BOON - Sport - Megye II.

2018.06.03. 16:15

Cigánd II: Két szezonban két bajnoki aranyérem

Cigánd - A megyei II. osztály Kelet csoportjában a Cigánd II. lett a befutó.

Cigánd - A megyei II. osztály Kelet csoportjában a Cigánd II. lett a befutó.

A Cigánd SE I-es számú csapata – a 2017/2018-as szezonban – bennmaradt az NB III Keleti csoportjában, míg a „kettes számú alakulat” a legjobbnak bizonyult a megyei II. osztály Kelet csoportjában, vagyis jogot nyert a megyei I-ben való indulásra.

Most jött vissza

Az első hely a pácini, idegenbeli összecsapáson dőlt el, melynek első félidejében sok helyzetet kihagyott a CISE.

– Emiatt kicsit idegesek is voltak a játékosok, de szerencsére a végén, a 83. percben tudtunk szerezni egy gólt, és győztünk – emlékezett vi­ssza a múltkori pillanatra Nagy Gábor játékos-edző. – A lefújás után azt kérdeztem, „Hol a pezsgő?”, mert elfelejtettük kihozni a hűtőládából, mivel annyira izgatottak voltunk… Aztán otthon megnéztük még az NB III-as csapat Balassagyarmat elleni találkozóját, majd elmentünk megünnepelni a bajnokságot.

Két év alatt két bajnoki címet szereztek, hiszen tavaly a megye III. Zemplén csoportjában nem talált legyőzőre.

– Az is örömteli volt, ez is, főleg amiatt, mert mindezt saját nevelésű, fiatal játékosokkal sikerült elérni, alacsony költségvetéssel – tette hozzá Nagy Gábor. – Az eredmény azt mutatja, könnyedén ment, de sok munka van benne.

A szakember a múltba való visszatekintés során azt sem hagyta ki: amikor megszűnt a fiatalok számára az U21-es bajnokság, lerövidült a korosztály U19-re, többen letörtek, hogy mi lesz velük.

– Jó néhányuk számára egyik pillanatról a másikra megszűnt a labdarúgás – említette Nagy Gábor. – Nálunk éppen akkor volt a komoly NB III-as csapat, amibe nem fértek be, így egy évig volt aki szlovák, volt aki más magyar csapatnál játszott. Akkor vetődött fel az, hogy a már létező, és megyei III-ban lévő Cigánd II-t átszervezzük, ezeket a fiúkat visszahozzuk, menedzseljük, dolgozunk velük, és két évben megpróbálunk két bajnokságot nyerni. Mivel tisztában voltam a képességeikkel, a mentalitásukkal, hogy magasabb szintre vágynak, tudtam, hogy képesek lehetnek erre. Tavaly, még az is kérdés volt, ott tudunk-e lenni a rajtnál, hiszen tízen felkerültek az NB III-as keretbe, és hirtelen kevesen lettünk. A mezőnyt sem ismertük igazán, egy fél szezonnak el kellett telnie, hogy lássuk, mire vagyunk képesek. A nehézségek ellenére az őszt az első helyen zártuk, a téli szünetben ­hiányposztokra igazoltunk, a tavaszi folytatásra pedig kiegészültünk a fentről érkező 2-3 emberrel.

Pár héten belül

A bő bajnoki listát Nagy Gábor így magyarázta:

– A névsorban vannak olyanok, akik csak egy meccset játszottak, vagy az elején 2–3-at, aztán felkerültek az NB III-asokhoz és ott ragadtak, de akad olyan is, aki valamilyen oknál fogva onnan lejött, de némi idő után ment is vissza.

A feljutásról, a megyei I-es indulásról is kérdeztük a trénert: – Erről még nem született döntés, konkrét megbeszélés ebben a témában egyelőre nem volt. Úgy gondolom, heteken belül erre sor fog kerülni. Egy biztos, mégpedig az, hogy bármilyen formában is, de ezekkel a fiatalokkal számol a cigándi klub – jelentette ki a játékos-edző.

- MI -


Labdarúgás: a tények

A Cigánd II. bajnokcsapatának tagjai: Balla János, Balogh Marcell, Baráz Márkó, Béres Máté, Buda Bence, Deme Tamás, Dócs Gergő, Fodor Ákos, Gönczi Zoltán, Hogya Tamás, Horváth Attila, Jasceg Péter, Jáger Csaba, Jóni Gábor, Kiss Marcell, Marozsán István, Makkai Ádám, Nagy Csaba, Nagy Dávid, Oláh Levente, Oravecz Zénó, Pásztor Alex, Répási Regő, Sáfrány Ernő, Sánta Kázmér, Szemán Martin, Timkó Zsolt. Játékos-edző: Nagy Gábor.


Még kettő

A pontvadászat még tart a megyei II-ben. A cigándiak a hétvégi, 30. fordulóban, vasárnap 17 órától Tiszaladányt fogadják otthon, majd egy hét múlva, a halasztott 17. fordulóban, június 10-én, 17 órától Pálházán zárják a szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!