BOON - Sport - Megye III.

2018.07.20. 18:30

Bükkábrányi Bányász SCE: Felléphet a harmadikos bajnokcsapat a második vonalba

Bükkábrány, Miskolc - A Bükkábrányi Bányász SCE nyerte a Dél-­Borsod csoportot.

Bükkábrány, Miskolc - A Bükkábrányi Bányász SCE nyerte a Dél-­Borsod csoportot.

A 2017/2018-as szezonban tizenöt pontos előnnyel végzett a megyei III. osztály Dél-Borsod csoportjának élén a Bükkábrányi Bányász SCE csapata.

Céltudatos játék

– Nagyon nehéz évet tudunk magunk mögött, sok nehézségen kellett keresztülmennünk, de a játékosok megtettek mindent, amit kértem tőlük, úgy a taktikai téren, vagy a mentalitást tekintve – nyilatkozta Gulya István játékosedző. – Az elejétől fogva megvolt a győzelem akarása, a céltudatos játék, ehhez a sikerhez nagyon sok áldozat és munka kellett, valamint a fejlődésre való hajlam. Úgy gondolom, mindenki realizálta, hogy egy ilyen cél érdekében mindennél fontosabb az összetartás, az egység, a csapatmorál. Szeretném megköszönni az idősebb, rutinosabb embereknek, hogy az én személyem miatt visszatértek: Dobi István és Jaksi Attila példaképek lehetnek az ábrányi gyerekek számára. Bizonyították, hogy hosszabb kihagyás után, 40 éves kor felett is értékes tagjai a közösségnek.

Bükkábrányi BSCE 2011 decemberében alakult, hivatalosan, bajnokságban, először a 2012/2013-as szezonban indult.

– Ez az első aranyérme a csapatnak – konstatálta Gulya István. – Aránylag magabiztosan sikerült abszolválni az első helyet. Köszönet minden játékosnak, minden stábtagnak az egész éves hozzáállást, attitűdöt, szorgalmat, amelyek nélkülözhetetlenek voltak a sikerhez. Mindez bizakodásra adhatna okot, elvileg… Sajnos, amíg más helyen lelkesedést, nagy optimizmust vált ki egy ilyen feljutás, ez itt elmaradt. Az elnökünk nagyon pozitívan áll mindenhez, hisz a megyei II-ben, ám annak ellenére kérdéses az indulásunk, hogy a klub beadta a nevezést az igazgatósághoz. Ugyanis utánpótlásbázis hiányában utánpótláscsapatot nem tudunk kiállítani… Ez szomorúvá tesz a csapaton belül mindenkit. Nehéz kimondani, de a bükkábrányi focihelyzet nem a futballról szól, hanem személyes sértődésekről, és ez hosszú távon nem fogja segíteni az itteni focit. Annak nagyon örülök, és ezért büszke vagyok a csapatra, hogy bebizonyítottuk: nem egy emberen áll vagy bukik a bükkábrányi labdarúgás.

Gulya István elárulta azt is, hogy vélhetően nem folytatja tovább a Bükkábrányban végzett munkáját.

– Az aktuális helyzet alakulása miatt nem én vagyok a megfelelő ember a szakmai munka további irányítására. Sajnos, nem mindig a szakma számít, hanem teljesen más… – tette hozzá a 26 gólig jutó játékos-edző.

Nem tudja még

– Pillanatnyilag nem tudom még, hogy hol folytatom, akár játékos, akár játékos-edző, egy biztos: köszönet mindenkinek az aranyéremért. Bárhogyan is alakul a jövő Bükkábrányban, úgy gondolom, a csapat magja egyben marad, és a következő szezon is olyan szép lesz, mint amilyen a legutóbbi volt. Ehhez kívánok a résztvevőknek erőt, egészséget.

MI


A bükkábrányi bajnokcsapat

Kapusok: Szemán Imre, Szekeres Péter, Jaksi Attila.

Védők: Nagy László, Dobi István, Béres Roland, Kaló Gábor, Cseh Gergő, Sós Bence, Moroncsik Márk.

Középpályások: Pusoma István, Farkas Milán, Bodzán Krisztián, Gyöngy István, Bereznay Ferenc, Kaló Tibor, Kiss Tamás, Gyenes Zoltán.

Támadók: Hócza József, Gulya István, Szepesi Attila, Palcsák József, Dósa Szabolcs.

Elnök: Gyöngy István.

Alelnök: Szemán Imre.

Játékosedző: Gulya István.

Technikai vezető: Dobai László.


Később dől el

A bükkábrányi helyzettel, a nevezéssel kapcsolatban megkerestük Sajti Viktort, az MLSZ megyei igazgatóját, aki ezt mondta: „Jelenleg a nevezések elbírálása zajlik, az, hogy pontosan mely klubok alkotják majd a megyei I. és megyei II. osztályt, később fog eldőlni.”


[related-post post_id="3926979"]

[related-post post_id="3926585"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!