BOON - Sport - Megye III.

2018.03.04. 15:31

A dicső futballmúlt és a megyei első osztály Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhely - A megyei III. osztály Zemplén csoportját Sátoraljaújhely gárdája vezeti.

Sátoraljaújhely - A megyei III. osztály Zemplén csoportját Sátoraljaújhely gárdája vezeti.

Az őszi 9 összecsapáson nem talált legyőzőre a Sátoraljaújhelyi TK együttese a megyei III. osztály Zemplén csoportjában. A csapat egyéb statisztikai adatai is imponálóak, ugyanis hatvanegy gólt szereztek, és mindössze hatot kaptak. Ez annak fényében különösen jó, hogy a csoport tagja az osztály Encs csoportját tavaly megnyerő Vilmány, illetve a megyei II-ben az előző szezonban bennmaradó, de az indulást nem vállaló Bodroghalom is.

Szívvel-lélekkel

– A korábbi U19-es csapatunkra építettünk, ők voltak a gerinc, az ott szerepelt játékosokhoz érkezett pár tapasztaltabb futballista – kezdte nyilatkozatát Nagy Zsolt, az STK elnöke, aki a labdarúgó szakosztálynál négy együttest edz, közte a felnőtteket. – A nyáron hazaigazoltuk Erdőhorvátiból Farkas Attilát, aki már játszott Újhelyben, vele még kreatívabb lett a támadó sorunk, bármikor, bárkinek képesek voltunk több gólt rúgni, az említett Vilmányt például 8-1-re vertük. Tényleg szívesen, szívvel-lélekkel dolgoztak a srácok, együtt vannak, ez is sokat számított és számít.

A klubvezető-tréner hozzáfűzte: volt, amikor heti háromszor edzett a csapat a téli felkészülés során, mostanság már csupán kétszer. Szerepeltek a Cigándon és Újhelyen lebonyolított nagypályás műfüves tornán, amelyen csak magasabb osztályú ellenfeleik voltak, szlovákok is.

– A legnagyobb nehézség a folyamatos bizonyítási kényszer, mert mindenki ellenünk akar legalább döntetlent játszani, és ezért kettőzött erővel harcol – nyilatkozta ezt is Nagy Zsolt, aki a téli „mozgásokról”, igazolásokról is ejtett szót: – Mivel nagy a valószínűsége annak, hogy megnyerjük a bajnokságot, már most tennünk kellett bizonyos lépéseket azért, hogy a nyár végéig összeérjen a csapat, azok, akik eddig voltak, és azok, akik most érkeztek. Korábban, a megyei első osztályban alapemberünk volt a belső védő, Fedor Dávid, őt visszahoztuk Kovácsvágásról, és onnan érkezett a szűrő- és támadó közép­pályás, Farkas József is. A fiatal, 19 esztendős Harcsárik Norbertnek – aki általában szélső védőt játszik – Füzér volt az ezt megelőző csapata. A fejlődést, a szintlépésre való felkészülést szolgálta az is, hogy rendszeresen, heti egy alkalommal a megyei I-es Karcsával közösen tréningeztünk, fociztunk.

Pozitív hozzáállás

A koncepcióról is kérdeztük a szakembert, aki erre ezt válaszolta:

– Szamosvölgyi Péter polgármester úr szeretné, ha visszajönne az újhelyi futball régi imidzse – jelentette ki Nagy Zsolt. – Ez a klub sok szép eredményt ért el a múltban, most az elképzelés az, hogy rövid időn belül jussunk fel a megyei I. osztályba. A városvezetés maximálisan támogatja ezt a törekvést, abszolut pozitív a hozzáállás, amióta csinálom ezt a munkát, bármit, bármikor kérünk, azt a hivatalos keretek között megkapjuk, amiért két elvárás van. Az egyik, hogy legyen teljesítmény, a másik, hogy helyi fiatalok, játékosok futballozzanak, elsősorban a városért, és ne az anyagiakért.

A megyei III. tavaszi rajtjának egyelőre nincs pontos kezdési ideje.

- MI -


Újhelyi gólszerzők

15 gólos: Farkas Attila

13 gólos: Csonka János

9 gólos: Bódi Szabolcs

8 gólos: Farkas Tamás

5 gólos: Kucsinka Dániel

4 gólos: Lukács Bence

2 gólos: Liscsei Dávid

1 gólos: Farkas Kálmán, Markovics József, Bódi Rajmund, Bódi Roland, Markovics Bertalan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!