Jegesmedvék: A sírból szereztek két pontot

Miskolc - Közvetlen riválisát fogadta kedd este a diósgyőriek hokicsapata, és a lutriban nyertek.

Miskolc - Közvetlen riválisát fogadta kedd este a diósgyőriek hokicsapata, és a lutriban nyertek.

A jégkorong Tipsport Liga alapszakasza lassan a végéhez közelít, az alakulatok kedden játszották a 45. mérkőzéseiket.

Nem adta meg

A 3. percben két vendégcsatár futott el, egy hazai védő állta útjukat, a helyzetet végül Svec oldotta meg a hazaiak szempontjából szerencsésen: a bal oldali kapuvasra vágta a korongot. Az 5. percben Szirányi távolról a bal felső sarokba bombázott. Úgy tűnt, hogy senki nem ért a játékszerhez, Fridrich vezetőbíró azonban telefonon egyeztetett a zsűrivel és egy magasra emelt bot miatt nem ítélt gólt. A 11. percben potyaízű találattal szerzett vezetést a vendégcsapat. A buli után a kapu felé csordogáló korongot Sojcik kaparintotta meg, az érkező Ölvecky elé gurított, aki három lépésről a bal sarokba helyezett (0-1). Nem sokkal később Kulmala emberelőnyös szituációból, szemből, közelről, kétszer próbálkozhatott és másodszorra magasan a hálóba emelt (1-1).

Örülök, hogy a hajrában működött a hat az öt elleni játékunk, erre korábban kevés példa akadt.” Glen Hanlon

A 14. percben Galanisz félholdas magánszámot mutatott be, megkerülte a kaput, balról jobbra korcsolyázott, kanalazására azonban Simko ráfeküdt. A 17. percben Frühauf a jégre vitte a kitörő Kulmalát, kiállították, majd Hudec Somogyi nyaka alá vágott, így öt a három ellen adogathattak a miskolciak. A játékosok kiütötték a helyéről a kaput, így hiába került a hálóba a korong, az eredmény nem változott. A 19. percben viszont igen: Magosi elemi erővel zúdított a bal alsó sarokba (2-1), ami után hazai emberhátrány zárta az első harmadot.

Földcsuszamlás

A 25. percben a korong helyett Vay fejvédője került a kapuba, másodpercekkel utána pedig Kulmala átadása meglepte a teljesen egyedül maradt Vast, aki kapásból lőtt, vesztére pont középre, Simkóba. A kihagyott trencsényi ziccerek ellentételezéseként Kulmala is elszúrt egy jó lehetőséget, mert kissé önző volt és a passz helyett egyéni vállalkozóként ,,operált”.

A 32. percben Harrison szabálytalan testjáték miatt bűnhődött és ezzel tett jót csapatának. Starosta átadását Magosi lefülelte, együttműködött Galanisszal, majd a visszakapott játékszert balról a háló bal oldalába emelte (3-1). A 36. percben teljesen váratlanul visszajött a mérkőzésbe a Trencsény és 27 (!) másodperc tiszta idő alatt háromszor talált a kapuba. Egymás után, amit közelről és távolról rálőttek, mind a ketrecben landolt, ehhez persze kellett eladott korong, távoli pontos célzás és megtalált rés is. Hecl szépített, Dlouhy egyenlített, majd Rygl következett, és máris hihetetlenül nagyot fordult a kocka (3-4).

Magosi egyenlített

A 45. percben 21 másodpercre kettős fórba kerültek a Macik, Glen Hanlon időt kért, de ezt követően az egyenlítés elmaradt. A szlovákok fogyókúrára fogták az órát, közben biztonsági hokit adtak elő, a Jegesmaciknak viszont sietniük kellett és főleg egyenlíteniük. Az 53. percben Loiseau ütőjében maradt az egyenlítő gól, aztán a kapuslehozatal utáni emberfórt Magosi 12 másodperccel a vége előtt közelről beváltotta (4-4), így jött a hosszabbítás. Ekkor nem esett gól, következett a szétlövés, ezt a diósgyőriek nyerték, így 2 ponttal gazdagodtak, a vesztesnek 1 jutott.


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – HK Dukla Trencin 5-4 (2-1, 1-3, 1-0, 0-0, 1-0) – szétlövéssel

Miskolc, 1010 néző. V.: Fridrich, Stefik – Smrek, Gajan (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Vay – Kiss D., Crawford, Kulmala 1, Vas (2), Pance – Láda B., Szirányi, Magosi 3, Loiseau, Harrison – Milam (1), Gőz, Somogyi, Galanisz (2), Miskolczi – T. Slovák, Vojtkó – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

HK Dukla Trencin: Simko – Rygl 1, Starosta, Radivojevic, Ölvecky 1, Sojcik (1) – Cebák, Frühauf, Bartovic, Sádecky (1), Hecl 1 – Gula, Bohunicky, Varga, Dlouhy 1, Mikula – Bokros, Pardavy, Hudec, Svec, Obukhov – Kostelny (kapus). Vezetőedző: Peter Oremus.

Kiállítások: 6 perc, ill. 12 perc.

Glen Hanlon: – Örülök, hogy a hajrában működött a hat az öt elleni játékunk, erre korábban kevés példa akadt. A többi már lutri volt.

Peter Oremus: – 1-3 után jöttek a góljaink, és végül egy megnyert meccset veszítettünk el. Nehéz szívvel mondom, hogy három pont helyett csak egyet szereztünk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!