DVTK Jegesmedvék: Gól nélkül nem lehet nyerni

Miskolc - Az alapszakasz 54., utolsó előtti meccsét elveszítették a piros-fehérek.

Miskolc - Az alapszakasz 54., utolsó előtti meccsét elveszítették a piros-fehérek.

Vasárnap este az egymást követő három vesztes mérkőzésük után abban a tudatban mentek a jégre a Macik, hogy már csak szerencsés esetben juthatnak be az automatikus rájátszást jelentő első hat közé – ellenkező esetben kvalifikációs meccs vár rájuk – utóbbi vált valóra.

Nagy iram

Az átlagot meghaladó iramú volt az első harmad. Crawford a 3. percben akadályozásért bűnhődött, előnyük alatt pedig megállás nélkül lövöldöztek a hazaiak, de Vay mindig éppen ott volt, ahol kellett. Becsúsztak a lesek, mert a korongot vezetőket nagy igyekezetükben rendre megelőzték a társak, de olyan is volt, hogy a kék vonalról belökték őket a támadó harmadba. A 8. percben a Macik kerültek fórba, az akciók közül pedig Kulmaláé volt a legveszélyesebb, a finn légiós majdnem benyomta a korongot a jobb alsóba. A nagy rohanásban a játékosok többször elhagyták ütőiket, aztán párszor a kettétört botok voltak útban. Helyzetek bőven adódtak, csupán a gólokat hiányolták a nézők. A 17. percben Szirányi kapta a vendégek második kiállítását, de ebből a hátrányból sem lett baj.

Hazai vezetés

A 23. percben három miskolci ment egy trencsénire, Miskolczi átadása azonban Somogyinak és Galanisznak is hosszú volt. Nem sokkal később Crawford távolról szúrta rá a játékszert, amely Valentnek okozott csemegét. Néhány indítást lekéstek a csatárok, így tilos felszabadítások miatti bulik következtek. A 25. percben a V-betűsök csaptak össze: Varga tüzelt, Vay meg hárította a „tűzgolyót”. Férfias és színvonalas hokit adtak elő a csapatok, a játék minden szépsége felvillant. A 33. percben szerzett vezetést a HK Dukla gárdája. Mikula átadását Gula kapásból megsuhintotta, a korong Vayról kipattant, Radjenovic érkezett és estében az üres kapuba passzolt (1–0). Válaszként ekkor jött meg a DVTK lövőkedve, előbb Pance, Kulmala és Harrison kereste a rést, majd Magosi és Harrison mutatott be pengés összjátékot, egy-egy bombával.

Hlinka és Varga

Nyílt sisakos játékkal indult a záró harmad. A hazaiak az előnyük növeléséért, a vendégek az egyenlítésért küzdöttek. A 45. percben az otthoniak jártak szerencsével. Mikula átadását Hlinka balról, közelről Vay mellett a hálóba tette (2–0). Két perccel később kevés választotta el a Trencsént a harmadiktól, aztán Rygl kétperces büntetését bekkelte ki együttese. Az 53. percben Mikula fonákkal fejezte be szólóját, Vay kapusig jutott, a túloldalon pedig Galanisz ziccerben rosszul találta el a korongot. Az 57. percben előbb Vas emberhátrányból vállalkozott egy bombára, aztán az ellentámadásból Varga jobbról a vas alá emelt (3–0), és hamar eljött a dudaszó is.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

HK Dukla Trencin – DVTK Jegesmedvék 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)

Trencsén, 2674 néző. V.: Orolin, Snásel – Orolin, Soltés (szlovákok).

HK Dukla Trencin: Valent – Starosta, Rygl, Sojcik, Ölvecky, Radivojevic – Krejci, Cebák, Hecl, Sádecky (1), Bartovic (1) – Gula (1), Bokros, Svec, Radjenovic 1, Varga 1 – Bohunicky, Hlinka 1, Hudec, Dlouhy, Mikula (2) – Holly (kapus). Vezetőedző: Peter Oremus.

DVTK Jegesmedvék: Vay – Kiss D., Crawford, Kulmala, Vas, Pance – Láda B., Szirányi, Magosi, Loiseau, Harrison – Milam, Gőz, Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Albert T., Ritó, Hajós, Vojtkó – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Peter Oremus: – Jó meccset játszottunk. Sok helyzetünk adódott, de csak az utolsó harmadban tudtuk bebiztosítani sikerünket.

Glen Hanlon: – Úgy gondolom, hogy a 3–0 ellenére egy nagyon szoros mérkőzést játszottunk. Nem harcoltunk elég keményen és hiányzott az extra teljesítmény. A második harmadban voltak jó megindulásaink, kettő az egy és három az egy ellen is, de mégsem tudtunk betalálni. Összességében a hazaiak megérdemelték a győzelmet és sok sikert kívánunk nekik a folytatásban. A szezon kezdetekor senki nem gondolta volna, hogy az utolsó előtti alapszakasz találkozónkon ki-ki meccset játszunk a hatba kerülésért. Készen állunk a kvalifikációs szakaszra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!