BOON - Sport - Megye III.

2018.03.13. 19:53

Bükkábrányi Bányász Sport Club Egyesület: Már kettes szemüveggel

Bükkábrány - Az őszt a legjobban a bükkábrányiak zárták a megyei III. osztály Dél-Borsod csoportjában.

Bükkábrány - Az őszt a legjobban a bükkábrányiak zárták a megyei III. osztály Dél-Borsod csoportjában.

A Bükkábrányi Bányász Sport Club Egyesület 2011. decemberében alakult (nem keverendő össze a Bükkábrányi SC-vel, amelynek nincs felnőtt gárdája, az utánpótlás-nevelésre fókuszál), és a következő esztendőben még csak barátságos meccseket vívott. Hivatalosan bajnokságban a 2012/2013-as évadban indult először, és mostanra odajutott, hogy reális esélye van a megyei II-be való felkerülésre.

Profi szemlélettel

– 2017 nyarán csatlakoztam a klubhoz, mint játékos-edző, azért, hogy segítsek – mondta lapunknak Gulya István. – Előtte lehet voltak itt negatív, kevésbé szimpatikus történetek, de a cél a feljutás kiharcolása mellett az volt, hogy ezeket megpróbáljuk kitörölni, elfelejttetni a szurkolókkal is, így egy más elmélet, koncepció alapján, profi szemlélettel láttunk munkához. Nem sok olyan egyesület van szerintem az országban, mint a miénk, hogy a vezetést a pályán lehet leginkább megtalálni, hiszen rajtam kívül aktívan focizik az elnök Gyöngy István, és az alelnök, Szemán Imre is, aki a kapusunk.

Az ábrányiak mérlegét egy döntetlen csúfítja, szeptember közepén Borsodivánkán játszottak 1-1-et.

– Arra a mérkőzésre halaszthatatlan családi elfoglaltság miatt nem tudtam elmenni. Sajnáltam, hogy nem győztünk, de taktikailag nem voltunk fegyelmezettek, a játékosok nem tartották be az utasításokat. A tavaszi szezonban nem tervezek távollétet, hogy sikerre vezethessem a csapatot… – fogalmazott Gulya István.

Nem kiabálják el

A felkerülés esélyét fírtatva a tréner-játékos az alábbiakat válaszolta:

– Ebben a csoportban három kört vívnak a csapatok, a második Tiszabábolna még jön hozzánk, eddig kétszer megvertük őket, egyaránt 4-1-re. Bízom benne, hogy nem születik meglepetés, de ettől függetlenül tavasszal minden meccsen a 3 pont megszerzése lesz a cél. Őszintén megvallva, fél szemmel már megyei II-es „szemüvegen” keresztül nézem magunkat, a továbbiakat, a teendőket, de nem akarunk elkiabálni semmit sem, ezért a csapatnak csak az adott feladatra kell figyelnie.

Gulya István megjegyezte továbbá az alábbiakat:

– A klub nevében szeretném megköszönni a segítséget Szalai Szabolcs polgármester úrnak és az önkormányzatnak, amely az egyedüli támogatónk. Bízunk benne, hogy mindezt még hosszú éveken keresztül fogjuk élvezni, ugyanis önkormányzati támogatás nélkül egy községben nem működhet jól a sport.

A játékos-edző hozzáfűzte azt is, hogy a csapat 80 százaléka ábrányi lakos:

– Két játékos Kövesdről jár hozzánk, hárman Sályból. Ezek a fiúk sokszor önköltségen, fizetés nélkül jönnek edzésre, meccsre és tesznek meg mindent a klubért, s ezen hozzáállásért köszönet nekik.

További információ a klubról: a helyi pályát, öltözőt megosztva használják a BSC utánpótlás csapataival.

ÉM-MI


Gólszerzők

14 gólos: Hócza József

12 gólos: Gulya István

9 gólos: Bodzán Krisztián

6 gólos: Farkas Milán

3 gólos: Dobi István

2 gólos: Bereznay Ferenc, Cseh Gergely, Gyöngy István, Nagy László

Öngól: Szilvási Zsolt (Sajóörös), Adorján Károly (Sajóörös), Varjas Tamás (Sajóörös)


A csoport állása

1. Bükkábrányi Bányász SCE 11 10 1 – 55-10 31

2. Tiszabábolna 11 9 – 2 47-21 27

3. Főnix SE Hejőszalonta 12 6 1 5 45-40 19

4. Borsodivánka 12 5 2 5 28-38 17

5. Mályi 12 4 1 7 34-33 13

6. Titán SE Szentistván 11 4 1 6 19-36 13

7. Sajóörös 11 3 3 5 36-34 12

8. Szomolya 11 1 3 7 23-51 6

9. Mezőnyárád* 11 3 – 8 19-43 1

*8 pont levonva.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!