Ötödszörre nem ment a Jegesmedvéknek

Miskolc - Szétlövés döntött a péntek esti hokimérkőzésen az érsekújváriak javára.

Miskolc - Szétlövés döntött a péntek esti hokimérkőzésen az érsekújváriak javára.

A jégkorong Tipsport Liga 51. fordulójában, pénteken este DVTK Jegesmedvék – MHC Mikron Nové Zámky mérkőzést rendeztek Miskolcon. A két csapat ebben az évadban az ötödik meccsét játszotta egymás ellen, és az alapszakasz hajrájában az volt a találkozójuk előtt a kérdés, hogy ötödször is megszerzik-e a Macik a győzelemért járó 3 pontot. Az összecsapásnak az adott további rangot, hogy egy esetleges DVTK-siker közelebb vihette a piros-fehéreket ahhoz, hogy a hatodik, vagyis tuti rájátszást érő pozícióból a Nové Zámkyt kibillentsék.

Öten a büntetőpadon

A 4. percben emberelőnybe került a vendégcsapat, és ezt 6 másodperc alatt ki is használta, Simun jobbról, a kék vonal közeléből lőtte meg a korongot, ami a jobb alsó sarokban kötött ki (0–1). Nem sokkal később Vay kapusban akadt meg a pakk, így nem nőtt a különbség, majd egy páros kiállítást követően 4 a 4 ellen korongozhattak a felek, de lövésig sem jutott el egyik csapat sem. Feszültnek tűntek a jégen a játékosok, a DVTK-nak nem igazán sikerült a támadó harmadba jutnia, ez csak akkor változott, amikor Novák 2 perces büntetése miatt létszámfölényben játszhattak. Ez idő alatt egy veszélyes lövést sikerült elereszteni, ám Galanisz pöccintését Kosaristan hárította. Két perccel a harmad vége előtt utóbbi játékos kapott kétpercest, mert botjával kipiszkált a kapuja előteréből, de természetesen nem ment a büntetőpadra, Ruckay ült helyette. A sima emberfórból nem sokkal később kettős lett, mert Urban bottal megszurkálta Milamot. Az érsekújvári hokis kiküldését nem vették jó néven a csapattársai, Simun és Kudla is reklamált, 10-10 perc fegyelmit kaptak. Így amikor 5 a 3 ellen folytatódott a játék, négy vendégjátékos ült a büntetőpadon. Pár másodperccel később már öt, mert Ordzovensky és Pance összekapott, előbbi megúszta sima két perccel, a diósgyőri viszont kétszer 2 perces büntetésben részesült.

4 a 3, 4 a 4, 4 az 5

Az első harmad 4 a 3 elleni játékkal ért véget, és a második két másodperc után 4 a 4 ellenivel folytatódott, ami aztán 4 az 5-re változott. A 22. perc végétől teljes létszám következett,és ekkor Rogon lövésénél kellett figyelnie Vaynak. A túloldalon Gőz veszélyeztetett, majd ismét a hazaiaknak kellett emberhátrányban játszaniuk. Ennek során Pospisil a kapuvasat találta el, majd egyenlő létszámban Ruckay közelije akadt el a DVTK kapusában. A harmad közepén hazai fór telt el lövés nélkül, majd a 32. minutában Láda B. indult meg középen, a jobbra kitett korongot jól kapta vissza Pancétől, és azt a kapu bal oldalába küldte (1–1). Pár másodperccel később Jurik vehette volna vissza az előnyt, de közelről egy akcióból kétszer is Vayt találta el, majd az izgalmas csatában diósgyőri emberfór következett jó lövésekkel és Kosaristan védéseivel.

A végjátékban

A harmadik harmadból több mint hat perc telt el, amikor Ruckay nagy lövését védte remek mozdulattal Vay, majd Vas kísérletét fogta meg Kosaristan. Nagy csata dúlt a pályán, kemény ütközésekkel,és a vendégek egy picivel nagyobb nyomást tudtak kifejteni. Aztán az 54. percben Miskolczi bombája akadt el a vendég kapusban, a túloldalon pedig keresztben elcsorgott egy távoli lövés a gólvonal előtt. Mivel a rendes játékidőben maradt a döntetlen, jöhetett a ráadás.

Az extra játékidőben, a 3 a 3 elleni küzdelemben, amikor már csak 99 másodperc volt hátra a meccsből, akkor történt az első kaput eltaláló lövés, de Vay ezúttal is résen volt. Aztán a DVTK-nak volt még egy időkérése különösebb eredmény nélkül, így arról, hogy kié legyen a 2 pont, és kié az 1, szétlövés döntött. A büntetőket Galanisz, Zboril, valamint Pospisil értékesítette, így a szlovák együttes szerzett több pontot.


Jégkorong: jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – MHC Mikron Nové Zámky (szlovák) 1–2 (0–1, 1–0, 0–0, 0–0) – szétlövéssel

Miskolc, 1315 néző. V.: Snásel, Korba (Soltés, Jobbágy – mind szlovákiai).

DVTK Jegesmedvék: Vay – Crawford, Kiss D., Pance (1), Vas, Kulmala – Szirányi, Láda B. 1, Harrison, Loiseau, Magosi – Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Albert T., Vojtkó, Hajós,Ritó, Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

HC Nové Zámky: Kosaristan – Zatko, Hain, Jurík, Zboril, Ruckay – Novák, Ordzovensky, Simun 1, Urban, Bajtek – Kudla (1), Hatala, Strauch, Hruska, Pospisil – Andersons, Henderson, Rogon, Fábry,Ondrusek – Kristin (kapus). Vezetőedző: Milan Jancuska.

Kiállítások: 10 perc, ill. 14 perc, +10 perc fegyelmi (Simun), +10 perc fegyelmi (Kudla).

Glen Hanlon: – Jó mérkőzés volt, a döntő faktor az emberelőnyös helyzetek kihasználása volt. Az ellenfélnél ez működött, nálunk nem.

Milan Jancuska: – Egy jó meccset láttunk a hatodik helyért, igazi hatpontos mérkőzés volt. Örülök, hogy a végén mi szereztünk több pontot. Úgy érzem, mind a két csapat jó tempóban, jól játszott, mind a két kapus jól védett. Sok volt a kiállítás ezen az összecsapáson is, de emberhátrányokban jól helytálltunk, ahogy eddig is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!