BOON - Sport - Megye I.

2018.05.30. 08:16

Feljebb vágyik a Sajóbábony

Sajóbábony - Egy fordulóval a záróra előtt eldőlt a megyei I. osztályú labdarúgó-­bajnoki cím sorsa.

Sajóbábony - Egy fordulóval a záróra előtt eldőlt a megyei I. osztályú labdarúgó-­bajnoki cím sorsa.

A Borsod-Abaúj-Zemplén elit küzdelemsorozatának huszonkilencedik fordulója „rendelkezett” az aranyérem sorsáról. A Sajóbábony csapata 7–2-re nyert Bőcs gárdája ellen, az Ózd pedig 2–0-ra megverte Felsőzsolcát, így a bábonyiak előnye 4 pontra nőtt, ez pedig már behozhatatlan különbség. A bajnok­együttes eddig huszonháromszor diadalmaskodott és az öt döntetlenje mellett mindössze egyszer maradt alul. A listavezető 74 pontja 100–31-es gólkülönbséggel párosul, ez a sor azonban még változhat, hiszen hátra van a Felsőzsolca – Sajóbábony összecsapás, ennek viszont már nincs jelentősége, a zsolcaiaktól sem lehet elvenni az ezüstérmet.

Játszották a futballt

– Lehetséges, hogy szálka leszek egyesek szemében, de akkor is kimondom: teljesen megérdemeltük a bajnoki címet – mondta Huszák Géza vezetőedző. – A jó képességű labdarúgókból álló társaságunk végig kulturált futballt adott elő. Mi tényleg játszottuk a futballt, mindig támadó szellemű produkcióval rukkoltunk ki. Kimagasló őszt produkáltunk, erre pedig talán senki nem számított, a közvélemény inkább a Felsőzsolcára, a Mádra, az Edelényre és az Ózdra tippelt. Az ősszel szerzett tizennégy győzelmünk és a mindössze két döntetlenünk ébresztette rá a riválisainkat arra, hogy nehéz lesz minket túlszárnyalniuk. Nyolc pont fórt kapartunk össze az első szakasz tizenhat találkozóján és a szakmabeliek télen kimondták a verdiktet: ezt a pontvadászatot már csak a Sajóbábony veszítheti el. Ez a megállapítás egyszerre volt pozitív, ugyanakkor mázsás teher, mert tudat alatt, de nem tett jót nekünk.

„Szenvedtünk” is a Karcsával szemben, majd sok helyzetet hagytunk ki az Edelény és az Encs ellen, és miután kikaptunk a Mádtól, az ellenfeleink, gondolok elsősorban a Felsőzsolcára, visszajöttek a bajnokságba. Miként már említettem, játszó csapatként megkeserítették az életünket a rossz pályák, továbbá az is, hogy munkahelyi elfoglaltságok miatt edzéseinken általában csak hatan-nyolcan jelentek meg. Aztán úrrá lettünk a bajainkon, nagyon akartunk, volt tartásunk, a végeredmény pedig ismert. Gratulálok a mögöttünk serénykedőknek, és azzal, hogy nagy küzdelemre késztettek minket, jelentősen hozzájárultak a színvonal emelkedéséhez. Az aranyérmünkben dr. Szilva István polgármestertől kezdve a szponzorokig mindenkinek a munkája benne van, nekem az a tisztem, hogy a támogatásukért köszönetet mondjak.

A jelen azonban már a közelmúlt, a kérdés az, hogy a Sajóbábony vállalja-e az osztályozót és az esetleges NB III-as szereplést. Erről így vélekedett Huszák Géza:

Felteszik a kezüket

– Már döntöttünk és saját határozatunkat valamennyi érintett vezetőnk aláírta. Vállaljuk az osztályozót, már ha lesz, és akár ráadással, akár nélküle, de szerepelni akarunk a harmadosztályban. A magunk módján felkészülünk a további küzdelemre, de jól tudjuk, hogy egyes klubok sokkal jobb feltételeket biztosíthatnak me-

gyei bajnokcsapataiknak. Az egyelőre még a jövő zenéje, hogy amennyiben NB III-as tagsághoz jutunk, hol rendezzük majd hazai összecsapásainkat, miként az is, hogy képesek leszünk-e elvégezni azt az edzésmunkát, amelyet ez a vonal mindenképpen megkövetel tőlünk.


Névsorolvasás

A Sajóbábonyi Vegyész Sportegyesület megyei I. osztályú bajnokcsapatának tagjai

  • Kapusok: Varsányi János, Éliás Dániel, Jakab Norbert.
  • Védők: Tóth István, Tamás Gábor, Tátrai Gergő, Komlósi Ádám, Hronyecz Norbert., Szegő Dominik.
  • Középpályások: Kovács Ádám, Kerényi Márk, Balogh Dénes, Sebők Balázs, Titkó Gergő, Sipos László.
  • Támadók: Icsó Zsolt, Erdei-Nagy Norbert, Lakatos Róbert, Bodnár Dominik, Lázi Csaba, Demeter Ádám.
  • Vezetőedző: Huszák Géza.
  • Technikai vezető: Bodó Sándor.
  • Ifjúsági edző: Turcsik Zsolt.
  • Szertáros: Németh Zoltánné.
  • Pályagondnok: Varga Lajos.
  • Elnökségi tagok: Sebők Zsigmond, Rontó András, Lakatos Csaba, Bodó Sándor.
  • Elnök: Hronyecz Norbert.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!