DVTK Jegesmedvék: Hokilutri, egészen a 12. sorozatig

Miskolc - Kedden este Gyetván veszített a DVTK Jegesmedvék Tipsport-ligás jégkorongcsapata.

Miskolc - Kedden este Gyetván veszített a DVTK Jegesmedvék Tipsport-ligás jégkorongcsapata.

A Macik néhány nappal ezelőtt hazai környezetben kikaptak a szlovák együttestől, így a visszavágás reményében utaztak aktuális ellenfelükhöz.

Vendégfölény

Somogyi jobbról leadott lövése jelentette az első eseményt a 2. percben, majd Kulmala szemfüles volt, elcsente a korongot a védőktől, balról célzott, Zalivin boxolt, a csatár közelről ismételt, de rosszul célzott. Az 5. percben Miskolczi közép távolról vágott egy nagyot, később pedig megint Kulmala vállalkozott. Az első tíz perc nagy vendégfölényt hozott: a DVTK sokszor letámadott, többször korongot szerzett, egy ilyen után Magosi például a 13. percben ziccerbe került, lövése azonban pár centivel elment a bal oldali kapuvas mellett. Óriási ütközések következtek, Valent buktatása azonban 2 percet ért. Az adogatások végén a legbiztatóbb helyzet Galanisz előtt adódott, a támadó ügyes centerezés után tesztelte Zalivin éberségét. Hazai helyzet gyakorlatilag nem akadt, Vaynak csupán a lecsorgó korongokat kellett magához ölelnie. Az első harmad végén Crawford is kis büntetést kapott, a dudaszó előtt a miskolci kapus tisztázott egy közeli próbálkozást.

A kispadra repült

A 23. percben Kulmalának esnek neki a szlovákok, mert a kapu előtt „zavargást” csinált, utána Miskolczi közelről beugrott és majdnem összehozta a vezetést csapatának. A 24. percben Vay egymás után háromszor kapta el a játékszert a kesztyűs kezével. A 25. percben csemegét kaptak a meccset közvetítő operatőrök. Az egyik gyetvai játékos ütközni akart, végül úgy esett át a palánkon a miskolci kispadra, mintha fejest ugrott volna a vízbe. A másik oldalon Hodgson balról lőtt, ha az átadást választja, talán jobban járt volna. A 26. percben Magosi bottal akasztott, kitették, az emberhátrány ellenére Kulmala lopta el a korongot, és bár egészen a ketrecig vihette volna, inkább 6 méterről lőtt, Zalivin viszont jó helyen állt. Gőzt szájon és orron vágott egy eltévedt korong, vérző arccal gyorsan lement, a pályát pedig megtisztították. Eladott korongok és hosszú indítások jellemezték a szakasz hajráját, melyben Loiseau megúszott egy kiállítást, majd az otthoniak megúszták Harrison, Magosi és Kiss D. gólhelyzetét is.

Az utolsó húsz percben kettős emberelőnybe kerültek a szlovákok, 1.14-ig játszhattak így, de nem vitték semmire, sőt még lesre is futottak. Az 53. percben Kulmala jobbról, három lépésről, emberelőnyből szerzett vezetést (0-1), majd hazai kapuslehozatal jött. Gőz kiállítása miatt hat gyetvai mezőnyjátékos volt a jégen négy miskolcival szemben, és Hodgson közelről egalizált (1-1). A vezetőbíró 5 percig tárgyalta az esetet a zsűrivel, majd a videózás után megadta a gólt. A hosszabbítás három a három elleni játéka nem hozott semmit, így jött a szétlövés, ennek 12. (!) sorozatában pedig Valent (vitatott mozdulatsor végén) döntött a hazaiak javára.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv: HC 07 Detva – DVTK Jegesmedvék 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0) – szétlövéssel

Gyetva, 334 néző. V.: Jonák, Goga – Rojik, Konc (szlovákok)

HC 07 Detva: Zalivin – Martin Chovan (1), Betker (1), Scurko, Murcek, Pulis – Jendrol, Hrasko, Hodgson 1, V. Fekiac, Zilka – F. Fekiac, Gachulinec, Tibensky, Gaspar, Král – Simon, Surovy, Valent, Matus Chovan – Petrik (kapus). Vezetőedző: Josef Turek

DVTK Jegesmedvék: Vay – Crawford, Kiss D., Pance (1), Galanisz (1), Kulmala 1 – Szirányi, T. Slovák, Harrison, Loiseau, Magosi – Gőz, Milam, Vojtkó, Miskolczi, Somogyi – Láda B. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon

Kiállítások: 6, ill. 10 perc



[related-post post_id="4099751"]

[related-post post_id="4098297"]

[related-post post_id="4097224"]

[related-post post_id="4093920"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!