DVTK-Jegesmedvék: Magosiék simán hozták a kötelezőt

Miskolc - Szerda este Liptószentmiklóson játszott és 3 pontot hozott haza a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - Szerda este Liptószentmiklóson játszott és 3 pontot hozott haza a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A Tipsport Liga keretében esélyesként utazott el az 52. mérkőzésére a piros-fehérek alakulata, amely az első hat közé jutásért, a csont nélküli rájátszásért küzd.

Varga kitört

Kiegyenlített erők küzdelmét hozta az első harmad. Négy percig a kapusok dolgoztak, vagy elkapták, vagy rátenyereltek a korongokra. A 6. percben Láda B. 2+2 perces büntetést kapott, így társainak jó ideig hátrányban kellett harcolniuk. A hazaiak egy percig tétováztak, majd adogatásaikból egyetlen jó helyzetet sem tudtak teremteni. Aztán a vendégek jutottak fórhoz, ebből a legtöbbet Vas hozta ki: huszonöt métert korcsolyázott, majd középről lőtt, de a rést nem találta el. A 13. percben Varga, gárdája mínusz egyes létszámánál, a semleges harmadban két védő közül kitört, cseleit viszont Vay nem ette meg, a portás nem feküdt el a jégen, megvárta, amíg a szlovák csatár céloz és ezt könnyen tisztázta. A 16. percben Nemes balról került lövőhelyzetbe, a hálót azonban nem tudta bevenni. A 19. percben Szirányi elé pattant a korong, a védő pedig 6 méterről majdnem vezetést szerzett.

Diósgyőri vezetés

A 23. percben Loiseau a bal oldalon, a kék vonaltól úgy tört be a támadó harmadba, hogy lefordult a védőjéről, aki nem tudta sem buktatni, sem a palánkra lökni. A csatár pár lépést tett, majd észrevette, hogy Magosi szélvészgyorsan követi, elé passzolt, a válogatott kiválóság pedig közelről a bal felső sarokba emelt (0–1). Egy perc múlva majdnem visszakérte a „kölcsönt” az MHk együttese, melynek akciója azonban végül elakadt Vayban. Jöttek a lesek és a tilos felszabadítások, majd a 33. percben Gőzt kenték a palánkra, aztán a sértettet ültették ki a bírák. Az öt a négy elleni szituációkból komoly dolgok nem történtek, elsősorban a hálóőrök miatt.

Másodszor Pance

Áthúzódó kiállítás miatt másfél percig a miskolciakkal szemben csak négy szlovák mezőnyjátékos védekezett, de kihúzták. A 44. percben Pance vette a hátára a pályát: először a kapu elé korcsolyázott, de a korong fölé ütött, majd utána nyargalt, jobbról a ketrec elé érkezett, és középről, 7 méterről a kapu bal oldalába helyezett (0–2). Később is Pance jeleskedett, háromszor állt közel az újabb találathoz. A kettő az egy elleni akciók mindkét oldalon zátonyra futottak, az 52. percben pedig Vas sem tudta eredményesen befejezni emberhátrányos szólóját. A hajrában hazai időkérés és a kapus mezőnyjátékosra váltása jött, az eredmény azonban maradt, a diósgyőriek kapott gól nélkül szerezték meg a 3 pontot: ezt elsősorban több jó egyéni teljesítményüknek köszönhették.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

MHk 32 Liptovsky Mikulás – DVTK Jegesmedvék 0–2(0–0, 0–1, 0–1)

Liptószentmiklós, 965 néző. V.: Orolin, Snásel – Stanzel, Soltés (szlovákok).

MHk 32 Liptovsky Mikulás: Kislitsyn – Kurali, Suchy, Richard Huna, Robert Huna, Sukel – Nádasdi, Nemec, Uram, Tamási, Varga – Baca, Mezovsky, Nechaj, Uhrik, Listiak – Stevuliak, Fereta, Ziak, Osko, Vybiral – Simko (kapus). Vezetőedző: Anton Tomko.

DVTK Jegesmedvék: Vay – Kiss D., Crawford, Kulmala, Vas, Pance 1 – Láda B., Szirányi, Magosi 1, Loiseau (1), Harrison – Milam, Gőz, Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Albert T., Ritó, Hajós, Vojtkó – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

Kiállítások: 6 perc, + 10 perc fegyelmi (Listiak), ill. 8 perc.

Anton Tomko: – Helyzeteink ugyan adódtak, de a kaput nem tudtuk bevenni, ezért maradtunk pont nélkül.

Glen Hanlon: – A mérkőzés elején nem találtuk a ritmust, de ez érthető közel két hetes szünet után. A gól után feljavultunk és a harmadik harmadban kifejezetten jól játszottunk. Vay ismét remekelt a kapuban, valamint Pance is pompás formában tért vissza, szép gólt lőtt. Nagyon örülök az értékes idegenbeli sikernek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!