BOON-Sport-MKC

2016.05.25. 14:07

A szomszédban játszik a Mezőkövesdi KC

Mezőkövesd - A sereghajtó Eger vendége lesz szerdán este a Mezőkövesd NB I-es férfi-kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - A sereghajtó Eger vendége lesz szerdán este a Mezőkövesd NB I-es férfi-kézilabdacsapata.

Az alsóházi rájátszás 12. fordulója keretében szerdán 18 órakor kezdik az Eger SBS Eszterházy SZSE – Mezőkövesdi KC mérkőzést, amely – a még hátralévő 13. és 14. forduló összecsapásaitól függetlenül – pontot tehet a bennmaradás és a kiesés kérdésére. Vendégsiker esetén a matyóvárosiak elérik minimális céljukat, megkapaszkodnak az élvonalban, és a hajrában a minél jobb helyezésért indulhatnak csatába, míg a hevesiek diadala azt jelentené, hogy számukra is felcsillan az NB I-ben maradás esélye.

„Szántani” akarnak

– Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk – mondta Skaliczki László, a borsodiak vezetőedzője. – Ennek jegyében egyszerűen fel kell szántanunk a pályát. A saját sorsunkkal foglalkozunk, nem vagyunk tekintettel az egriek sanyarú helyzetére, bármennyire szimpatizálunk velük, hiszen itt vannak a „kertek” alatt. Helyzetünket nehezíti, hogy a legutóbbi, hazai környezetben a Balmazújváros ellen megvívott mérkőzésünkön több játékosunk formán kívül játszott, szerény teljesítményt nyújtott. Igaz, nálunk kevés az olyan ember, aki döntő tényező a küzdőtéren, továbbá azt is el kell ismernem, hogy a sorozatmeccsek közben előjönnek a hullámhegyek és -völgyek. Nem várhatom el senkitől az örökös csúcsformát, mert ilyenre a világ legjobbjai sem képesek. A versenyrendszer nehézségeihez alkalmazkodni olykor művészet, komoly szakmai kihívás, bár a kézilabdában – egy bölcs mondás szerint – lehetetlen nincs, csak lehetőség van. A hajdúságiakkal szemben a kezünkben volt ez a bizonyos lehetőség, de rengeteg ziccert kihagytunk, elpuskáztunk három büntetőt, ezért végeztünk ikszre, amely még mindig sokkal jobb, mint a vereség.

Hatástalanítás

A mesteredző jól ismeri az egrieket, akiket most is alaposan feltérképezett, és tapasztalatait figyelembe véve dolgozta ki a fiaitól kért taktikát.

– Az a gyerekek feladata, hogy hatástalanítsák a hazaiak várható gyors játékát – folytatta a tréner. – Nem szabad teret adnunk az Eszterházy csapatának, arról pedig szó sem lehet, hogy megijedjünk akkor, amikor elkezdenek rohanni. Amennyiben hatástalanítjuk ezt az általuk előszeretettel bevetett fegyvert, akkor már „csak” támadásban kell higgadtan kihasználnunk a gólhelyzeteinket.

Az MKC kerettagjai közül csupán Grigorjev bajlódik a bokájával, szereplése azonban bizonyosra vehető.

Az elsőt ünnepelték

A múlt szombaton a csongrádi megyeszékhelyre hívták Skaliczki Lászlót, az MKC már távozófélben lévő szakvezetőjét.

– A szegediekkel pont húsz éve szereztük meg első élvonalbeli aranyérmünket, és annak a gárdának én voltam az edzője – tekintett a múltba az olimpiai 4. hellyel is büszkélkedő szakember. – Természetesen meghívtak, én pedig a világ összes kincséért sem hagytam volna ki az ünnepséget és baráti összejövetelt. Nosztalgiáztunk a régi játékosokkal, miközben visszaköszöntek a hajdan mondott gondolataim, amelyek manapság is aktuálisak. A két évtizeddel ezelőtti események valamennyiünkben mély nyomot hagytak, ennek jegyében remekül sikerült az összejövetel. Bár adódna még néhány ilyen és ehhez hasonló gála az életemben...


A férfi kézilabda NB I alsóház állása

7. Balmazújvárosi KK 11 5 3 3 274-269 23

8. Orosházi FKSE 11 6 2 3 285–274 21

9. Mezőkövesdi KC 11 5 4 2 267–260 18

10. B. Braun Gyöngyös 11 4 1 6 287-274 17

11. Sport36-Komló 11 3 - 8 270–298 17

12. Ceglédi KKSE 11 4 2 5 308–304 15

13. PLER Budapest 11 6 1 4 282–287 14

14. Eger Eszterházy SZSE 11 4 1 6 273–280 11


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!