BOON - Sport - Megye I.

2017.07.08. 20:51

Fegyelmet és rendet biztosítanak a pályákon

Borsod-Abaúj-Zemplén - Együttműködési megállapodást kötött az MLSZ megyei igazgatósága és a megyei rend­őr-főkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Együttműködési megállapodást kötött az MLSZ megyei igazgatósága és a megyei rend­őr-főkapitányság.

A mádi Borsai-kastélyban csütörtökön délután Sajti Viktor, az MLSZ megyei igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd Tatárka József, az igazgatóság társadalmi elnöke – aki a rendezvénynek otthont adó település polgármestere – a következőket mondta:

– Kapcsolatunk papír nélkül is működne, de jobb, ha írásba foglaljuk egyezségünket. Egy éve vagyunk „hivatalban”, és ezalatt mindig azt tapasztaltuk, hogy ha valahol rendőrre volt szükség, akkor az egyenruhások jelen voltak és helytálltak.

Az első hivatalos

Dr. Vereckei Csaba dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány így nyilatkozott:

– Ez az első hivatalos, ha úgy tetszik, protokolláris eseményem az MLSZ igazgatóságával. Vallom, hogy a helyi problémákat helyben kell megoldani, hiszen ezek az adott közösségeknek okoznak gondot.

A foci olykor a legbékésebb emberekből is komoly indulatokat vált ki, így a pályákon fontos a jelenlétünk. Ami eddig volt, legyen kiindulási alap: az MLSZ igazgatósága tudja, hogy szükség esetén, a nap bármelyik szakában, kiket kell elérni. Azt mindenképpen megígérhetem, hogy nem hagyjuk elfajulni az eseményeket.

Az együttműködési megállapodást – az MLSZ megyei igazgatóságának teljes társadalmi elnöksége, a főkapitányság vezetői, továbbá valamennyi kapitánya jelenlétében – Tatárka József és dr. Vereckei Csaba látta el kézjegyével.

Sok ezer

A tegnapi rendezvényen elhangzott, hogy az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága a 2016/2017-es idényben 3312 találkozót rendezett, és súlyos – rendőri intézkedést kiváltó – fegyelmi vétség azonban csak nagyon ritkán fordult elő. A felek azon fáradoznak, hogy ez a jövőben is így legyen.

- ÉM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!