BOON - Sport - Megye I.

2016.05.31. 09:44

Az edelényiek felmehetnének a harmadikra, de mégis az elsőn maradnak

Edelény - Bajnok lett az Edelény FC, de mégsem hagyja el a Borsod-Abaúj-­Zemplén megyei első osztályt.

Edelény - Bajnok lett az Edelény FC, de mégsem hagyja el a Borsod-Abaúj-­Zemplén megyei első osztályt.

Egy fordulóval a pontvadászat vége előtt vált bizonyossá, hogy a Bódva-völgyi klub alakulatától már nem lehet elvenni az aranyérmet. Úgy is fogalmazhatunk, hogy az a gyümölcs, ami eddig csak érett, mára szüretelhetővé vált.

Megérdemelten

– Mindent megtettünk annak érdekében, hogy megszokjuk az edelényi környezetünket – mondta Szilvai Attila, az Edelény FC elnöke, aki sportvezetőként a második megyei I. osztályú diadalát ünnepelte. – Csapatunk egyben maradt, sőt egy-két igazolással még erősödött is, majd tavaly rendkívül magas szintű felkészülést végeztünk, s ennek következtében a télen jelentős előnnyel fordultunk. Teljesítményünk tükörképe visszaköszön a táblázatról: 8 pont előnyünk van, rengeteg gólt szereztünk, keveset kaptunk, egységes játékkal rukkoltunk ki, vagyis teljesen megérdemelten lettünk bajnokok. Bár a szakma nem az enyém, de az évtizedek alatt ragadt rám annyi, hogy a tévedés kockázata nélkül megállapítsam: kapusunk kiválót produkált, védelmünk rendezetten működött, középpályás sorunk le és fel hatékonyan „muzsikált”, támadósorunkat pedig a 108 találat minősíti.

Az elnököt, aki immáron harminchat esztendeje szolgálja a sportágat, a személyi bizonyítványt csak a szakmai stáb tagjairól állította ki:

– Németh Attila szakmai igazgatót, Földeák Tamás edzőt, Szlifka Csabát és Pethő Józsefet, akik az utánpótlásban dolgoznak, csak dicsérni tudom – folytatta Szilvai Attila. – A fiúkat azért nem emelem ki név szerint, mert valamennyiüket meg kellene említenem. Itt jegyzem meg, hogy most is sokan akarnak hozzánk jönni, ugyanis szavatartóak vagyunk, amit ígérünk, azt teljesítjük, mindig a dobogón vagy ennek környékén végzünk, rendezettek a körülményeink, átlagéletkorunk pedig huszonnégy év, így még akár még öt-hat esztendő is bennünk van, ugyanezen a színvonalon vagy még magasabb nívón.

Maradnak a megyében

Az edelényieknek nincs NB III-as licencük, és nem is tervezik azt, hogy felteszik a kezüket az osztályozóra. Ezzel kapcsolatban így nyilatkozott Szilvai Attila:

– Maradunk a helyünkön, a megyei elitben, mert a nyugodt harmadosztályú szereplés érdekében nem felelünk meg néhány „apróságnak”. Az NB III-hoz 40 millió forint kellene, mi nem rendelkezünk ennyivel, sem ilyen léptékű ígérettel. A környék gazdasági ereje nem elegendő ahhoz, hogy vállalkozzunk az esetleges osztályváltásra, kitöltetlen csekkel pedig nem startolhatunk. A tárgyi feltételek oldaláról nézve: az öltöző kivételével minden rendben van, most viszont az uszoda épül, jövőre lesz készen a szociális létesítményünk, ez a tény is ellenünk szólt. A történtek miatt sokan kérdőre vontak, mondván, micsoda dolog az, hogy nem vágunk bele az NB III-as kalandba. Nos, ránk nem jellemző az, hogy csalódást okozunk valakinek, ezért inkább még ráhúzunk egy évet a megyei I-ben ahhoz, hogy jövőre nyugodt szívvel mondhassunk igent!


Nincs elég játékos

Az NB III-as szerepléshez megfelelő játékosállományra is szükség van. Az erősítés akadálya viszont a szűk választék, erre panaszkodott Szilvai Attila: „A környéken nincsenek ütőképes futballisták, a piac rendkívül beszűkült. Talán egy év múlva változik a helyzet, s ha úgy alakul, akkor már előre kinézhetjük azokat, akik nekünk segíthetnek”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!