DVTK Jegesmedvék: A Fradié a bronzérem

Miskolc – A Magyar Kupa 3. helye volt a tét a kedd este Miskolcon megrendezett DVTK Jegesmedvék–Ferencváros jégkorongmérkőzésen. A csatát végül a fővárosiak nyerték meg 3-0-ra.

Miskolc – A Magyar Kupa 3. helye volt a tét a kedd este Miskolcon megrendezett DVTK Jegesmedvék–Ferencváros jégkorongmérkőzésen. A csatát végül a fővárosiak nyerték meg 3-0-ra.

A harmadik helyért kedd este a miskolci jégcsarnokban csatáztak a csapatok. Hazai oldalon, sérülés miatt, Hajós és Ritó mellett hiányzott Galanisz is, akit már péntekre tartalékolnak.

Fradi-vezetés

A 3. percben Vas vihette volna el a pálmát balról, közelről, éles szögből, de az a világ nyolcadik csodája lett volna, ha betalál. Kicsivel később Crawford kopírozott és ugyanúgy járt, mint csatárkollégája. Mivel magyar alapú mérkőzésről volt szó, számítani lehetett rá, hogy a hazai bírák gyorsabban szórják ki a játékosokat, mint a szlovákok, és az 5. percben már jött is az első büntetés, a szenvedő alany akadályozásért Gőz volt, aki az ütközésen kívül nem csinált kárt.

A 15. percben Somogyi cselt és testcselt is bevetett, ezzel ziccerbe keverte magát, de aztán alaposan mellé durrantott. Játékmegszakítás kevés volt, a Tipsport Liga meccseihez képest hirdetésszünetek sem jöttek, így gyorsan eltelt az első harmad, amely csupán a 16. percben okozott izgalmakat. Egy rossz felszabadítást Lengyel begyűjtött, majd lőtt, az Adorjánról kiperdülő játékszert pedig Tóth R. jobbról, közelről bepaskolt (0-1).

Switzer: 0-2

Lengyel L. bottal akasztásáért kapott és áthúzódó kiállítását átvészelték a ferencvárosiak, akik ráadásul a 22. percben Farkas L. révén olyan bal oldali kapuvasat értek el, hogy az elemi erejű becsapódás után vasforgácsok is szétrepülhettek. A Fradi jobban csipkedte magát, a Macikat viszont nem dobta fel a találkozó. Nehezen bontakoztak ki, elképzeléseik nem jöttek be.

A 32. percben Harrison és Switzer egymásnak esett, nagy bunyót nem csináltak, a csíkosok pedig salamoni döntéssel kitessékelték őket lehiggadni. Jó edzésnek felelt meg az összecsapás, a küzdelmet persze lehetett díjazni. A 35. percben Kulmala jutott lövéshez, korongját Pleszkán fogta, miként Adorján Walls próbálkozását siklatta ki. A 36. percben támadott a Fradi, a zöldek a Macik harmadában adogattak, aztán Switzer jobbról nem túl nagy meggyőződéssel célzott, a játékszer pedig akadálytalanul vágódott a háló jobb sarkába (0-2).

Dósa lerendezte

A 42. percben Switzer csak ,,százegy” százalékos ziccert hagyott ki, majd Karmeniemi a kék vonalról zúdította kapura a korongot, amelybe Tóth A. beletette az ütőjét és ezzel összehozott egy újabb, ezúttal felső kapuvasat. Pance gáncsolt, kisbüntetésben részesült, az időt azonban jól ölték a Jegesmedvék. A 46. percben Karmeniemi szándékosan a korongfogó hálóba vágta a játékszert, nem is úszta meg a sorsát, de az emberfórral semmire nem mentek Vasék.

Igyekeztek a piros-fehérek, játékuk azonban, ne szépítsük, gyengécske volt. FTC-ziccert követően az FTC kapott két perces büntetést, Glen Hanlon pedig időt kért, hogy életet leheljen tanítványaiba. Az 55. percben Kulmala korcsolyájáról bement a korong, de volt egy másik ,,bibi” is, éspedig az, hogy Pleszkán előtt, a számára tiltott területen állt. A videózás pár pillanatig tartott és a várt eredményt hozta. A kapus lehozatalára ráfizettek a Macik: Dósa távolról az üres ketrecbe lőtt (0-3), vagyis ez nem a miskolciak napja volt. Pénteken itthon következik a Zsolna, nyilván más álarccal.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv: DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Miskolc, 1160 néző. V.: Kincses, Hanosznits – Váczi, Pálkövi.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Crawford, Kiss D., Kulmala, Vas, Pance – Szirányi, T. Slovák, Magosi, Loiseau, Harrison – Gőz, Milam, Somogyi, Láda B., Miskolczi – Vojtkó – Vay (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

FTC-Telekom: Pleszkán – Rantanen, Karmeniemi, Nagy G., Walls, Pavuk – Perrier, Jászai (1), Tóth A., Switzer 1, Tóth Richárd 1 – Hegyi Á. (1), Lengyel L. (1), Dósa 1, Farkas L., Rafaj – Tóth Renátó, Hardi, Pozsár, Roczanov, Tóth G. – Maros (kapus). Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Strenk Hunor, másodedző: – Amikor felébredtünk és elkezdtünk játszani, akkor ellenfelünk már mentális fölényben volt. Ezen az estén ennyit érdemeltünk...

Fodor Szabolcs: – Jól küzdöttünk, négy sorral jöttünk és ez kulcsfontosságú volt. Százszázalékosan teljesítettünk az emberhátrányos helyzetekben, kapusunk is nagyszerűen védett, de minden játékosunk hozzátette a magáét a mérkőzéshez.



[related-post post_id="4114385"]

[related-post post_id="4109003"]

[related-post post_id="4106641"]

[related-post post_id="4105322"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!