tizenhatos keretet terveznek, és mivel most tizenöten vannak, ezért már csak egy vagy esetleg két játékos megszerzését tervezik. Tárgyalásaik még nem vezettek eredményre, de nem is kell kapkodniuk, hiszen első bajnoki mérkőzésüket szeptember 1-én vívják. A szövetség nem korlátozza a klubokat, amelyek így bármikor igazolhatnak, csupán az egyesületek megállapodása szükséges ahhoz, hogy „valaki” ide-oda mehessen.

– Az MKSZ augusztus elsejéig adott haladékot arra, hogy mindenki kialakítsa a saját programját – közölte Tóbiás Szabolcs.

– A sorsolás már korábban elkészült, de az órára lebontott menetrend csak pár napja végleges. A mi ­hazai összecsapásaink esetében a szombat és a 18 óra adja az alapot, eltérés persze előfordulhat a szezon során. Ugyanis figyelembe kell vennünk a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labda­rúgócsapatának menetrendjét és azt is, hogy az MLSZ egyszerre csak néhány fordulót véglegesít. Muszáj rugalmasságot tanúsítanunk, mert az nem fordulhat elő, hogy két első osztályú csapat egymástól százötven méterre pontban ugyanakkor fut ki a pályára. Az ütközéseket plusz-mínusz két órával tudjuk elkerülni, ezekről pedig előre tájékoztatjuk majd a szurkolókat. Azt szoktuk mondani, hogy Mezőkövesd kisváros, melynek lakói büszkék lehetnek NB I-es labdarúgóikra és kézilabdázóikra, így a nézők alkalmanként egymás után juthatnak jobbnál jobb elfoglaltságokhoz.

Izgalmas rész jön

A maguk mögött hagyott három hétről Buday Dániel ­vezetőedző így szólt:

– Rengeteget dolgoztunk és a fiúk korrektül elvégezték azt a munkát, amit kértem tőlük. Az előzetesen kidolgozott tervünk szerint haladunk, váratlan tényezők nem hátráltatták az alapozásunkat. Most értünk az izgalmas részhez: egymás után következnek a felkészülési mérkőzések, amelyeken – fizikai állapotunk szinten tartásával – formába kell lendülnünk. Csökkentjük az edzésszámot, viszont előtérbe helyezzük taktikai repertoárunk bővítését. Jönnek az elméleti feladatok: sokat fogunk videózni, elemezni, beszélgetni annak érdekében, hogy a pontvadászatot minden szempontból egy összecsiszolt MKC kezdje el. Az alapok adottak, a ház épülőfélben van és még szűk egy hónapunk van a finomhangolásra. Amikor ennek a végére érünk, akkor beszélhetünk konkrét céljainkról, elvárásainkról.


MKC-névsorolvasás

Maradt: Pásztor Imre (kapus), Tóth Koppány (kapus), Menyhárt Máté (balszélső), Kovács Bence (balátlövő), Zelei Botond (irányító), Jancsó Nándor (jobbszélső), Jóga Norbert (beálló), Dohány Rajmund (balszélső)

Érkezett: Filip Krivokapic (irányító, montenegrói, HK Lovcen), Pedro Martins (beálló, brazil, B. Braun Gyöngyös), Stanko Stankovic (jobbátlövő, bosnyák, Dunarea Calaras), Predrag Rodic (balátlövő, szerb, Jugovic Kac), Dávid Máté (beálló, Ceglédi KKSE), Horváth László (balátlövő, kölcsönbe, Balatonfüredi KSE), Kovács Péter (jobbszélső, Békési FKSE)

Távozott: Bartók Levente (kapus, ?), Fábián Roland (balszélső, ?), Horváth Loránd (irányító, ?), Nebojsa Vojinovic (balátlövő, Váci KSE), Rozmán Benjámin (beálló, ?)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!