BOON - Sport - Megye II.

2016.05.24. 18:57

Szendrőn addig beszéltek az aranyéremről, amíg ki nem harcolták

Miskolc, Szendrő - A labdarúgó megyei II. osztályú pontvadászat egyik aranyérmese a Szendrő gárdája lett.

Miskolc, Szendrő - A labdarúgó megyei II. osztályú pontvadászat egyik aranyérmese a Szendrő gárdája lett.

Az Északi csoportban behozhatatlan előnyre tett szert a Szendrő Városi Sport és Szabadidő Klub együttese, amely így ősztől már a megyei elitben szerepelhet.

A mezőny fölött

– A rajt előtt ismét a dobogót céloztuk meg, mást nem is tehettünk, hiszen korábban egymás után kétszer is bronz­érmesek voltunk – mondta Szaniszló Richárd szakosztályvezető. – Aztán az idei esztendő elején már magasabbra tettük a lécet, és kimondtuk, hogy a táblázat élén akarunk végezni. Végső diadalunk óta három nap telt el, ezalatt elkészítettük gyorsmérlegünket, és arra jutottunk, hogy sikerünket az elvégzett munkának, keretünk egységességének, a téli erősítéseknek, a jó hozzáállásának, a kiváló erőnlétünknek és Bernai Béla edzőnk áldozatos munkájának köszönhetjük. A tavaszi idényben a mezőny fölé nőttünk, védekezésben és támadásban magasan felülmúltuk riválisainkat, például mindössze tíz gólt kaptunk, ez is döntőnek bizonyult.

A szakosztályvezető ezután arról beszélt, hogy bajnoki címük a csapaté, ennek jegyében mindenkivel elégedettek, senki nem lógott ki a sorból, húzóemberként viszont oroszlánrészt vállalt magára Lakatos Róbert, Ádám Alex és Jancsurák Dániel.

– Most az a legfőbb feladatunk, hogy a társaságot egyben tartsuk – folytatta Szaniszló Richárd. – Edzőnk marad, miként a játékosok döntő többsége is nálunk folytatja pályafutását, erősítésre viszont szükségünk lesz. Kiszemeltjeink vannak és lesznek, majd meglátjuk, hogy átigazolási terveink közül mi válik valóra.

A szendrőiek indulnak a megyei első osztályban, ennek technikai akadálya nincs, hiszen az MLSZ megyei igazgatóságától már megkapták a licencüket.

Biztató

– Jövőképünk biztató – jegyezte meg az észak-borsodiak szakosztályvezetője. – Anyagi szempontból szinte bizonyosan nem lesz gondunk, bár még lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy előteremtsük a nyugodt szereplésünk pénzügyi feltételeit. Elsősorban a közlekedési költségeink emelkednek látványosan, a karcsai utunk például oda-vissza csaknem 300 kilométert „kóstál” majd, de ezenkívül is lesznek hosszú túráink. Öltözőépületünk felújított, kiváló állagú és nagyszerűen berendezett, az ősfüves pályánk persze lehetne jobb is, a gyepen gyakori kezeléssel és pótlással igyekszünk segíteni. Ahhoz, hogy a megyei elitben tisztességesen helytálljunk, alapoznunk kell, ennek időpontját júliusra tűztük ki. A városban most nagy az öröm és a nekibuzdulás, mi pedig reméljük, hogy a magasabb osztályban is kiteszünk majd magunkért.

ÉM-KT


Az utánpótlásról

A Szendrő Városi Sport és Szabadidő Klub a Bozsik-program keretében U7, U9, U11 és U13-as csapattal, továbbá természetesen ifjúsági (U19-es) együttessel is rendelkezik. Hátországukban így csak egy lyuk tátong, az U16-os alakulatot kell életre hívniuk. A szakosztályvezető szerint gyerekanyaguk van, hiszen Szendrő 4300 lelkes település, és az agglomerációból is meríthetnek.


Miskolc - A labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportjának 28. fordulójában három mérkőzést játszottak vasárnap.

Miskolc – A labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportjának 28. fordulójában négy mérkőzést játszottak szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!