Nyögvenyelős mérkőzésen vannak túl a DVTK Jegesmedvék

Miskolc - Nehezen megverte a sereghajtót a DVTK Jegesmedvék hokicsapata a Tipsport Ligában.

Miskolc - Nehezen megverte a sereghajtót a DVTK Jegesmedvék hokicsapata a Tipsport Ligában.

A hazaiak a cserekapussal együtt is csak tizennyolcan voltak, így három sorral szerepeltek, szemben a vendégek teljes létszámával. Mivel a sereghajtó jött Miskolcra, az országos egyes jegyében mindenki előre borítékolta a piros-fehérek biztos sikerét.

Hidegzuhany

Az 1. percben háromszor lőttek kapura a Macik, akik cselgáncsnyelven fogalmazva leszorították ellenfelüket, majd jött a 3. perc, és a derült égből a hóesés. Bal oldali belövésre Mily gyorsan reagált és közelről betette a játékszert a bal alsó sarokba (0-1), miközben a védők a hátát nézték. Miskolczi egyenlíthetett volna, de Fucikot nem tudta elfektetni. A 8. percben jött az újabb döbbenet: a megjáratott korongot Bagin 8 méterről, középről rászúrta, Vay előtt Hvila beleért és már rezdült is a háló (0-2). Itthoni oldalon nem ment a verkli, lassú és kiismerhető volt Magosiék előadása, inkább erőlködtek, mintsem játszottak. A 14. percben Miskolczi jó lökete megperdült és végül majdnem a tetőn kötött ki. Csend volt a jégcsarnokban, hangulatot néhány taktus zenével csináltak. A 17. percben Bagin akár 0-3-ra alakíthatott volna, helyette azonban Pance fordulásból szépített (1-2) és rögtön magára talált a publikum.

Egy ide, egy oda

Az első harmad végén kettős emberelőnybe kerültek Vasék, ez az idilli állapot 55 másodpercig tartott és már a középső szakasz elején meghozta a 2-2-t: Vas átadását Magosi balról könnyen belőtte. A 22. percben megint fórban adogathattak Harrisonék, ezt az időszakot azonban megúszta a Zsolna. Valójában ekkor kezdődött el a mérkőzés, amelyet a DVTK már sokkal nagyobb sebességgel vívott. A negyedik itthoni létszámfölényből fordult a kocka a 32. percben, ekkor Somogyi fonákkal emelt a keresztvas alá (3-2). Magosi ,,félt” egyedül a büntetőpadon, Harrison személyében társat kapott, így 71 másodpercig az MsHK gárdája passzolgathatott három ellen, de csak az ügyetlenkedésig jutottak. Magosi már akkor adta elő szólóját, amikor négyre híztak, a csele azonban zátonyra futott. A 37. perc ikszre végződött a jégen: előbb Pance jobbról, majd Jencik szintén jobbról volt eredményes (4-3). Kettő plusz kettő perces vendégkiállítással startolt az utolsó felvonás. A 44. percben Magosi lövésszerű ,,beadását” a szemfüles Loiseau tollszárral a hálóba nyomta (5-3), ezzel pedig a felek eldőltté nyilvánították a 3 pont sorsát. Néhány okok szakember viszont a második szünetben azt mondta, hogy 5-4 lesz a vége, és a 49. percben teljesült is az óhajuk, mert Dubennek a kék vonal közelből leadott bombáját Vay nem tudta fogni, de még nem szólalt meg a duda. Így akadt izgalom a hajrára, ez a rész zsolnai kisbüntetéssel kezdődött. Az 56. percben Kulmala zúgó vasat lőtt, aztán ki ezért, ki azért nézte az órát. A szlovákok mezőnyjátékosra váltották kapusukat, vesztükre, mert Harrison megadta a kegyelemdöfést (6-4).

Folytatás: vasárnap 18 órától a MAC Újbuda ellen, Budapesten.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – MsHK DOXXbet Zilina 6-4 (1-2, 3-1, 2-1)

Miskolc, 1045 néző. V.: Kalina, Korba – Gajan, Smrek (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Vay – Crawford (1), Kiss D., Pance 2, Vas (2), Kulmala (2) – Szirányi, Láda B. (1), Harrison 1 (1), Loiseau 1, Magosi 1 (1) – Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi 1 – Vojtkó – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

MsHK DOXXbet Zilina: Fucik – Kucny, Matelka, Rudolf Huna (1), Húzevka (1), Jencik 1 – Bagin (1), Jankovic, Hvila 1 (1), Podesva, Beranek (1) – Piegl, Duben 1, Balej (1), Surovka (1), Mily 1 – Mendrej, Dlugos, Rehak, Ondrus, Hrazdira – Mikolás (kapus). Vezetőedző: Stanislav Skorvánek.

Kiállítások: 6, ill. 16 perc.

Glen Hanlon: – Nagyon fontos 3 pontot szerzett a csapat, ezúttal csapatként működtünk és az emberelőnyös helyzeteket is jól használtuk ki.

Stanislav Skorvánek: – Ezúttal rövid leszek: játékban, amikor öt az öt ellen voltunk a jégen, akkor felülmúltuk a hazaiakat...



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!