BOON-Sport-MKC

2016.04.20. 15:30

Az egy hét alatti négy meccsen négy pont a mezőkövesdi álom

Mezőkövesd - Szerdán este élvonalbeli férfi kézilabda-­összecsapást rendeznek a matyóvárosi sportcsarnokban.

Mezőkövesd - Szerdán este élvonalbeli férfi kézilabda-­összecsapást rendeznek a matyóvárosi sportcsarnokban.

Az alsóházi rájátszás keretében az ötödik fordulóhoz érkezett a mezőny. A borsodiak szerdán 18 órától az Eger SBS Eszterházy SZSE csapatát látják vendégül. A két alakulat között három pont a különbség a hazaiak javára, így kövesdi siker esetén Skaliczki László együttese gyakorlatilag leszakítja a hevesieket.

Jól játszottak

– Nagyon jó hétvégén vagyunk túl – örvendett az MKC mesteredzője. – Kiváló csapatok ellen készültünk a bajnoki folytatásra: a Magyar Kupa debreceni négyes döntője előtt a Mol-Pick Szeged, majd a Balatonfüredi KSE ellen pallérozódtunk és hangoltunk az Eger, majd a szombaton sorra kerülő PLER-Budapest gárdájával szembeni összecsapásainkra. A hajdúsági fináléra visszagondolva: ettől jobbra, szebbre nem is vágyhat az ember. Szombaton gyakorlatilag ötven percig kiválóan álltuk a „sarat”, vasárnap pedig a meccs elejét leszámítva felvettük a fordulatszámot és – az ökölvívók nyelvén fogalmazva – mindössze szoros arányú pontozással szenvedtünk vereséget. Nálunk a soha ne add fel elv érvényesült a pályán: mentünk, csúsztunk, másztunk, lelkes, csupa szív és helyenként jó játékkal vívtuk ki a többezres publikum szimpátiáját. Rengeteg közös fotó készült, százszámra adtuk az aláírásokat, sokat segített nekünk a televízió nyilvánossága, aztán nagyon hálásak voltunk szurkolóinknak, akik kocsikkal, buszokkal jöttek utánunk és lettek részesei a színházi előadásnak. Fellépéseink után nagyon jó érzések kerítettek minket hatalmukba: boldogok voltunk, hogy ebben a sportágban vagyunk, ténykedünk, szereplünk. Két év, két kupadöntő, ki tudja, hogy mikor lesz megint ilyen az MKC életében.

Hétfőn pihentek

Skaliczki László hétfőre szünnapot adott fiainak, így mindenki regenerálódhatott, „sebeit nyalogathatta”.

– Fontos napok következnek a csapat életében – folytatta a mesteredző. – Az Eger ellen az előremutató elemeket, a színes és a kreatív támadójátékot, védekezésben pedig a masszivitást kell bemutatnunk. Optimistán várom a meccset, hiszek a csapatban, az elvégzett munkában, bizakodásom alapjául szolgál, hogy jó formában vagyunk, egyénileg kiemelkedő teljesítményekre képes játékosokkal rendelkezünk. Persze nagy nyomás nehezedik ránk, hiszen egy hét alatt négy találkozót kell játszanunk, ez van, ezt kell szeretni. Tudjuk, hogy az Eger is nagy erőket mozgósít ellenünk, számára is rendkívül fontos ez az északkeleti rangadó, amely vízválasztó lehet a bennmaradás szempontjából. Amennyiben azt nyújtjuk, amit tudunk, kétség sem férhet ahhoz, hogy két ponttal gazdagodunk majd.


Kézilabda: az alsóház állása

7. Balmazújvárosi KK 4 1 2 1 97-94 14

8. Sport36 Komló 4 1 – 3 103-113 13

9. Orosházi FKSE 4 1 2 1 103-103 11

10. Mezőkövesdi KC 4 2 2 – 94-87 10

11. Ceglédi KKSE 4 1 2 1 117-117 9

12. B. Braun Gyöngyös 4 – 1 3 93-99 9

13. PLER Budapest 4 3 – 1 102-98 7

14. Eger SBS Eszterházy SZSE 4 2 1 1 96-94 7


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!